MotoGP Avusturya Grand Prix’sinde galibiyete ulaşan Marc Márquez, yarışın son bölümünde yükselişe geçen Fermín Aldeguer’in kendisinden zaferi alabileceğinden kısa bir an endişelendiğini itiraf etti.
Gresini Ducati sürücüsü Fermin Aldeguer, ilk turdaki 2. viraj şikanında yaşadığı kritik an sonrası dokuzunculuğa kadar geriledi.
Ancak geçiş yapmanın zor olduğu bu pistte temposunu yükselterek ilerleyen çaylak, bitime üç tur kala Marquez'in sadece birkaç onda gerisine kadar yaklaştı.
Marquez, yarışın büyük bölümünde Marco Bezzecchi ile ikili mücadelesine odaklandığını ve 20 yaşındaki İspanyol'un yükselişinden ancak yarışın üçte ikisinden sonra haberdar olduğunu söyledi.
Altı kez MotoGP şampiyonu olan Marquez, o anda Bezzecchi'ye karşı yaptığı ve başarıya ulaşan atağını gerçekleştirdi.
Marquez, "Ben sadece Marco’yu kontrol ediyordum."
"Arkadan gelen grubun 2-3 saniye uzakta olduğunu görünce pit board'a bakmayı bıraktım. Sonra bir anda +1 yazısını gördüm ama kimin olduğunu bilmiyordum."
"Bezzecchi'ye atak yaptığımda ise bunun Aldeguer olduğunu fark ettim. O anda biraz endişelendim çünkü dün Ducati sürücüleriyle yaptığımız analizde lastikleri en iyi koruyan kişi oydu." dedi.
Marquez'in endişesi gerçeğe dönüştü; bitime dört tur kala Aldeguer Bezzecchi'yi geçerek ikinciliğe yükseldi ve lideri kovalamayı sürdürdü.
Aldeguer, "Bugün inanılmaz bir yarıştı."
"Hayal bile edemeyeceğiniz yarışlardan biriydi. En iyi startımı yapmadım, birkaç sıra kaybettim. Ama hislerim tur tur daha iyi hale geldi."
"Bezzecchi'ye tur tur yaklaştım ve kendi kendime 'Belki bugün yarışı kazanabilirim' dedim. Ama Marc ile mücadele etmek çok zordu. Ona yaklaştığınız anda %100'ünü ortaya koyuyor." dedi.
tr.motorsport.com