play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 357
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 356
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 321
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 258
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 210
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 146
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 97
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 14| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 30
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:713, Galibiyet:13
Ferrari | Sıra: 2
Puan:356, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:355, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 4
Puan:346, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:62, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:60, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Brezilya GP 9 Kasım 2025

[Formula 1 Brezilya 8 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Brezilya GP 7 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 183
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marquez, COTA galibiyetinin 2021'deki son zaferi olabileceğini düşünüyor
04-10-2021, 22:36
sadmin
Patron
KONU:
203,912
MESAJ:
561,568
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Norris, F1 Şampiyonluk ...
Formula 1 Haberleri
Hamilton’dan Ferrari id...
Formula 1 Haberleri
Piastri’den McLaren sab...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, 2025 Brezilya...
Formula 1 Haberleri
Verstappen, F1 Şampiyon...

Yorum: #1
Marquez, COTA galibiyetinin 2021'deki son zaferi olabileceğini düşünüyor

[Resim: 38853.31d40645.f1tr.com]

Marc Marquez, MotoGP Amerika GP'sinde gösterdiği dominant galibiyetin "inanılmaz" olduğunu, ancak hafta sonu öncesinde bu yarışın kendisinin 2021'deki son galibiyeti olabileceğini düşündüğünü söyledi.

Yarışın tüm turlarını lider götürerek şampiyona lideri Fabio Quartararo'nun 4.879 saniye önünde, COTA'da yapılan yarışı kazanan Marquez, Austin'deki yedinci kariyer galibiyetini almayı başardı.

Sezondaki ikinci galibiyeti alan Marquez, saat yönünün tersine olan pistlerde ikinci kez galibiyeti aldı. Bu durum, kendisinin sağ omzundaki sakatlığı üzerinde daha büyük bir rahatlık yaratıyor.

Marquez, yarışının "hayalindeki gibi" olduğunu ancak, COTA'ya gelmeden önce sezondaki galibiyet almadaki son fırsatı olabileceğini düşündüğünü söyledi.

İspanyol pilot, "Mükemmel bir yarıştı, dün gece hayalini kurduğum bir yarıştı. Başlangıçtan itibaren yarışı lider götürmek istediğim ortada çünkü ilk turlar benim zayıf noktam, dört veya beş tur sonrasında ise kendimi daha iyi hissettim ve sonuna kadar zorladım."

"Bir turdan diğerine daha güçlü giriyordum, yarım saniye daha hızlıydım ve fark açmamın en önemli nedenlerinden biri bu. Çok ama çok mutluyum çünkü çok zor bir sezon geçirdim, bazen kaza yapıyorum ve neden olduğunu anlayamıyorum, bazen hızlı oluyorum ve neden olduğunu anlayamıyorum, bazen yavaş oluyorum ve neden olduğunu anlayamıyorum."

"Ancak bu galibiyeti istiyordum çünkü iyi koşullar ile kazanabileceğim son pist olabileceğini biliyorum ancak güçlü olma isteğim vardı, buradaki gibi değil ancak son üç yarıştaki gibi, istikrarlı olmak istiyorum. Neler olacak göreceğiz."

[Resim: 38854.81cde5d7.f1tr.com]

Marquez, tümseklerde Honda'sının kontrolünde zorlanmaya başladığı için son turlarda tempoyu düşürmesinin "aptalca durmasından" korktuğunu söyledi - aynı zamanda üç tur kala kaza yapmaktan son anda kurtulduğunu da belirtti.

Çok açık bir liderlikte konsantre olmanın ne kadar zor olduğu sorusuna Marquez, "Çok zordu, özellikle tümsekler çok zorladı. Sorun şu ki, biraz yavaşlamaya başladığınızda motosiklet daha fazla kontrolü zor bir hâle geliyor ve son turda çok aptalca duruyordum çünkü yavaş ilerliyordum, ancak motosikleti kontrol etmek çok zordu, bu yüzden 'Burada ne oluyor?' diye düşünmeye başladım."

"Özellikle konsantre olmak daha zor oluyor, üç tur kala altıncı virajda kaza yapıyordum. İçerideki kerb'e temas ettim ve önü kaybediyordum." yanıtını verdi.

Marquez, Cuma günü COTA'daki antrenmanlarının liderliğini almasına rağmen iyi sürmediğini düşündüğünü söylemişti. Bu hissiyatı Cumartesi günü de yaşadığını söyleyen Marquez, motosiklet üzerinde sınırlı hissettiği anda sonuna kadar zorlamaması sayesinde galibiyeti aldığını söyledi.

İspanyol pilot, "Bu hafta sonunun en önemli anı Cumartesi'ydi, o zaman da iyi hissetmiyordum. Hız her zaman oradaydı ama pistteki hissiyatım büyük değildi, tümsekler nedeniyle zorlayamadım."

"Çünkü iyi hissetmeyip kendinizi zorladığınızda, o zaman kaslarınızı ve fiziksel kondisyonunuzu çok fazla kullanıyorsunuz. Dün, sadece tek tur boyunca zorladım ve bugünkü ısınma seansında daha iyi hissettim ve daha fazla zorlamaya başladım."

"Bu nedenle en önemli gün dündü, sakin olup enerjimi sakladım ve bugün her şeyimi ortaya koyabildim." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/10/2021, 22:36

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  MotoGP doktoru Charte: "Marc Marquez'in sakatlığı ciddi" sadmin 0 38 Dün, 16:24
Son Mesaj: sadmin
  Toprak Razgatlıoğlu, Nicolo Bulega’nın Portekiz GP’deki Ducati Performansını Tahmin Etti sadmin 0 51 05/11/2025, 19:26
Son Mesaj: sadmin
  Nicolo Bulega, 2025 MotoGP Sezonunun Kalanında Marc Marquez’in Yerini Alacak sadmin 0 44 04/11/2025, 2:22
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1