McLaren, Bahreyn'de kilometre tablosunda üst sıralarda yer alıp zaman tablosunda rekabetçi görünmesine rağmen, takım cephesinde mevcut performans seviyesine dair büyük bir memnuniyet havası olmadığı belirtiliyor.
Son dünya şampiyonu Lando Norris, şu anki tabloya göre McLaren'ın sadece Red Bull'un değil, aynı zamanda Ferrari'nin de gerisinde olduğunu dile getirdi.
Norris, "GPS verilerine bakılırsa çok iyi güç üniteleri var."
"Enerji dağıtımı ve verimlilikleri yüksek. Bunu nasıl yaptıklarını anlamamız gerekiyor. Benim yapabileceğim küçük şeyler var, McLaren tarafında ve Mercedes HPP tarafında geliştirilecek noktalar var. İyileştirmemiz gereken alanlar olduğu kesin."
"Red Bull çok iyi iş çıkarmış gibi görünüyor, Ford güç ünitesi oldukça güçlü. Şu anda bizden açıkça öndeler. Bir takımın sadece enerji dağıtım avantajı olması bile tur zamanında inanılmaz fark yaratır; neredeyse zorlamadan hız kazanırsınız. Araç performansı açısından da iyi görünüyorlar."
"Şu an Ferrari seviyesinde de değiliz. Gelişeceğimizi biliyorum ama onlar da gelişecek. Onları yenebileceğimize emin olmak için büyük bir adım atmamız gerekiyor."
"Hâlâ anlamamız gereken çok şey var ama topladığımız verileri incelemek ve bunları daha iyi bir güç ünitesine dönüştürmeye çalışmak eğlenceli. Şu anda daha fazla verimliliğe ihtiyacımız var."
McLaren mühendislik teknik direktörü Neil Houldey ise enerji kullanım stratejisinin 2026 kurallarında kilit rol oynayacağını söyledi: "Enerjiyi nerede dağıtacağınızı ve nerede toplayacağınızı anlamak çok önemli olacak. Mümkün olan en yüksek enerji dağıtımına sahip olduğumuzdan emin olmalıyız. GPS verilerinde gördüğünüz şey de bu."
"Bazı takımların daha fazla enerji dağıtabildiğini görüyorsunuz, hatta aynı üreticinin motorunu kullanan takımlar bile tur içinde farklı noktalarda dağıtım yapıyor. Çünkü doğru dağıtım bölgelerini hâlâ öğreniyoruz."
"Mercedes HPP'nin mevcut güç ünitesini geliştirmek için çok sıkı çalıştığını biliyorum ve rekabetçi olmamız için gereken enerji dağıtımını elde edeceğimizden hiç şüphem yok."
tr.motorsport.com