play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 157
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamilton: “İlk şampiyonluk şansının stresi, Verstappen’i etkileyebilir”
23-09-2021, 19:14
sadmin
Patron
KONU:
204,786
MESAJ:
562,491
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Antonelli, Las Vegas GP...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2025 Las Vegas Grand Pr...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, 2025 Las Vegas...
Formula 1 Haberleri
Mekies: "Verstappen, us...
Formula 1 Haberleri
Aston Martin'de Horner ...

Yorum: #1
Hamilton: “İlk şampiyonluk şansının stresi, Verstappen’i etkileyebilir”

[Resim: 38122.14da1b6f.f1tr.com]

Lewis Hamilton, ilk Formula 1 dünya şampiyonluğunu kazanma baskısının, Max Verstappen’i etkileyebileceğini düşünüyor.

İkili, İtalya Grand Prix’sinde bir başka tartışmalı temas yaşamıştı ve Hamilton, bu rekabetin ilerleyişindeki unsurlardan birinin, sahip oldukları tecrübelerdeki büyük farklılıklar olduğunu öne sürdü.

Hamilton yedi kez şampiyonluk yaşarken, üç kez de şampiyonluk savaşı verip kaybetti. Verstappen’in bu yılki mücadelesi ise Hollandalı sürücünün ilk şampiyonluk savaşı konumunda.

Hamilton F1’deki ilk yıllarında neler yaşadığının farkında olduğunu ve bazı faktörlerin Verstappen’in omuzlarına ağır gelebileceğini düşünüyor.

Hamilton, “Açıkçası bunu kabul etmeyecek ve ben de bir varsayımda bulunmayacağım, ancak ilk şampiyonluk savaşımda üzerimde büyük yük vardı.”

“Zordu, hararetliydi. Birçok farklı duygu yaşıyordum ve bunun en iyi şekilde baş edemediğim zamanlar oldu. Ve bu da beklenen bir şey.”

“Çok fazla baskı var, büyük bir takımda çalışıyorsunuz. Kendinizden beklentiniz ve üzerinizdeki baskı çok fazla, çünkü kazanma arzunuz çok büyük. Bundan dolayı empati kuruyorum ve bu durumu anlıyorum. Ancak bununla beraber ilerleyeceğimizi biliyorum.” dedi.

Hamilton, özellikle konu ne zaman bir viraj için mücadeleye devam edilip edilmeyeceğini bilmek olduğunda, lastik lastiğe savaşlarda tecrübenin kritik bir faktör olduğuna inanıyor.

“Hepimiz akıllı olmalı ve bir virajı dönemeyeceğiniz bir zaman olduğunu bilmeliyiz. Ve bu, bir sonraki virajı dönebileceğinizden emin olmakla ilgili bir şey.”

[Resim: 38123.7a58b952.f1tr.com]

“Ve bu dengeyi gerçekten sadece tecrübe ile buluyorsunuz ve her şeyin tek bir virajda kazanılmadığını biliyorsunuz.”

“Söylediğim gibi, ilk şampiyonluğunuz için savaşmanın nasıl bir şey olduğunu ve bu konudaki hevesi biliyorum. Bu süreçte pek çok farklı tecrübe ve duygu yaşıyorsunuz.”

Hamilton, İtalya Grand Prix’sindeki kazada Verstappen’in sağ arka lastiğinin kaskına çarpmasının ardından yaşadığı boyun ağrısının kalıcı bir etkisinin olmadığını doğruladı.

İngiliz sürücü ayrıca Red Bull motor sporları danışmanı Helmut Marko’nun bu kaza sonrasında yaşadığı yaralanmaları abarttığı yönündeki yorumlarını ciddiye almadı.

“Bu bireylerin neler konuştuğunu pek dinlemiyorum. Başınızın üstüne bir araç çarptığında bu tür bir rahatsızlık yaşamanız doğal.”

“Dediğim gibi, yarıştan sonra kesinlikle biraz acı hissettim ve sonrasında kontrol ettireceğimi söyledim.”

“Yarıştan hemen sonra ve uçakta Angela (Cullen, fizyoterapist) ile çalıştım ve sonraki gün kontroller yaptırdım. Sonrasında hafta boyunca akapunktur ve diğer şeylerle çalıştık.”

“Ben ölüyorum demedim. Elbette bir milisaniye içerisinde her şeyin olabileceğinin farkındaydım. Bu yüzden kötü bir şekilde yaralanmadığım için minnettar hissettim. Artık önümüze bakıyoruz.”

&&&



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
23/09/2021, 19:14

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mekies: "Verstappen, ustaca bir sürüş sergiledi" sadmin 0 44 3 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull, Verstappen’in 2025 Las Vegas GP Zaferini ‘Usta Sınıfı’ Performans Olarak Nitelendirdi sadmin 0 38 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: “22 Kötü Hafta Sonu Yaşadım” sadmin 0 39 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1