play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 124
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lewis Hamilton’ın Ferrari ile Formula 1’de “zirveye tırmanma” kararlılığı sürüyor
22-11-2025, 08:11
sadmin
Patron
KONU:
207,025
MESAJ:
564,855
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ocon, Force India'da Pe...
Formula 1 Haberleri
Herbert: "Eşit bir araç...
Formula 1 Haberleri
Lawson: "En büyük soru ...
Formula 1 Haberleri
Helmut Marko’dan F1’e d...
Formula 1 Haberleri
Jack Doohan'ın 2027'de ...

Yorum: #1
Lewis Hamilton’ın Ferrari ile Formula 1’de “zirveye tırmanma” kararlılığı sürüyor

[Resim: 59783.110d39dd.f1tr.com]

Lewis Hamilton, Ferrari’nin Formula 1’de yeniden zirveye dönmesine yardımcı olmaya kararlı olduğunu vurguladı ve deneyimini “bir dağa tırmanmak” olarak nitelendirdi.

2008’den bu yana süren Ferrari’nin uzun şampiyonluk hasreti, 2025 sezonundaki kural değişiklikleriyle birlikte devam edecek gibi görünüyor.

Hamilton’ın takıma katılması, İtalyan markasını şampiyonluğa taşıyacak önemli bir hamle olarak karşılanmıştı; zira geçen sezon McLaren karşısında 14 puan farkla ikinci olmuşlardı.

Ancak Ferrari, SF-25 aracıyla ciddi sorunlar yaşadı ve bu sezon önde gelen dört takım arasında Grand Prix zaferi elde edemeyen tek ekip olarak kaldı.

Beklentilerin aksine, büyük umutlarla takıma katılan Britanyalı pilot, zorlu geçen ilk sezonuna rağmen takımına olan inancının sarsılmadığını belirtti.

“Gerçekten yoğun bir yıldı. Muhtemelen şimdiye kadar geçirdiğim en yoğun yıl oldu,” dedi Hamilton, Las Vegas’ta Motorsport Week dahil medyaya.

“Fabrikada daha önce hiç olmadığı kadar çok zaman geçirdim çünkü yapılacak çok iş ve öğrenilecek çok şey vardı.”

“Hepimiz bir hedefe doğru çalışırken geriye düşmek gerçekten zor.”

“Bir dağa tırmanıyormuşuz gibi, hafta sonuna geldiğinde birkaç adım ya da on adım geri kayıyorsunuz ve sonra tekrar yukarı çıkıp bir sonraki seferde denemek zorundasınız.”

“Kendi içimde hissettiğim direnci düşünüyorum, ne kadar dayanıklı olduğumu kendime hatırlatıyorum.”

“Bu takımı yüzde 100 destekliyorum, kendime de yüzde 100 güveniyorum. Doğru yaptığımızda harika olacak.”

“O anı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü o zaman ne yazacağınızı görmek güzel olacak ve bunun gerçekleşeceğine gerçekten inanıyorum.”

“Zor günler geçirmemize rağmen bunu asla gözden kaçırmıyorum.”

Sezonun beklentileri karşılamadığını kabul eden Hamilton, Ferrari’de karşılaşacağı zorlukları asla hafife almadığını da sözlerine ekledi.

“Buraya geldiğim andan itibaren olağanüstü bir deneyim yaşadım ve hala kendime inanamıyorum, kırmızı renkteyim, bir Ferrari kullanıyorum ve fabrikada göremediğiniz bu harika insanları temsil ediyorum.”

“Bu takıma katıldığımda, gemiyi farklı bir yöne çevirmek zaman alır diye biliyordum. Burası büyük bir takım, büyük bir organizasyon. Çok fazla hareketli parça var ve bunu parmak şıklatmasıyla düzeltemeyiz. Gerçekten zaman gerekiyor.”

“Tabii ki yaşadığımız sorunlar ve aldığımız sonuçlarla hiç kimsenin istediği gibi bir sezon olmadı ama tam gaz devam ediyoruz.”

Lewis Hamilton, Ferrari içindeki moralin yüksek olduğunu vurguladı

Hamilton: Ferrari’de moral yüksek, zorluklara rağmen umut var

Hamilton, kendisi ve takımın yaşadığı çeşitli aksiliklerin Maranello merkezli ekibin moralini olumsuz etkilemediğini yineledi.

“Bu durum bir şeyi değiştirmiyor. Tabii ki hedefimiz önde olmak ve şu anda önde değiliz, bu yüzden her şeyi çok kişisel alıyorum,” itiraf etti.

“Bu işe yüzde 100 bağlıyım ve takımın en arkasından en önüne kadar herkes benim hissettiklerimi paylaşıyor, ama her hafta sonu piste çıkıyoruz.”

“Her hafta piste gelen herkesin hâlâ pozitif olması beni motive ediyor.”

“Burası şimdiye kadar çalıştığım en nazik insanlardan oluşan grup. Herkes çok misafirperver, kibar ve sıcak kanlı.”

“Gerçekten güzel, takım içinde bu kültürü hissedebiliyorsunuz ve ben bunu çok seviyorum.”

Bu durum, yedi kez dünya şampiyonu olan Hamilton’a, 2025’te olası iyileştirmeler üzerine hazırladığı dokümanlarla daha iyi günlerin geleceği umudunu artırdı.

“Başka bir takımla asla kıyaslamam çünkü burası çok farklı, ama fabrikaya her gittiğimde sürekli ilham alıyorum,” diye ekledi.

“Öncelikle Ferrari fabrikasına her gidişimde inanılmaz bir duygu yaşıyorum. Ferrari markasında bir şeyler gerçekten çok romantik.”

“Bence takım içinde büyük bir uyum var, tüm iniş çıkışlara rağmen.”

“Herkes bu yıldan çıkarılan derslerle daha iyi bir gelecek inşa etmeye odaklanmış durumda ve bu her seferinde fabrikadaki herkesi gördüğümde beni cesaretlendiriyor.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
22/11/2025, 8:11

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Herbert: "Eşit bir araç verilse Hamilton ve Alonso arasından tercihim Alonso olurdu" sadmin 0 34 14 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton'ın yeni yarış mühendisi için Luca Diella ilk aday sadmin 0 38 22 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Gary Anderson: 2026 Formula 1 kuralları takımlar için hangi zorlukları getiriyor? sadmin 0 106 Dün, 21:34
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1