play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 202
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, Red Bull'un DRS üstünlüğünün ardındaki konseptin peşinde
17-11-2023, 21:49
sadmin
Patron
KONU:
205,402
MESAJ:
563,158
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Norris, 2025 Abu Dhabi ...
Yarış ve Sıralama Sonuçları
Abu Dhabi GP 2025 - 1. ...
Formula 1 Haberleri
Norris, Abu Dhabi İlk A...
Formula 1 Haberleri
Martin Brundle’dan McLa...
MotoGP
Liberty Media’nın MotoG...

Yorum: #1
McLaren, Red Bull'un DRS üstünlüğünün ardındaki konseptin peşinde

[Resim: 50182.c685a36a.f1tr.com]

McLaren, Red Bull'un düzlük ve DRS avantajını kapatmak amacıyla Las Vegas Grand Prix'si için arka kanadı ve kiriş kanatlarını yeniledi.

Woking merkezli takım, aero verimliliğinin bu yıl temel zayıflıklarından biri olduğunu ve bunun genellikle son hız eksikliği ile kendini gösterdiğini açıkça kabul etti.

Takım ayrıca bunun Red Bull'un özellikle DRS kullanıldığında güçlü olduğu bir alan olduğunun da farkında.

Ancak Red Bull'un DRS avantajının nereden geldiğini anlayan McLaren, aracın arkasındaki kiriş ve arka kanat arasındaki sürtünme seviyelerinin daha iyi dengelenmesiyle ilgili olarak bu alanda da kazanımlar elde etmeye çalışıyor.

Las Vegas GP için McLaren, Red Bull'un üstünlüğünün arkasında yattığı anlaşılan temel unsurlardan birini, yani tek kirişli kanadı benimseme konusunda bir adım attı.

Daha güçlü bir ana planya ile birlikte çalışan tek kirişli kanadın kullanılması, çift kirişli kanatlarla çalışan diğer takımlara kıyasla, kanat açıkken Red Bull'un DRS kazanımlarının çok daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Ancak çoğu takım, kiriş kanat düzenlemelerini azaltamadıklarını fark etti çünkü bu, sürtünme seviyelerini iyileştirirken, aynı zamanda aracın arkasındaki dengeyi iyileştirmeye yardımcı olmak için hâlâ ihtiyaç duydukları yere basma kuvvetinin kaybı anlamına geliyor.

McLaren'in bu hamlesi, artık otomobilin performansını ya da sürücünün güvenini etkilemeden ikincil kiriş kanadından kurtulabileceğine inandığını gösteriyor.

Las Vegas için tek kirişli kanat düzenlemesine gitmenin yanı sıra McLaren, son hızı artırmaya yardımcı olmak için onunla birlikte çalışan yeniden tasarlanmış bir arka kanat kanadı da tanıttı.

[Resim: 50183.5edb1b02.f1tr.com]

Bu yılın başlarında konuşan McLaren takım patronu Andrea Stella, kiriş kanadı/arka kanat ilişkisinin değişmesinin Red Bull'un bir süredir mükemmel bir şekilde kullandığı bir şey olduğunu kabul etmişti.

Motorsport.com'un Red Bull'un DRS avantajında kiriş kanat yaklaşımının kilit rol oynayıp oynamadığını sorduğu Stella, "Bir süredir bu konseptin peşindeler gibi görünüyor."

"Dolayısıyla, bu tür bir konfigürasyon geliştirme konusunda çok fazla deneyime sahip olmanın avantajını kullanıyor olabileceklerini düşünüyorum. Bence bu durum zaman içinde daha da belirgin hale geldi."

"Sanırım şu anda tüm takımlar bu tür bir yön geliştirerek nelerden faydalanmanın mümkün olduğunu görmeye çalışıyor." demişti.

Alpine, Las Vegas için kiriş kanadında değişiklik yapan bir başka takım oldu. Bu güncellemede kiriş kanat çıtası kaldırıldı ve alt arka kanat profili sürtünmeyi azaltmak için yeniden düzenlendi.

Enstone merkezli ekip ayrıca, arkadaki yeni düzenlemeyle daha iyi bir aero dengesi elde etmeye yardımcı olmak için ön kanadın iç kısmında değişiklik yaptı.

Ayrıca arka fren kampanası üst kanatçıklarını kaldırarak sürtünmeyi azaltmak için harekete geçti.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
17/11/2023, 21:49

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Martin Brundle’dan McLaren’in Takım Emirleri Kararı İçin “Nükleer Etki” Yorumu sadmin 0 60 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  McLaren, 2025 Abu Dabi’deki Takım Emri Kararını Geri Çekti sadmin 0 59 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, Red Bull’un Hadjar Kararından Endişeli sadmin 0 60 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1