play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 160
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Helmut Marko, Red Bull’dan Sekiz Haneli Tazminat Almaya Hazırlanıyor
18-12-2025, 14:23
sadmin
Patron
KONU:
208,205
MESAJ:
566,060
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Mercedes 0.5 Saniye ÖND...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
F1 2026 Bahreyn Testler...
F1 Videolar
Bahreyn testleri 2026 3...
Formula 1 Haberleri
Verstappen’den 2026 kur...
Formula 1 Haberleri
Leclerc: "Performans sı...

Yorum: #1
Helmut Marko, Red Bull’dan Sekiz Haneli Tazminat Almaya Hazırlanıyor

[Resim: 61451.983961e7.f1tr.com]

Helmut Marko, Red Bull’dan Ayrılığı Sonrası Sekiz Haneli Tazminat Alacak

Helmut Marko’nun Red Bull Formula 1 Takımı’ndan ayrılığının ardından sekiz haneli bir tazminat alacağı bildirildi.

Alman Bild gazetesinin haberine göre, 82 yaşındaki Avusturyalı isim, yıl sonunda Red Bull’dan ayrıldığında 2026 yılına kadar olan tüm maaşını peşin olarak alacak. Haberde, Marko’nun Red Bull’daki motor sporları danışmanlığı görevinden ayrılırken 10 milyon euro (8,7 milyon sterlin) tazminat alacağı belirtildi.

Red Bull, sezonun Abu Dabi Grand Prix’siyle sona ermesinin ardından, Marko’nun 20 yılı aşkın süredir sürdürdüğü görevine veda ettiğini resmen duyurmuştu.

Marko’nun ani ayrılığının perde arkasına dair çeşitli spekülasyonlar gündeme gelirken, deneyimli isim bu kararın tamamen kendisine ait olduğunu ve planlanandan bir yıl önce görevini bırakma kararı aldığını vurgulamıştı.

Ayrılığı sırasında yaptığı açıklamada Marko, “Altı on yıldır motor sporlarının içindeyim ve Red Bull’daki 20 yılı aşkın süre olağanüstü ve son derece başarılı bir yolculuktu. Bu dönemi, birlikte çalıştığım çok sayıda yetenekli insanla şekillendirmek ve paylaşmak harikaydı. Birlikte inşa ettiğimiz ve başardıklarımız bana büyük bir gurur veriyor. Bu sezon şampiyonluğu kıl payı kaçırmak beni derinden etkiledi ve artık bu çok uzun, yoğun ve başarılı bölümü kişisel olarak sonlandırmak için doğru zaman olduğuna karar verdim. Tüm takıma başarılar diliyorum ve gelecek yıl yine her iki dünya şampiyonluğu için mücadele edeceklerinden eminim,” ifadelerini kullandı.

Marko, Red Bull’daki görev süresince takımın pilot geliştirme programının başında yer aldı ve Sebastian Vettel, Max Verstappen ve Daniel Ricciardo gibi isimlerin Formula 1’e kazandırılmasında önemli rol oynadı.

Marko’dan Horner Hakkında Çarpıcı İddialar

Marko, ayrılığının ardından eski Red Bull takım patronu Christian Horner hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

De Limburger’e konuşan Marko, “Horner ile geçirdiğim son yıllar keyifli değildi. Kirli oyunlar oynanıyordu. Sergio Perez döneminde, Meksikalıların Hollandalı ya da Almanlardan daha az odaklandığını söylediğim iddia edilmişti. Bu tamamen uydurmaydı, muhtemelen onların (Horner’ın ekibi) tarafından ortaya atıldı. Aynı şekilde, 2024’te güç ünitesi geliştirmemizin geride olduğu ve bu nedenle Ford’u ortak olarak kaybedeceğimiz yönündeki söylentiyi de ben çıkarmadım. Horner, bunu beni görevden uzaklaştırmak için kullanmak istedi. Ancak Cidde’de Max’in desteği sayesinde bu gerçekleşmedi. Zamanla, Horner’ın birçok konuda yalan söylediğini kanıtlayabildik. Chalerm de bunu fark edince fikrini değiştirdi,” dedi.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
18/12/2025, 14:23

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc: "Performans sıralamasında Red Bull ve Mercedes önde" sadmin 0 50 58 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull: "Ferrari, Mercedes ve McLaren bizden daha hızlı" sadmin 0 47 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hadjar, Red Bull’un Sezona Güçlü Başlangıcını Saklayamıyor sadmin 0 127 7 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1