play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 464
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haas, Monza diskalifiyesinde kazanma şansını yüzde 50 görüyor
14-09-2018, 00:48
sadmin
Patron
KONU:
208,611
MESAJ:
566,471
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Antonelli, Bahreyn test...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 Formula 1 Sezonu Ö...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
2026 F1 Bahreyn Testler...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Uzun Sürüş Analizi: Pia...
MotoGP
Toprak Razgatlıoğlu: “P...

Yorum: #1
Haas, Monza diskalifiyesinde kazanma şansını yüzde 50 görüyor

[Resim: 17192.752a6b50]

Haas Formula 1 takım patronu Gunther Steiner, Monza yarışında Romain Grosjean'ın diskalifiye edilmesini temyize götürmelerinin ardından kazanma şanslarının yüzde 50 olduğunu düşünüyor.

Grosjean, Monza'da oldukça başarılı bir yarışın ardından 6. olmayı başarmıştı ancak Renault'un tabanla ilgili şikayetinin ardından Grosjean diskalifiye edildi.

Haas, bu kararı temyiz mahkemesine götürme kararı aldı ve konu 1 Kasım'da Paris'te görüşülecek.

Motorsport.com'a konuşan Steiner, "% 50 şansımız var. Asla emin konuşmam çünkü neler olduğunu asla bilemezsiniz."

"Kararlar konusunda bir kontrolünüz olmaz. Avukatlarınızla elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız ve teknik ekibimiz neler olduğunu, tüm süreci ve neden o şekilde davrandığımızı açıklayacak."

"Yanlış anladıklarını düşünüyoruz. Bizim düşüncemiz bu yönde. Ancak tekrar söylemem gerekirse, ben Temyiz Mahkemesi'nde değilim. Bu yüzden karar veremem. Bu yüzden % 50 şans veriyorum. Bu da her iki yöne gidebileceği manasına geliyor." dedi.

Haas, temyiz mahkemesinde teknik konuları temele alacağını, bir diğer deyişle kuralların yorumlanmasına, konuyla ilgili yayınlanan teknik direktife ve yönetim kuruluyla yapılan görüşme prosedürüne değineceğini açıkladı.

Steiner, "Bu davaya el ele giriyorlar. Durum böyle. Çok karmaşık bir konu, bu yüzden el ele giriyorlar. Prosedür konusunda sadece biz değil, diğer taraf da hata yaptı."

"Teknik kurallar, yorumlara, boşluklar ve bilgi gibi konuların karışımı bir durum söz konusu. Çok karmaşık. Hakemler bizim anlatmaya çalıştığımız şeyleri anlamadılar. Bu yüzden bizi diskalifiye ettiler."

"Ancak Temiz Mahkemesi'nin daha anlayışlı olmasını umuyoruz. Neler olduğuna dair açıklama yapabilmemiz için daha fazla zamanımız olacak." dedi.

Steiner, daha önceden bu tür protestoların haftanın başında yapılacağına dair bir "centilmenlik anlaşması" olması sebebiyle yarıştan sonra gelen protestoya şaşırdıklarını söyledi.

Steiner, "Bunun olabileceğinin farkındaydık ancak uzun zaman önce yarıştan sonra protesto olmaması konusunda anlaşılmıştı. Uzun zaman önceydi. Bu yüzden biraz şaşırdım. Ancak sonrasında şaşırmadım. Renault olsaydınız siz ne yapardınız?"

"Ben aynısını yapmazdım. Ben diğer insanların daha önce yaptıklarını yapardım ancak Renault dördüncülüğü kaybetti ve bu da bir şeyler yapmalarını tetikledi."

"Ben olsaydım, antrenmanlardan sonra bu düzeltilmezse protesto edeceğimi söylerdim."

"Bana söylenen buydu. Benden önce böyle bir anlaşmaya varılmış ve en son böyle yapılmış. Nasıl bunu yaptılar bilmiyorum ancak işte, böyle bir şey yaşandı."

"Renault ihtiyaç duyduğu şeyi yaptı." dedi.

Steiner son olarak, Singapur'da her iki araçtaki tabanın düzeltilmiş olacağını söyledi.

&&&


14/09/2018, 0:48

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Haas: “Bahreyn F1 testlerinde, 2025 sezonundan daha fazla şey öğrendik” sadmin 0 174 16/02/2026, 2:28
Son Mesaj: sadmin
  Racing Bulls patronu, Lindblad’da Hadjar benzerliği görüyor sadmin 0 69 08/02/2026, 23:07
Son Mesaj: sadmin
  Doohan, Formula 1’e Dönüş İçin Haas ile Anlaştı sadmin 0 101 04/02/2026, 0:05
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1