Andrea Kimi Antonelli, Mercedes’in Bahreyn testlerinde kendisini durduran sorunu zaten tespit ettiğini ve düzeltmeye başladığını söylüyor.
Andrea Kimi Antonelli, Bahreyn’deki sezon öncesi testlerin son gününün sabah seansında pistte durmasına neden olan sorunu Mercedes’in zaten tespit ettiğini doğruladı.
19 yaşındaki pilot, Brackley merkezli ekibin sorunu çözmek için çalışmalara başlayabilmesi sayesinde 6-8 Mart tarihleri arasındaki sezon açılışı Avustralya Grand Prix’si için iyimserliğini koruyor.
İtalyan pilot Bahreyn’de basına yaptığı açıklamada, “Evet, Bahreyn’de benim için en sorunsuz test süreci olmadı ama test zaten bunun için var” dedi. “Her şey test etmekle ilgili ve bu sorunları şimdi yaşayıp şimdi çözmek çok önemli ki sezonun geri kalanında her şey yolunda olsun. Yani genel olarak...”
“Takım konuyu inceledi ve sorunu da çözüm yolunu da buldu. Bu yüzden Avustralya’da iyi durumda olacağımızı umuyorum.”
“Bunun dışında araç oldukça iyi hissettirdi. Açıkçası çok fazla ayar çalışması yaptık ve araç iyi geri bildirim veriyor. Elbette diğer üst düzey takımlar da oldukça iyi görünüyor.”
“Ferrari bu sabah çok güçlü görünüyordu, McLaren dün güçlüydü ve Red Bull da öyle. Bu yüzden ilk dört takımın birbirine oldukça yakın olduğunu düşünüyorum ve sıkı bir mücadele olacak.”
Antonelli, şampiyonadaki ikinci yılına “geçen yıla kıyasla çok daha hazırlıklı” giriyor.
“Sezona girerken kendimi iyi hissediyorum” dedi. “Geçen yıla kıyasla çok daha hazırlıklıyım. Elbette üzerimizde büyük beklentiler var ama diğer üst düzey takımların da çok güçlü olduğunu düşünüyorum.”
Şöyle ekledi: “Bence sadece kendimize odaklanmaya ve mümkün olduğunca fazla performans çıkarmaya devam etmemiz gerekiyor. Elbette Melbourne kapıda. Testler neredeyse bitti. Melbourne’de gerçekten performansı gösterme zamanı olacak.”
tr.motorsport.com