Helmut Marko, Verstappen’in İspanya GP’sinde Russell’a yaptığı hamlenin gereksiz olduğunu söyledi.
Red Bull danışmanı Helmut Marko, Max Verstappen’in George Russell ile İspanya Grand Prix’sinde yaşadığı tartışmalı temasla ilgili ilk detaylı açıklamasını pazartesi akşamı yaptı.
ServusTV’ye konuşan Marko, Verstappen’in 64. turda yaptığı hamleyi “gereksiz” olarak nitelendirdi ve ardından “O andan sonra ortalık karıştı” dedi.
Verstappen, yarışın ardından takım içi toplantıda özür dilemişti. Ancak Marko’nun söylediklerimne göre bu, kolay olmadı: “Max’i böyle bir özrü kabul etmeye ikna etmek kolay değildi. Zaten Russell ile arası da gergin.”
Verstappen, Pazartesi sabahı Instagram’dan yaptığı paylaşımda da hareketinin “doğru olmadığını ve olmaması gerektiğini” belirtmişti.
Olay, güvenlik aracı sonrası Leclerc ile yaşanan temasla başladı. Marko’ya göre Verstappen o andan itibaren oldukça öfkelendi ve ilk virajda Russell ile yaşanan ikinci temasla birlikte gerilim doruk noktasına ulaştı.
Red Bull, ceza almamak için Verstappen’den pozisyonu geri vermesini istemişti. Ancak Verstappen önce yavaşlayıp ardından tekrar hızlanınca takım şaşkına dönmüş: “Telemetride açıkça görüyoruz; Max gazdan ayağını çekti, biz de geçmesine izin verecek sandık. Sonra birden tekrar hızlandı!”
Marko, bu davranışın “anlamsız” olduğunu ve Verstappen’in bu nedenle hem puan kaybettiğini hem de gereksiz bir risk aldığını belirtti. Sonuç olarak Verstappen 10 saniye zaman cezası ve 3 ceza puanı aldı. Şu an toplam 11 ceza puanına sahip ve bir puan daha alırsa yarıştan men cezası riskiyle karşı karşıya.
Marko, Verstappen’in bu olaydan ders çıkaracağını umuyor: “Max, sert bir yarışçı ama nerede duracağını da bilir.”
tr.motorsport.com