Christian Horner’dan Toto Wolff Hakkında Dikkat Çeken Açıklama
Red Bull’un eski takım patronu Christian Horner, ezeli rakibi Toto Wolff hakkında sürpriz bir açıklamada bulundu. Horner, Mercedes ile Red Bull arasında yaşanan şampiyonluk mücadelesinin ardından geri dönüş planları yaparken, Wolff’a duyduğu saygıyı dile getirdi.
Son yılların en ikonik Formula 1 rekabetlerinden biri olarak öne çıkan Horner ve Wolff, Red Bull’un Mercedes’in 2014’ten bu yana süregelen üstünlüğüne son verdiği 2021 sezonunda sık sık medya üzerinden karşı karşıya gelmişti. 2021 sezonu, iki takım arasında tarihin en sert şampiyonluk mücadelelerinden biri olarak kabul ediliyor. Her iki ekip de sezon boyunca medyada sert açıklamalarla gündeme gelmişti.
Rekabet, özellikle Büyük Britanya Grand Prix’sinde Max Verstappen’in, şampiyonluk mücadelesindeki rakibi Lewis Hamilton ile yaşadığı temas sonrası kaza yapmasıyla zirveye ulaştı. Olayın ardından yaşanan hararetli tartışmalar, iki takım patronunun ilişkisini iyice gerdi. Sezonun son yarışı olan tartışmalı Abu Dhabi Grand Prix’sinde ise medyada yapılan açıklamalarla ilişkiler en düşük seviyeye indi ve iki isim, bu gerginliği aşmak için yoğun çaba harcamak zorunda kaldı.
Christian Horner’dan İkonik Rekabet Üzerine Açıklamalar
Christian Horner, Wolff ile yaşadığı rekabet hakkında beklenmedik bir itirafta bulunarak, yıllar süren görüş ayrılıklarına rağmen eski rakibine duyduğu saygıyı vurguladı. The Independent’a konuşan Horner, “Birçok insan, onunla aramdaki rekabeti fazlasıyla büyüttü. Ona büyük bir saygı duyuyorum,” ifadelerini kullandı.
Horner, “O inanılmaz derecede başarılı oldu. Çok fazla zafer elde etti. Çok zeki biri. Sadece farklı insanlarız; aynı derecede rekabetçiyiz ama farklıyız. Eğer herkes birbirine dostça yaklaşır ve herkes birbirini severse, spor sıkıcı olur,” dedi.
Horner sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçek bir ilgi yaratacak bir rekabet olması gerekir. Herkes fazla nazik ve samimi olursa, bu en kötü senaryodur.”
trf1.net