play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 715
DeÄŸerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LeMans Jani: Toyota, Le Mans'ı "geçit törenine" çevirdi
20-06-2018, 21:02
sadmin
Patron
KONU:
208,858
MESAJ:
566,722
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
George Russell, sevgili...
MotoGP
Francesco Bagnaia: "Geç...
MotoGP
2027 MotoGP Kararı, Fab...
Formula 1 Haberleri
Jeremy Clarkson’dan F1’...
Motor Sporları
2026 Türkiye Karting Şa...

Yorum: #1
Jani: Toyota, Le Mans'ı "geçit törenine" çevirdi

[Resim: 12049.9a690719]

Rebellion LMP1 sürücüsü Neel Jani, 2018 Le Mans 24 Saat yarışını bir "geçit törenine" benzetti ve katıldığı 10 yarış içinde "en sıkıcı" olanı olduğunu söyledi.

Toyota'nın iki TS050 Hibrit aracı da, bağımsız LMP1 rakiplerinden farklı bir seviyedeydi ve Japon üretici sonunda istediği Le Mans zaferini elde edebilmek için 20. denemesinde büyük bir fırsat yakalamıştı.

Yarışın ilk saati geride kaldığında Toyota'nın en yakın hibrit olmayan LMP1 rakibi #17 SMP Racing'in BR Engineering BR1 ile arasındaki fark 1 dakika 10 saniyeydi ve üçüncü saatte de fark bir turun üzerindeydi.

Redebllion yarışı, iki Oreca yapımı ve Gibson motorlu R-13 aracıyla, kazanan #8 Toyota'nın 12 ve 13 tur gerisinde üç ve dördüncü sıralarda tamamlarken, 3 numaralı aracın sürücüler Gustavo Menezes, Thomas Laurent ve Mathias Betche, üçüncülük savaşını kazanan isimler oldular.

Bruno Senna ve Andre Lotterer ile 1 numaralı aracı paylaşan Jani, Motorsport.com'a Toyota'nın özellikle trafikte sahip olduğu büyük avantajın yarışı çok sıkıcı bir hale getirdiğini söyledi.

"Belki trafik olmadan atılan temiz bir turda Toyota'lardan iki saniye daha yavaşız, ancak sorun şu ki hibritler trafikte tur yiyen araçları geride bırakırken çok rahatlar."

"En hızlı turumuz ve tur ortalamamız arasında devasa bir fark var, onların tur dağılımındaki fark ise çok az, çünkü düzlüklerde çok rahat geçiş yapabiliyorlar."

"Bugüne kadar burada yaptığım en sıkıcı yarıştı. Son beş yılda harika yarışlarımız oldu, o sebeple bir noktaada sıkıcı bir yarışın olması kabul edilebilir."

"Herkes Toyota adına mutlu, ancak bu bir yarış değildi. Bir geçit töreniydi."

Jani, Rebellion'ların trafikte yaşadıkları zorlukların, R-13'lerin yavaş araçları geçerken Toyota'lara karşı tek bir turda 10 saniyeden fazla zaman kaybetmelerine sebep olduğunu belirtti.

Jani, "LMP2'ler en yüksek hız açısından daha iyiler. Düzlüklerin sonlarında bizi tekrar geçiyorlardı. Otobanda gidermiş gibi, siniriniz bozuluyor."

"Bizim işimizi zorlaştıran da buydu. şansımız olmadığında Toyota'lara tur başına 10 veya 12 saniye kaybedebiliyorduk, şanslı olduğumuzda ise üç ya da dört saniye."

"Daha çok hıza ihtiyacımız var, bizi rekabetçi yapacak olan şey bu." dedi.

“It was the most boring race I’ve done [here] so far. We’ve had unbelievable races the last five years, so it’s ok to have one boring one at some stage.

Demir Adam stinti

Jani ve takım arkadaşları sonunda üçüncülük savaşını, aracın kapısında yaşanan sorun ve stint uzunluğunu aşmaları sebebiyle aldıkları cezalar sonucu kardeş Rebellion aracına kaptırdı.

Kapıda yaşanan sorun, İsviçreli sürücünün yarışın son üç saatini tek başına tamamlaması ve altı stint yapması anlamına geliyordu.

Jani, "Yarışın sonlarına doğru aracın kapısını kapatamıyorduk, ben de son üç saati tek başıma tamamlamak zorunda kaldım. Sonrasında da yavaş bir lastik patlaması yaşadık, bu sebeple tekrar pite geldim."

"Yavaş lastik patlamasının ardından lastiğimiz kalmadı. Orta hamur lastikleri takmak zorunda kaldık ve bu lastikler soğuk şartlar için iyi değildi."

"Birbirimizle yarışabileceğimiz bir ortam yoktu, her şey tamamen kimin daha şanslı olduğuna bağlıydı. Maalesef ki şanssız olan taraf bizdik." dedi.

&&&


20/06/2018, 21:02

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  WEC Toyota, kapsamlı yenilenme sürecinde 2026 WEC Hypercar'ını tanıttı sadmin 0 233 08/01/2026, 0:25
Son Mesaj: sadmin
  LeMans Asian Le Mans Sepang 2. yarış: LMP2'de Cem 9., GT'de Salih 19. sırada! sadmin 0 309 15/12/2025, 0:27
Son Mesaj: sadmin
  LeMans 2025 Asian Le Mans Sepang 1. yarış: Cem Bölükbaşı LMP2’de 4. oldu, Racing Team Turkey GT’de 8. sırada sadmin 0 245 14/12/2025, 1:10
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Sncopt'dan alır.
Formula1Formula1