Isack Hadjar, Formula 1 kariyerine Avustralya’daki formasyon turu kazasıyla başlamasının ardından yaşadığı hayal kırıklığını anlatırken, bu anın kendisini mental olarak daha da güçlendirdiğini söylüyor.
Isack Hadjar, Formula 1’deki ilk yarış hafta sonunda yaşadığı formasyon turu kazasını “yüzüme atılmış bir yumruk” olarak tanımladı. Fransız pilot, zorlu başlangıca rağmen sezon boyunca gösterdiği dirençle güçlü bir çıkış yakaladığını vurguladı.
Formula 2 şampiyonluğunu kıl payı kaçırmasının ardından Racing Bulls ile F1’e adım atan Hadjar’ın Avustralya’daki ilk yarışı, ıslak zeminde formasyon turunda bariyerlere çarpmasıyla başlamadan sona ermişti. Büyük beklentilerle çıktığı ilk hafta sonunda yaşanan bu hata, kariyerinin en sert anlarından biri oldu.
Buna rağmen Hadjar, sezonun ilerleyen bölümünde istikrarlı bir performans sergiledi ve Hollanda Grand Prix’sinde podyuma çıkarak kariyerinin ilk F1 sezonunu taçlandırdı. Genç pilot, Melbourne’de yaşanan hayal kırıklığının ardından ayağa kalkmayı başardığını söylüyor.
“Belki Melbourne’de puan alabilirdim ve yine iyi bir sezon geçirebilirdim,” diyen Hadjar, “Ama her şeyin bir nedeni olduğuna inanıyorum ve yoluna devam ediyorsun. Bu benim hikayemin bir parçası. İlk F1 startım. Katılamamış olmam can sıkıcı ama durum buydu,” ifadelerini kullandı.
Sezon genelindeki performansı, Hadjar’a 2026 için Red Bull koltuğunu getirdi. Max Verstappen’in takım arkadaşı olacak Fransız pilot, Avustralya’daki kazayı bugün hala bir referans noktası olarak görüyor.
“Zor bir andan sonra ayağa kalkma konusunda güçlü olduğumu biliyorum,” diyen Hadjar, “Bu da yüzüme atılmış bir başka sert yumruktu ama bunu çok iyi karşıladım. Kendime olan inancımı daha da pekiştirdi,” sözleriyle yaşadıklarının kendisini ileriye taşıdığını dile getirdi.
tr.motorsport.com