Formula 1'de yarışan çoğu pilotun yarışlar dışında ortak bir noktası daha var. Monaco'da yaşamak.
Formula 1 gibi lüks ve elit bir sporda mücadele eden birçok pilot, ülkelerinin dışında ihtişamıyla göz dolduran Monaco'da yaşıyor.
Birinci sınıf otelleri, lüks yaşamı, eğlence tesisleri ve tarihi güzellikleriyle birlikte sürücülerin ortak noktası olan Monaco, yarış hafta sonu dışında da birçok pilota ev sahipliği yapıyor.
Elbette pilotların Monaco'da yaşamayı tercih etmesinin altında asıl neden olarak bu güzellikler yatmıyor. Diğer birçok milyarderin yaşamayı tercih ettiği Monaco'da servet üzerinden vergi alınmıyor.
Bu yüzden birçok pilotun Monaco veya İsviçre'de yaşadığını biliyoruz.
Bu hafta sonu Rusya'nın Sochi Autodrom pistinde gerçekleştirilecek olan Rusya Grand Prix'si için Formula 1'in önemli isimleri aynı jette Rusya'ya yolculuk ettiler.
Force India'nın Alman pilotu Nico Hulkenberg twitter hesabı üzerinden bu uçuşla ilgili bir fotoğraf paylaştı.
Fotoğrafta Mercedes'in Alman pilotu Nico Rosberg, Red Bull Racing'den Daniel Ricciardo, Williams'tan Felipe Massa gibi Formula 1'in önemli pilotlarının birlikte geldiğini görüyoruz.
Mevcut Formula 1 pilotlarının yanı sıra eski yarışan isimlerden David Coulthard, Jean-Eric Vergne, Paul di Resta ve Alexander Wurz da bu keyifli uçuşta Rusya'ya geldiler.
Aynı şekilde oğlunun birçok Formula 1 yarışını yerinden takip eden Luiz Antonio Massa da Rusya'ya pilotlarla gelen isimler arasında.