play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 177
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnceleme Red Bull'un hafif şasi gizemi: Bütçe sınırı tartışmalarından dolayı şasi saklanıyor mu?
08-09-2022, 00:04
sadmin
Patron
KONU:
200,048
MESAJ:
557,331
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Sainz: "Williams için f...
Formula 1 Haberleri
Gene Haas, Goodwood Hız...
Formula 1 Haberleri
Alpine, yedek pilotu Pa...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Batarya yüzünd...
MotoGP
Dorna CEO'su Ezpeleta: ...

Yorum: #1
Red Bull'un hafif şasi gizemi: Bütçe sınırı tartışmalarından dolayı şasi saklanıyor mu?

[Resim: 43123.07949b65.f1tr.com]

Red Bull'un hafif şasisi... Son birkaç haftadır herkes Red Bull'un Singapur'a getirmeyi planladığı hafif şasi hakkında konuşuyor ancak Red Bull'un üst yönetimine göre ortada yeni bir şasi yok.

Red Bull yeni şasiyi inkar etse de Temmuz ayında Cranfield'da yer alan Kaza Merkezi'nde Red Bull yeni bir şasiyi kaza testine soktu ve yeni bir şasiyi homologe etti.

Peki Red Bull'un dediği gibi ortada yeni bir şasi yoksa, temmuz ayındaki kaza testi neydi?

Yeni şasi, Ferrari'yle aradaki farkın artmasının ardından bütçe sınırıyla ilgili şüphelerin ve tartışmaların durması için saklanıyor mu; yoksa temmuz ayında homologe edilen şasi 2023'ün şasisi mi? Gelin Red Bull'un "hafif şasi gizemini" inceleyelim.

Formula 1'de bu yazın gizemi Red Bull'un "hafif şasisi" oldu. Red Bull'un üst yönetimi, verdiği demeçlerle bir şeyi netleştirdi: Beklenenin aksine Singapur'da yeni, daha hafif bir şasi görmeyeceğiz.

Bir şey daha kesin: Red Bull, temmuz ayında tüm kaza testlerini geçmesinin ardından yeni bir şasiyi homologe etti ve FIA'nın onayını aldı. Yani ortada bir şasi var ama Red Bull'a göre yok.

Peki bu "hafif şasi" söylentileri ne zaman başladı ve nereden çıktı? Ağustos ayının başında, F1 padoğunda bir söylenti dolanmaya başladı ve bu söylenti şöyleydi: Red Bull, yaz arasından önce Cranfield Kaza Merkezi'ne yeni bir şasi götürerek kaza testine girdi ve bu şasiyi homologe etmek istedi. Yeni şasi FIA'nın onayını aldı da.

Mattia Binotto'ya bu söylenti hakkındaki görüşleri sorulduğunda, Binotto oldukça net konuştu ve "bütçe sınırından dolayı Ferrari bunu asla yapamazdı" dedi.

"Red Bull'u bir şasinin ağırlığı yüzünden yargılayamam ama biz asla yeni, daha hafif bir şasi üretemeyiz. Ya da sezon ortasında farklı bir stratejiye geçemeyiz. Bunun nedeni de bütçe sınırı. Başka bir takım ya da takımlar da bunu yapmayı başarırsa çok şaşırırdım."

[Resim: 43124.9796d60c.f1tr.com]

Zandvoort'ta ise Dr. Helmut Marko ve Christian Horner'dan konuya ilişkin açıklamalar geldi.

Yeni şasi söylentilerinin nereden çıktığını anlamadığını dile getiren Horner, şunları söyledi: "Daha hafif şasiyle ilgili söylentiler nereden çıkıyor bilmiyorum, bu bilgiler nereden geliyor bilmiyorum. Takımın içinden çıkmıyor, o kesin. Sezonun bu noktasında şasiyi değiştirmek gibi bir planımız yok çünkü bütçe sınırına uyuyoruz."

Red Bull'un aksiyonları bu sözleri destekleyecek mi göreceğiz çünkü bir şey kesin: Red Bull, temmuz ayında tüm kaza testlerini geçmesinin ardından yeni bir şasiyi homologe etti ve FIA'nın onayını aldı.

Bazıları ise şunu öne sürüyor: Temmuz ayında homologe edilen şasi 2023 şasisiydi ve Red Bull gelecek yıl çalışmalarına çok önceden başladı. Belki de Adrian Newey inovatif bir araç tasarlıyor ve çalışmalara çok erkenden başladı. Sonuçta Newey, ekstrem ve etkileyici tasarımlarıyla her an herkesi şaşırtabilecek biri.

Ancak bu olasılık da pek muhtemel durmuyor çünkü 2023'ün homologasyon seansları henüz başlamadı. Normalde gelecek sezonun testleri Kasım ayı gibi başlar. Yani temmuz ayında Cranfield'da testlere sokulan şasi bu yılın şasisiydi.

Ayrıca, Britanya'dan gelen söylentilere göre, Red Bull şasisini güncelleyecek tek takım olmayabilir.

[Resim: 43125.5a5a02bc.f1tr.com]

Red Bull'un üst yönetiminden gelen açıklamalara göre şu anda ortada olmayan ama aslında olan bir şasi hakkında konuşuyoruz. Belki de Binotto'nun bütçe sınırıyla ilgili açıklamalarının ardından Red Bull, bütçe sınırı tartışmalarını ateşlememek adına yeni şasiyi Marina Bay'e getirmekten vazgeçti.

Ya da yaz arasından sonraki dominasyonun ardından, Red Bull yeni silahını şimdilik saklıyor.

Bu konunun kapandığını söyleyemeyiz, Red Bull'u takip edip sezonun son kısmında yeni şasi getirebilecek takımlar olup olmayacağını görmek de ilginç olacak.

Şu an için bu konuda sessizlik var ama özellikle de günümüz F1'inde kimse boşa para harcamıyor. Yani o şasiyi bir yerde göreceğiz, sadece şimdilik beklemesi gerekecek...

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
08/09/2022, 0:04

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Red Bull Evinde KAZANMAK İSTİYOR! | Avusturya GP'de TEMPOLAR Nasıl Olabilir? sadmin 0 37 26/06/2025, 23:02
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Kanada'da Mercedes Rüzgarı, Red Bull'dan Russell'a İtiraz, McLaren'de İç Savaş | Araba Sevdası sadmin 0 46 17/06/2025, 1:21
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Formula 1 Kanada GP 2025 Değerlendirme: McLaren, Mercedes ve Red Bull sadmin 0 51 16/06/2025, 0:54
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1