play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 407
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Force India'yı satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Mazepin, davayı kaybetti
16-12-2020, 22:58
sadmin
Patron
KONU:
203,086
MESAJ:
560,679
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Lando Norris: “Uzun sür...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen şampiyon...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "Şampiyonlu...
Formula 1 Haberleri
Max Verstappen, ABD GP’...
Formula 1 Haberleri
2025 F1 Şampiyonası Pua...

Yorum: #1
Force India'yı satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Mazepin, davayı kaybetti

[Resim: 40721.766d6bf7.f1tr.com]

Dmitry Mazepin’in şirketi Uralkali tarafından Force India Formula 1 takımı kayyumlarına karşı Londra Yüksek Mahkemesi’nde açılan dava kapatıldı.

Fakat Rus kimya şirketi iddialarını sürdürerek kararı temyize götüreceklerini söyledi.

2021 Haas F1 takımı pilotu Nikita’nın babası Dmitry Mazepin’in şirketi Uralkali, takıma 2018 Temmuz’da kayyum atandığında Force India’yı almak için çalışan birçok şirketten biriydi ve Dmitry en yüksek teklifi kendilerinin yaptığını düşünmekte.

Hintli bankaların haciz tehditlerine karşı takım sahibi Dr Vijay Mallya ilk planı olan takım hissesi satmaktan vazgeçip takımın varlıklarını satmaya yöneldi.

Varlıklar en sonunda Lawrence Stroll liderliğindeki Racing Point ortaklığına satıldı ve benzeri görülmemiş bir gelişmeyle takımın katılım başvurusunu devralmak için yeni bir takım kurularak takımın araçlarını tamamen FIA ve F1 onayında yarıştırma hakkı kazanılmıştı.


Kaybeden Mazepin ise kayyum görevini gören FRP Danışmanlık şirketinden Geoff Rowley ve Jason Baker’a karşı kendi şirketi Uralkali yoluyla dava açtı.

Temelde Uralkali’nin iddiası ise kayyumların “adil ve düzgün bir satış işlemi yürütemediği” yönündeydi.

Daha detaylı olarak ise Uralkali FRP’nin “ihmalkar bir tutumla en iyi teklifi yapan şirketi onaylayacağını söyleyerek yalan beyanda bulunduğunu” ve “ihmalkar bir tutumla teklifte bulunma işleminin tüm teklif verenler için eşit bir şekilde yürüteceğini söyleyerek yalan beyanda bulunduğunu” iddia etti.

Ek olarak ise Uralkali FRP’nin “teklif verme işlemini ihmalkar bir şekilde yürüttüğünü” ve “Bay Stroll’e Uralkali’nin telifinin detaylarını açıklayarak güven sağlama görevlerini ihlal ettiklerini” söyledi.

Yüksek Mahkeme ise Salı günü Uralkali’nin tüm iddialarını reddetti.

Mazepin’in kendisi ise bir tanık olarak yer almadı ve Uralkali’yi temsilen Paul Ostling katıldı. Yargıç ise iddiada bulunan temel kişinin bulunmamasının Uralkali’nin aleyhine olduğunu açıkça belirtti.

Alınan karara karşılık yaptığı duyurusunda Uralkali iddialarını sürdüreceğini açıkladı.

Açıklamasında şirket: “Uralkali mahkemenin kararı sebebiyle hayal kırıklığına uğrasa da da davada şirketin önceki iddialarından bazılarının onaylanmasından memnun, aralarında Uralkali’nin Force India F1 takımının varlıkları için verdiği teklifin kazanan tekliften yüksek olması da bulunmak üzere.”

“Uralkali bugün verilen kararı temyiz etmek için izin almak ve uygulanabilir yasal kurallar çerçevesinde haklarını korumak isteğindedir.”

FRP Danışmanlık’tan Motorsport.com’a verilen bir duyuruda sonuçtan memnun oldukları bildirildi: “Bay Justice Miles (Yargıç) sadece Uralkali’nin tüm iddialarını reddetmekle kalmadı Bay Rowlet’nin de satış işlemini ‘adilce ve düzgünce’ yürüttüğünü onayladı.”

“Bu karar FRP’nin başlangıçtan itibaren tutumunu haklı çıkardı, tutumumuz ise ortak kayyumların görevlerini verimlilik ve profesyonellik çerçevesinde yürüterek tüm teklif verenlerle tamamen eşit bir şekilde ilgilendiğiydi.”

tr.motorsport.com


16/12/2020, 22:58

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Resmi Apple TV, F1’in ABD yayın haklarını beş yıllığına satın aldı sadmin 0 37 18/10/2025, 0:56
Son Mesaj: sadmin
  Alex Albon, Singapur GP antrenmanında fren yangınıyla günü kaybetti sadmin 0 78 04/10/2025, 9:18
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton'ın köpeği Roscoe, hayatını kaybetti sadmin 0 95 29/09/2025, 16:02
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1