play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 66
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
McLaren, 2026 F1 Öncesi Sıra Dışı Stratejisi İle Rakiplerinden Farklılık Gösteriyor
12-02-2026, 15:44
sadmin
Patron
KONU:
208,132
MESAJ:
565,980
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
MotoGP
Yamaha Patronundan Topr...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’in 2026 Sürü...
Formula 1 Haberleri
Gary Anderson: Formula ...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, Bahreyn Testle...
Formula 1 Haberleri
Williams garajındaki ye...

Yorum: #1
McLaren, 2026 F1 Öncesi Sıra Dışı Stratejisi İle Rakiplerinden Farklılık Gösteriyor

[Resim: 65037.ecea0de9.f1tr.com]

McLaren’dan Alışılmışın Dışında Test Stratejisi: Rakiplerinden Farklı Bir Yol

Sky Sports F1’den Ted Kravitz, McLaren’ın sezon öncesi testlerinde diğer takımların aksine aracına sürekli yeni parçalar eklemek yerine, neredeyse yarışta kullanacağı son aerodinamik paketiyle piste çıktığını vurguladı. Bu yaklaşım, 2026 Formula 1 sezonunun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’si öncesinde dikkat çekiyor.

Woking merkezli takım, Bahreyn Uluslararası Pisti’ndeki testlerde MCL40’a Melbourne’de de kullanılması beklenen aerodinamik paketiyle yer aldı. Testlerin ilk gün sabah seansında direksiyon başında Oscar Piastri bulunurken, öğleden sonra ve akşam seanslarında ise Lando Norris aracı kullandı.

Avustralyalı pilot Piastri, ilk dört saatlik bölümde Max Verstappen’in ardından en hızlı ikinci zamanı elde etti. Piastri’nin kaydettiği tur zamanı, Verstappen’den yalnızca bir ondalık saniye daha yavaştı.

Çoğu takım ise Körfez ülkelerinde yapılan iki üç günlük test boyunca araçlarına kademeli olarak yeni parçalar eklemeye devam ediyor. Bu nedenle, sezonun ilk yarışının yapılacağı Albert Park’a gelindiğinde birçok takımın paketinde önemli değişiklikler olması bekleniyor.

Ferrari takım patronu Fred Vasseur, sezon öncesi dönemde Barselona’daki özel shakedown’da Spec-A aracı kullandıklarını ve Bahreyn ile sonrasında önemli değişiklikler planladıklarını ifade etmişti. Buna karşılık McLaren’ın, resmi sezon öncesi testler ve sezonun ilk yarışı boyunca daha tutarlı bir paketle devam etmesi bekleniyor.

Kravitz, Sky Sports F1’de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “McLaren, neredeyse ilk yarışta kullanacağı aerodinamik paketi araca yerleştirmek için mümkün olduğunca geç bekledi. Şimdi de bu paketle Melbourne’e gidecekler. Buna karşılık Mercedes, Ferrari ve Aston Martin gibi takımlar ise değişiklik yapacak.”

Bahreyn’deki testlerde, yeni 2026 F1 araçlarının farklı alanlarında uygulanan yenilikçi çözümler de dikkat çekiyor. Güç ünitesiyle ilgili kural değişiklikleri manşetlerde öne çıksa da, Sakhir’deki odak noktası şasi ve aerodinamik unsurlar oldu.

Audi, benzersiz bir yan kutu hava girişi tasarımıyla öne çıkarken, Aston Martin ise takımın ilk Adrian Newey imzalı aracıyla ilgi odağı oldu. Alpine, arka kanattaki aktif aerodinamik yaklaşımıyla çoğu takımdan farklı bir yol izlerken, Red Bull ise RB22’nin kokpitinin hemen arkasındaki belirgin havalandırma ve yan kutunun üst kısmındaki çarpıcı “küvet” formuyla dikkat çekti.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen’in 2026 Sürüş Tekniği Rakipleri Tarafından Örnek Alınmaya Başlandı sadmin 0 66 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Mercedes, 2026 Bahreyn F1 testlerinin 2. gününde güç ünitesi değiştirmek zorunda kaldı sadmin 0 63 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  F1 Testlerinin İkinci Gün Sabahına Cadillac’ın Kırmızı Bayrağı Damga Vurdu, McLaren En Hızlı Takım Oldu sadmin 0 55 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 28 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1