Rakipleri Williams'ın zorlu pist koşullarıyla herkesten daha iyi başa çıktığını ifade eden Mercedes takım patronu Toto Wolff, Williams'ın ilk çizgide olmayı hak ettiğini ifade etti.
Mercedes: Williams pole'ü hak etti
Bugün Avusturya GP sıralama turlarında spektaküler bir performans ortaya koyan Williams ikilisi Felipe Massa ve Valtteri Bottas, bu sezon Mercedes'in %100'lük pole istatistiğini bozarak ilk çizgiden yarışa başlamaya hak kazanmışlardı.
Williams'ın sıralamalarda daha agresif bir ayarla piste çıktığını düşünen Wolff, her şeye rağmen Grove merkezli takımı Mercedes'in egemenliğini sona erdirdiği için kutladı.
"Burası diğer pistlerden çok farklı karaktere sahip bir pist gibi görünüyor."
"Bu sabah yarış ayarlarıyla uğraşmaya başladık ve bir şekilde bir hata yapıp geriye döndürmeyi başaramadık ve bahane aranacak bir durum yok."
"Bir güne kötü başlayıp tersine çeviremediğinizde, ayrıca pilotlarınız pek çok hata yapıp temiz bir tur atamadıklarında bütün hafta sonu başarılı olan bir diğer takım gelip sıralamalarda gerekeni yaptı ve başarılı oldu."
"Daha agresif bir ayar kullanıp kullanmadıklarını bilmiyorum ama düşüncem kullandıkları yönünde. Bizim sorunumuz ise Williams'ın çok daha başarıyla üstesinden geldiği önden kaymaydı."
"Ön lastikleri ilk turdan itibaren gerektiği gibi ısıtıp gerekli aralığa getirdiler ve işte poledeler."
"Williams bugün gerçekten çok iyi iş çıkarttı."