Marco Mattiacci'ye göre takımın bazı departmanları, çalışma ortamı olarak aynı fabrikayı kullanmanın yanı sıra, daha yakın ve kenetlenmiş biçimde çalışmalı.
Mattiacci: Ferrari'nin kenetlenmeye ihtiyacı var
Ferrari'nin eski Kuzey Amerika CEO'su, Nisan ayında Formula 1 takımının takım patronluğu görevini Stefano domenicali'den devraldığı günden bu yana Ferrari'nin pratikteki çalışma dinamiklerini inceliyordu.
Mercedes'in motor ve şasiyi farklı yerlerde (Brixworth ve Brackley'de) üretiyor ancak pek çok düzeyde yoğun bir iletişim içinde gelişim sağlıyor olması bu sezon Alman takımın başarısının anahtarı olarak görülürken, tüm üretimini Maranello'da gerçekleştiren Ferrari'nin bu sezon yeni kurallar ışığında Mercedes'ten pek çok konuda daha avantajlı olması bekleniyordu.
Mattiacci, İngiliz AUTOSPORT tarafından ortaya atılan bu iddiayı reddetti.
"Bahsettiğiniz şey; yani çalışanların aynı tesislerde olması aslında ters etki eden bir unsur. Bu aslında çok da gerekli değil."
"Bu yalnızca süreçle ilgili verilen bir karar, aslolan insanlar arasındaki iletişim."
"Sebep farklı coğrafi bölgelerde ayrı çalışmalar yapan takımların bizim gibi tek tesiste çalışan takımlardan daha yavaş olması gerektiğiyle ilgili değil."
"Bu konuda gerçekten sıkı çalışıyoruz. Daha duyarlı olmalıyız ve daha yakın, kenetlenmiş halde çalışmallıyız."