play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 303
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnceleme F1'deki en iyilerin arkasındaki taban gelişim mücadelesi
04-05-2023, 20:35
sadmin
Patron
KONU:
200,140
MESAJ:
557,424
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Motor Sporları
TOSFED Next Talent Proj...
Motor Sporları
Ankara’da Türkvatan ve ...
Motor Sporları
Kapı Kapıya Mücadelede ...
Motor Sporları
https://www.tosfed.org....
Motor Sporları
Borusan Otomotiv Motors...

Yorum: #1
F1'deki en iyilerin arkasındaki taban gelişim mücadelesi

[Resim: 38493.448f0c69.f1tr.com]

Şu anda ilk dört sırada yer alan takımların kimlikleri - Red Bull, Ferrari, Aston Martin ve Mercedes - belli olsa da, onların arkasındaki mücadele tam olarak netleşmiş değil.

İlk 4'ün arkasında yer alan takımlar McLaren ve Alpine gibi görünüyorlar. Bu takımlardan araç gelişimi konusunda daha çok zorlayan, öndeki grubu takip edecek gibi.

Her iki takım, son yarış Azerbaycan'a benzer seviyede güncellemeler getirdiler ve her ikisi de arkasındaki diğer takımlara kıyasla gelişmiş gibi göründüler.

Her iki takımın güncelleme paketinde taban güncellemeleri yer alıyordu. Tünellerden geçen hava akımını iyileştirmeye yardımcı olmak ve difüzör performansını maksimuma çıkarmak için zeminin alt tarafında önemli miktarda iş yapılıyor.

Aracın bu bölümü her ne kadar gizli olsa da, yine de görünen bölümlere bakarak değişiklilerin ne seviyede olduğunu ve nasıl etki gösterebileceklerini tahmin edebiliriz.

[Resim: 38494.fb4a5d4a.f1tr.com]

McLaren tarafında yapılan değişiklikler ilk başta zemin kenarına ve kenar kanadıyla sınırlıymış gibi görünebilir ancak zeminin tüm yüzeyinde değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz.

Bu, tünelin şekli ve altındaki kaplamalar üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olan zeminin ön bölümündeki kabarcığının (kırmızı ok) yüksekliğini içeriyor.

Bu arada, zeminin alt yan kaza direğini çevreleyen bölümü de, zeminin kaportasını sıkılaştırmak için düzenlenmiş. Bu kapsamda yeşil ok ile gösterilen bölümdeki güvenlik yapısının etrafı hilal şeklinde bir kabarcıkla sarılmış.

Zeminin arka tarafında, sidepod ile mor renk ile gösterilen tabandaki yükselti arasında üstte yapılan değişiklikler dahilinde bir etkileşim olacağı görülüyor.

Uzatılmış kenar kanadı da, mavi ok ile gösterilen daha kısa bir varyant lehine kaldırıldı. Daha önce burada kullanılmış olan üç parçalı kanatçık dizisi korunmuş ancak hava akışının geçişini daha iyi yönetmek için şekli değiştirilmiş.

Arka lastiğin önündeki taban oyuğu korunmuş ancak beyaz ok ile göreceğiniz üzere o bölüme bir çıkıntı eklenmiş. Bu, son kurallar döneminde hava akışının arka lastiğe ulaşmasından önce iyileştirilmesini sağlayan ve birçok takımda bulunan bir tasarım özelliğidir.

Sonuç olarak, zeminin arka kısmının da önünde oluşturulan yeni akış yapılarını daha iyi kullanmak için değiştirildiğini söyleyebiliriz.

[Resim: 38495.6a056798.f1tr.com]

Alpine tarafından yapılan değişiklikler McLaren'daki kadar kapsamlı değildi ancak eski spesifikasyonda zaten mevcut olan tasarım dilinin optimize edildiği düşünülürse, performans açısından bir o kadar tatmin edici olabilir.

Tabanın her iki tarafındaki iki oyuk tarafından oluşturulan orta bölüm kanadının ön kısmı artık yere doğru bakarken, o parçanın geometrisinde de değişiklik yapıldı.

O bölümden sonra zemin, önündeki değişikliklerden (yeşil ok) yararlanmak için daha farklı bir şekilde şekillendirilmiş ve tabandaki kesik, yatay bıçak kanatçığı gibi bölümlerde de değişiklik yapılmış.

[Resim: 38496.90f25d34.f1tr.com]

Red Bull da Azerbaycan'da sidepodda yaptığı değişikliklerden maksimumu alabilmek için tabanda güncelleme yaptı.

Sidepodun yeniden tasarlanması, öndeki hava girişinin boyutuyla alakalıydı. Hava girişinin karoseri, hem soğutma verimliliğini artırmak hem de bunu yaparken aerodinamik avantaj sağlamak için genişletilirken yüksekliği azaltıldı.

Tabanda, sarı ile işaretlenen taban çitinin şekli değiştirildi. Bu kapsamda üst köşe yeniden yapılandırılırken arkasındaki kesik bölgenin yüksekliği arttırıldı.

Bu arada, kırmızı ok ile gösterilen bölümde zeminin kenarındaki kıvrımın derinliği artırıldı, bunun sonucunda destek braketlerinin konumu da (mavi ok) değiştirildi.

Tasarımcıların ulaşmaya çalıştığı aerodinamik etkiyi daha iyi desteklemeye yardımcı olmak için zemin kenarı kanadının genişliği de artırıldı.

[Resim: 38497.3e682ac9.f1tr.com]

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
04/05/2023, 20:35

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yorum Ferrari'deki Sorun Anlaşıldı.... iş zor ama ümit var sadmin 0 74 18/05/2025, 0:40
Son Mesaj: sadmin
  Yorum Ferrari'de Yeni Taban Krizi ! Sezon Tehlikede mi? sadmin 0 90 14/04/2025, 1:09
Son Mesaj: sadmin
  İnceleme Red Bull, Bahreyn'deki yüksek sıcaklıklara "solungaç" çözümüyle yanıt verdi sadmin 0 117 12/04/2025, 21:41
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1