Red Bull takım patronu Christian Horner, Yuki Tsunoda'nın Red Bull’daki zorlu başlangıcına rağmen Max Verstappen'e düşünülenden daha yakın olduğunu savundu.
Yuki Tsunoda, bu sezonun ilk iki yarışının ardından, beklentileri karşılayamayan Liam Lawson'ın yerine takıma dahil edilmişti.
Sezona Racing Bulls koltuğunda başlayan Tsunoda, Lawson'a kıyasla bir iyileşme sağlasa da hâlâ istikrarlı bir çizgi yakalayabilmiş değil.
Tsunoda'nın ilk sekiz yarışta yalnızca 7 puan toplamasının ardından bu tablo, Sergio Perez'in gönderilmesi kararının yanlış olabileceği yönündeki tartışmaları beraberinde getirdi.
Red Bull, takımlar şampiyonasında 162 puanla dördüncü sırada yer alırken, bu puanların 155'i Max Verstappen’e ait. Verstappen'in puanları çıkarıldığında Red Bull'un puanı sadece 7 oluyor ve bu da takımı teorik olarak son sıraya düşürüyor. Bu durum, takımın iki pilotu arasındaki büyük performans farkını bir kez daha gözler önüne seriyor.
Ancak Horner, bu farkın Tsunoda ya da önceki pilotlardan kaynaklanmadığını savundu ve Verstappen’in olağanüstü yeteneğine dikkat çekti.
Sky Sports F1’e verdiği demeçte Horner, "Son beş yılda araçların nasıl geliştirildiğine bakın. Hep elinizdeki verilerle en hızlı aracı üretmeye çalışıyorsunuz."
"Ve bazen hızlı araçlar, kullanması zor araçlar olabilir. Max'in de bu zorluklardan maksimumu çıkarma konusunda inanılmaz bir yeteneği var."
Horner'a, Tsunoda ile Lawson'ın performansının Verstappen'e 'uzak' olduğu ve bu açıdan Perez'in performansının kötü olmadığı yönünde eleştiriler yöneltildi. Ancak 51 yaşındaki takım patronu bu değerlendirmeye katılmadı.
Özellikle Tsunoda'nın Imola'daki sıralama turlarında yaptığı ağır kazanın, hem kendine güvenini hem de gelişim sürecini olumsuz etkilediğini vurguladı:
Horner, "Yuki başlangıçta kendini bulmaya başlamıştı. Ama Imola'daki o kazanın özgüvenini etkilediğini düşünüyorum."
"Ancak elimizdeki ölçümlere göre Max'e aslında daha yakın. Umarım zamanla ve artan özgüvenle performansları da gelecektir." dedi.
tr.motorsport.com