Marc Marquez, San Marino Grand Prix'si sprint yarışında liderliği ele geçirdikten hemen sonra kaza yaparak yarış dışı kalmasının, pistin 'en kolay bölümünde' yaptığı büyük bir hata yüzünden gerçekleştiğini söyledi.
Sıralamalarda zorlanan ve ön sırayı kaçıran Marc Marquez, yarışta hızlı bir çıkış yaparak startta Fabio Quartararo'yu geçti, ardından 2. virajda kardeşi Alex Marquez'i geride bırakarak ikinci sıraya yükseldi ve yarışın ilk bölümünde pole'den kalkan Marco Bezzecchi'nin arkasında yakın takibini sürdürdü.
Bezzecchi'nin 5. turda 14. virajda hata yapmasının ardından, şampiyona lideri fırsatı değerlendirdi ve 6. virajda atak yaparak liderliği aldı.
Ancak sprint zaferine doğru ilerlerken, 15. virajda Ducati'sinin ön tarafını kaybetti ve yarış dışı kaldı.
Bu sonuç, Haziran'daki Aragon GP'sinden bu yana üst üste elde ettiği 8 sprint galibiyetinin sona ermesine ve ayrıca Amerika GP'sinden beri ilk kez bir yarışta damalı bayrağı görememesine neden oldu.
Yarış sonrası konuşan 6 kez MotoGP şampiyonu, kazayı şu şekilde açıkladı: "Tabii ki o virajda limitteydim ama limitimin üzerinde sürmüyordum. Gayet iyi gidiyordum."
"Bu yüzden Bezzecchi'ye atak yaptım, çünkü o turda daha iyi tempoya sahip olduğumu gördüm."
"En zor şeyi yaptım, sonra en kolay bölümde hata yaptım. 15. virajı biraz geniş aldım çıktım ve bu Misano'nun tipik kazalarından biri gerçekleşti."
Marquez, bu yıl 10 Grand Prix galibiyeti ve 14 sprint zaferi alarak olağanüstü bir sezon geçiriyor. Geçmişte Honda'daki sürekli kazalarıyla eleştirilen İspanyol sürücü, bu sezon hatalarını minimuma indirmişti.
"Kimse mükemmel değil. Bu sezon sprint yarışlarında çok risk aldım ve her seferinde başarıyla sonuçlandı. Ama bir gün böyle olacaktı ve bugün o gündü."
"Avusturya'dan bu yana sprintte hiç hata yapmamıştım ama bugün oldu, hem de yarışın liderliğini aldıktan sonra."
En yakın rakibi Alex Marquez'in sprinti ikinci bitirmesiyle, Marc Marquez Japonya GP’sinde 7. MotoGP şampiyonluğunu garantileme şansı elde etti.
"Gayet rahatım, hâlâ 170 puan öndeyim. İnsanlar sürekli 'Şampiyonluğu ne zaman alacaksın?' diye soruyor. En kısa sürede yapmaya çalışacağım."
tr.motorsport.com