Lewis Hamilton, Ferrari’nin Formula 1’de yeniden zirveye dönmesine yardımcı olmaya kararlı olduğunu vurguladı ve deneyimini “bir dağa tırmanmak” olarak nitelendirdi.
2008’den bu yana süren Ferrari’nin uzun şampiyonluk hasreti, 2025 sezonundaki kural değişiklikleriyle birlikte devam edecek gibi görünüyor.
Hamilton’ın takıma katılması, İtalyan markasını şampiyonluğa taşıyacak önemli bir hamle olarak karşılanmıştı; zira geçen sezon McLaren karşısında 14 puan farkla ikinci olmuşlardı.
Ancak Ferrari, SF-25 aracıyla ciddi sorunlar yaşadı ve bu sezon önde gelen dört takım arasında Grand Prix zaferi elde edemeyen tek ekip olarak kaldı.
Beklentilerin aksine, büyük umutlarla takıma katılan Britanyalı pilot, zorlu geçen ilk sezonuna rağmen takımına olan inancının sarsılmadığını belirtti.
“Gerçekten yoğun bir yıldı. Muhtemelen şimdiye kadar geçirdiğim en yoğun yıl oldu,” dedi Hamilton, Las Vegas’ta Motorsport Week dahil medyaya.
“Fabrikada daha önce hiç olmadığı kadar çok zaman geçirdim çünkü yapılacak çok iş ve öğrenilecek çok şey vardı.”
“Hepimiz bir hedefe doğru çalışırken geriye düşmek gerçekten zor.”
“Bir dağa tırmanıyormuşuz gibi, hafta sonuna geldiğinde birkaç adım ya da on adım geri kayıyorsunuz ve sonra tekrar yukarı çıkıp bir sonraki seferde denemek zorundasınız.”
“Kendi içimde hissettiğim direnci düşünüyorum, ne kadar dayanıklı olduğumu kendime hatırlatıyorum.”
“Bu takımı yüzde 100 destekliyorum, kendime de yüzde 100 güveniyorum. Doğru yaptığımızda harika olacak.”
“O anı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü o zaman ne yazacağınızı görmek güzel olacak ve bunun gerçekleşeceğine gerçekten inanıyorum.”
“Zor günler geçirmemize rağmen bunu asla gözden kaçırmıyorum.”
Sezonun beklentileri karşılamadığını kabul eden Hamilton, Ferrari’de karşılaşacağı zorlukları asla hafife almadığını da sözlerine ekledi.
“Buraya geldiğim andan itibaren olağanüstü bir deneyim yaşadım ve hala kendime inanamıyorum, kırmızı renkteyim, bir Ferrari kullanıyorum ve fabrikada göremediğiniz bu harika insanları temsil ediyorum.”
“Bu takıma katıldığımda, gemiyi farklı bir yöne çevirmek zaman alır diye biliyordum. Burası büyük bir takım, büyük bir organizasyon. Çok fazla hareketli parça var ve bunu parmak şıklatmasıyla düzeltemeyiz. Gerçekten zaman gerekiyor.”
“Tabii ki yaşadığımız sorunlar ve aldığımız sonuçlarla hiç kimsenin istediği gibi bir sezon olmadı ama tam gaz devam ediyoruz.”
Lewis Hamilton, Ferrari içindeki moralin yüksek olduğunu vurguladı
Hamilton: Ferrari’de moral yüksek, zorluklara rağmen umut var
Hamilton, kendisi ve takımın yaşadığı çeşitli aksiliklerin Maranello merkezli ekibin moralini olumsuz etkilemediğini yineledi.
“Bu durum bir şeyi değiştirmiyor. Tabii ki hedefimiz önde olmak ve şu anda önde değiliz, bu yüzden her şeyi çok kişisel alıyorum,” itiraf etti.
“Bu işe yüzde 100 bağlıyım ve takımın en arkasından en önüne kadar herkes benim hissettiklerimi paylaşıyor, ama her hafta sonu piste çıkıyoruz.”
“Her hafta piste gelen herkesin hâlâ pozitif olması beni motive ediyor.”
“Burası şimdiye kadar çalıştığım en nazik insanlardan oluşan grup. Herkes çok misafirperver, kibar ve sıcak kanlı.”
“Gerçekten güzel, takım içinde bu kültürü hissedebiliyorsunuz ve ben bunu çok seviyorum.”
Bu durum, yedi kez dünya şampiyonu olan Hamilton’a, 2025’te olası iyileştirmeler üzerine hazırladığı dokümanlarla daha iyi günlerin geleceği umudunu artırdı.
“Başka bir takımla asla kıyaslamam çünkü burası çok farklı, ama fabrikaya her gittiğimde sürekli ilham alıyorum,” diye ekledi.
“Öncelikle Ferrari fabrikasına her gidişimde inanılmaz bir duygu yaşıyorum. Ferrari markasında bir şeyler gerçekten çok romantik.”
“Bence takım içinde büyük bir uyum var, tüm iniş çıkışlara rağmen.”
“Herkes bu yıldan çıkarılan derslerle daha iyi bir gelecek inşa etmeye odaklanmış durumda ve bu her seferinde fabrikadaki herkesi gördüğümde beni cesaretlendiriyor.”
trf1.net