play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 139
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kubica: "İnsanlar, F1'e olan dönüşümü yeterince takdir etmedi"
08-08-2022, 16:53
sadmin
Patron
KONU:
198,710
MESAJ:
555,771
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Eski Alpine Patronu Sza...
Formula 1 Haberleri
Cadillac için gündeme g...
Formula 1 Haberleri
Brundle: “Verstappen, P...
MotoGP
Márquez, Le Mans’ta dör...
Formula 1 Haberleri
Horner’dan Zak Brown’ın...

Yorum: #1
Kubica: "İnsanlar, F1'e olan dönüşümü yeterince takdir etmedi"

[Resim: 37852.d087424e.f1tr.com]

Robert Kubica, insanların Formula 1'e yaptığı dönüşte kendisine yeterince saygı göstermediğini düşünüyor.

Robert Kubica, BMW ve Renault ile toplamda 76 Grand Prix'ye katılmış ve 2011 yılının başında ralli kazası geçirerek, kolundan ciddi şekilde yaralanmıştı.

2013 yılında WRC ile motor sporlarına geri dönen Kubica, 2014, 2015 ve 2016 yıllarını burada geçirirken, 2017 yılında sürpriz şekilde yıllar sonra Formula 1 aracı sürdü.

Renault ve Williams'la yaptığı çeşitli testlerin ardından Kubica, 2019 yılında Williams ile spora geri döndü ve ilk yılında bir puan alsa da, gridin en yavaş aracıyla hemen hemen tüm yarışları en geride bitirdi.

O yılın ardından takımdan ayrılan ve geride kalan iki buçuk yılı Alfa Romeo'nun test pilotu olarak geçiren Kubica, insanların, yaptığı geri dönüşün büyüklüğünü göremediğini ve bu yüzden kendisini takdir etmediğini düşünüyor.

RacingNews365'e'e konuşan Kubica, "2011'deki kazadan sonra Formula 1'e dönebileceğimi hiçbir zaman düşünmedim. Bu yüzden Williams'la Formula 1'e geri dönmek, yarış kariyerimin en büyük başarısıydı."

"O yıl aracımın iyi olmaması üzücüydü çünkü taraftarlar, geri dönüşüme dair maalesef çok az anıya sahipler."

"Benzer şekilde insanlar o yıl şampiyonada, Williams'la puan alabilen tek kişinin ben olduğumu unutuyor ve bunu yapmak o araçla hiç kolay bir iş değildi. Almanya Grand Prix'sinde puan aldığım için hâlâ gururluyum, yarış kariyerim için önemli bir andı."

[Resim: 41237.a3b8c629.f1tr.com]

“Bu, bir F1 aracına ve hayata geri dönmem için aşmam gereken uzun yolun son noktasıydı. Ne yazık ki çok az insan o anı hatırlıyor fakat Formula 1'de işler bu şekilde yürüyor."

"Durumun böyle olması üzücü ancak insanların çoğunun, böyle kötü bir kazadan sonra yaptığım şeyi başaramayacağının da farkındayım. Sonunda bir F1 aracına geri dönmeyi dahi başardım, oysa kazadan sonra her şeye sıfırdan başlamam gerekiyordu."

"Gerçekten her şeyi en baştan öğrenmek zorunda kaldım fakat adım adım geri döndüm ve hatta daha önce Formula 1'e dönme fırsatlarını reddettim. Çünkü o zaman vücudum bunu yapmak için hazır değildi. O an girmiş olsaydım, muhtemelen her şey daha kötü giderdi."

"Diğer sürücüleri yarışırken seyretmek kolay değil. Özellikle diğer sürücüler kadar hatta onlardan daha hızlı olduğumu düşündüğüm için... Formula 1'de bir sezon daha yarışmayı çok isterdim fakat gerçekçi olmak gerekirse, en kötü durumda her zaman geri dönebileceğimi göstersem de, bunu yapamayacağım."

"Williams'taki yıl çok zordu ve bu, Formula 1 kariyerimi devam ettirmemi zorlaştırdı. O zaman iyi bir aracım olsaydı, şüphesiz hâlâ gridde yarışıyor olurdum ama ne yazık ki Formula 1'de işler böyle gitmiyor. Formula 1'e dönüş, yarış kariyerimin en büyük başarısıydı. Muhtemelen F1 taraftarları bunu kabul etmeyecek ve 2019'da inanılmaz derece kötü olduğumu söyleyecekler."

"Aldığım o puan benim için çok önemliydi çünkü Formula 1'e dönmek için verdiğim savaşın ardından harika bir andı. Ancak insanlar bunu çok çabuk unutuyorlar ve bunu kısmen önümdeki araçların diskalifiye olması sayesinde bunu başardığımı söylüyorlar. Fakat bu, benim başarımdan hiçbir şeyi götürmüyor. Diğer pek çok sporcu gibi ben de hak ettiğim takdiri görmedim." şeklinde konuştu.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/08/2022, 16:53

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Horner’dan Zak Brown’ın ‘Lastik Suyu’ şakasına yanıt geldi: “Önde olan her zaman incelenir” sadmin 0 31 Bugün, 1:39
Son Mesaj: sadmin
  Leclerc, Hamilton'la olan olayı umursamıyor: "Araç hızlı değil, bunun hakkında konuşmalıyız" sadmin 0 32 Bugün, 0:41
Son Mesaj: sadmin
  Cadillac, 'birden fazla seçeneği olan' Perez ile 2026 için görüşmelerini sürdürüyor sadmin 0 50 02/05/2025, 14:28
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1