Charles Leclerc, Bahreyn testlerinin ardından tüm altı günlük süreçte en hızlı tur zamanını kaydettikten sonra değerlendirmelerde bulundu.
Monakolu pilot, testlerin üçüncü gününün son iki saatinde sıralama turları simülasyonu gerçekleştirerek, derecesini kademeli olarak 1:31.992’ye kadar indirdi. Bu tur, 1:32 barajının altına inilen tek zaman olurken, Leclerc böylece bir önceki gün Kimi Antonelli’nin elde ettiği ikinci en hızlı zamandan sekiz ondalık saniye daha hızlı bir dereceye imza attı.
Ferrari’nin yeni güç ünitesinin etkileyici dayanıklılığı ve SF-26’nın sezona sorunsuz başlaması dikkat çekti. Ancak Ferrari cephesi, gerçek sıralamanın ancak Melbourne’de netleşeceğine vurgu yaptı.
Leclerc, testlerin üçüncü gününün sonunda şunları söyledi:
“Test günü oldukça sorunsuz geçti, programımızdaki tüm çalışmaları tamamladık ve planladığımız her şeyi denedik. Performans anlamında ise gerçekten nerede olduğumuzu anlamak hâlâ zor çünkü takımlar gerçek güçlerini gizliyorlar. Bu nedenle tur zamanlarına fazla odaklanmadan ilk yarışa en iyi şekilde hazırlanmak önemli.”
“Adım adım ilerleyip aracımızdan maksimumu nasıl alabileceğimizi anlamaya çalışacağız. Melbourne’e varmadan önce analiz etmemiz gereken çok fazla veri var ve orada işler nasıl gelişecek göreceğiz.”
Ferrari, Bahreyn’de arka kanat tasarımıyla rakiplerini şaşırttı
Ferrari, Bahreyn testlerinin ikinci gününde yenilikçi bir arka kanat çözümünü piste çıkararak rakip takımların dikkatini çekti. Bu özel tasarımda, düz çizgi modunda arka kanat elemanının döndüğü gözlemlendi.
Maranello’daki mühendisler, DRS aktüatörlerini geleneksel olarak ana kanat düzleminin ortasında konumlandırmak yerine, arka kanat uç plakalarına entegre etti ve iki ayrı mekanizma kullandı. Bu çözüm sadece sabah seansında denendi ve şu ana kadar tekrar piste çıkarılmadı.
trf1.net