MotoGP sıralamasında açık ara lider durumda olan Marc Marquez, şampiyonluk konusunda nasıl bir zihniyette olduğunu açıkladı.
Marc Marquez, MotoGP'nin yaz arasına beş yarışlık muazzam bir galibiyet serisiyle girdi.
Aragon, Mugello, Assen, Sachsenring ve Brno'da hem sprint hem de pazar günkü ana yarışları kazanarak art arda beş hafta sonunu çifte zaferle ile tamamladı.
Bu sezon fabrika Ducati takımıyla yarışan Marc, 12 Grand Prix'nin sekizini ve sprint yarışlarının 11'ini kazandı.
Sezonun ilk yarısındaki performansı hakkında konuşan Marquez, "Şampiyonluğu nerede ya da ne zaman ilan edeceğimi söylemeyeceğim."
"Gerçekten de sezona yaz arasından sonra şöyle bakıyorum: Bu şampiyonluğu kaybedebilecek tek kişi benim."
"O yüzden eğer bir şeyleri yönetmemiz gerekirse yönetiriz. Ama kazanabileceksek, kesinlikle kazanmayı deneyeceğiz."
"Eski MotoGP'de bir sürücüyü takip etmek daha kolaydı. Ama şimdi, aerodinamik nedeniyle birinin arkasında sürmek gerçekten konforsuz. Bu yüzden herkes önde olmak istiyor."
"Ben bu şekilde devam etmeye razıyım, türlü oyunların içine dahil olmak istemiyorum. Çünkü oyun oynarsan, bazen yanarsın."
"Bir yarışçı olarak hedefin budur: Rakiplerinin yarışa zihinsel olarak mağlup başlamasını sağlamak. Ama bu çok zor bir şey."
"Aslında aradığın şey, onların sana... korku demeyeceğim ama saygı duyması. Bu da mikrofon başında değil; antrenmanlarda ve yarışlarda, hep en önde olarak kazanılır." dedi.
tr.motorsport.com