play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 348
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaguar, Formula E sürücüler şampiyonluğunu kaybetti, Evans takımının kendisine karşı çalıştığını düşünüyor
23-07-2024, 11:20
sadmin
Patron
KONU:
202,826
MESAJ:
560,385
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
2025 Amerika GP hafta s...
Formula 1 Haberleri
2025 Amerika GP ne zama...
Formula 1 Haberleri
Pirelli, Austin ve Meks...
Formula 1 Haberleri
Hamilton’dan Ferrari yö...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin, Alonso'nu...

Yorum: #1
Jaguar, Formula E sürücüler şampiyonluğunu kaybetti, Evans takımının kendisine karşı çalıştığını düşünüyor

[Resim: 54692.180b9d55.f1tr.com]

Mitch Evans, Londra finalinde üçüncü oldu ancak Formula E'deki ilk potansiyel şampiyonluğunu Pascal Wehrlein'a yedi puan farkla kaybetti.

Mitch Evans, Londra'daki Formula E sezon finalinde her iki Jaguar pilotunun da şampiyonada Pascal Wehrlein'a yenilmesinden sonra takımının kendisine karşı çalıştığına inanıyor.

Wehrlein, Formula E sezonunun son yarışına sürücüler şampiyonasında Evans'ın üç puan önünde ve Nick Cassidy'nin dört puan önünde başladı, ancak kazananın her şeyi aldığı bu finalde iki rakibinin arkasından yarışa başladı.

Cassidy pole pozisyonundan başladığı yarışı lider sürdürdü ve Evans başlangıçta ikinci sıraya yükseldi, ancak Jaguar takımı, Cassidy'nin ilk Atak Modu aktivasyonunu pozisyon kaybetmeden alabilmesi için Evans'tan takım arkadaşı için erkenden bir boşluk yaratmasını istedi.

Autosport'a strateji çağrıları hakkında konuşan Evans, " Dürüst olmak gerekirse, yarıştan önce son birkaç gündür konuşulanlara ve bana söylenenlere kıyasla biraz gafil avlanmış hissediyorum, gerçekten şaşırdım ve hayal kırıklığına uğradım."

"Yarışabileceğimiz söylendi ama açıkça bu durum böyle değildi ve bugün dünya şampiyonluğunu kaybetmeme neden olan şey bu oldu. Açıkçası bunu yapmak istemedim ama zorlandım, bu asla planın bir parçası değildi, bu yüzden kafamdan neler geçtiğini tahmin edebilirsiniz. Bunun hakkında konuşacağız." dedi.

[Resim: 54693.a54669d8.f1tr.com]

Cassidy, ikinci Atak Modu aktivasyonundan sonra Evans ve Wehrlein'ın arkasına düştü ve Antonio Felix da Costa'nın ikinci Porsche'si ile çarpışarak lastiğini patlattı ve yarıştan çekilmek zorunda kaldı.

Bu durum Evans'ı, pistin başında doğrudan Wehrlein ile mücadeleye soktu, ancak ikinci Atak Modu'nu aldığında aktive olmadı ve sonuçta Wehrlein ve yarış galibi Oliver Rowland'ın arkasında bitirdi.

Evans, "Çizginin iyi olduğunu hissettim ama ilk sektörde Atak Modu aktifleşmedi."

"Ancak Rowland en önde olduğunda, ben ikinci bitirseydim ve Pascal üçüncü olsaydı, o averajla kazanacaktı veya en hızlı turu almak için mücadele edecekti. Kazanmam gerekiyordu, bu yüzden evet, bu yardımcı olmadı ama hasar yarışın başında meydana geldi ve Atak Modu'nu geç almak zorunda kaldım, bu tamamen kaçınılabilirdi."

Jaguar, takımlar şampiyonasında son yarışa 39 puan farkla girerek ilk Formula E şampiyonluğunu elde etti, ancak Evans İngiliz üreticinin duble yapamamasının “iyi görünmediğini” söyledi.

[Resim: 54694.b2e169f1.f1tr.com]

Evans, "Takımın takımlar şampiyonluğunu kazanması nedeniyle mutlu olmak istiyorum, ama bu hafta sonu oyunun biraz dışında kaldığımızı hissediyorum ve bugün bana karşı yapılan bazı çağrılara biraz şaşırdım. Yapılması gereken pek çok tartışma var.” diye ekledi.

Bu, Evans'ın şampiyonluk şansıyla son tura girdiği üst üste dördüncü sezon oldu, ancak Yeni Zelandalı sürücü, yine sadece yedi puan farkla şampiyonluğu kaçırdı.

Evans, "Bu en gerçekçisiydi ve bir süreliğine benimdi."

"Kendi takımımın bir noktada bana karşı çalıştığını hissediyorum, bu yüzden hoş değil." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/07/2024, 11:20

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Porsche sürücü krizi sona erdi: Formula E ikilisi açıklandı sadmin 0 68 Dün, 0:43
Son Mesaj: sadmin
  Felipe Drugovich, Formula E'de Andretti ile çok yıllık anlaşma imzaladı sadmin 0 187 25/09/2025, 1:07
Son Mesaj: sadmin
  DS Penske'nin 2025-2026 Formula E kadrosu Günther ve Barnard'dan oluşacak sadmin 0 116 15/09/2025, 22:50
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1