play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 391
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Force India'yı satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Mazepin, davayı kaybetti
16-12-2020, 22:58
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,513
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Force India'yı satın alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan Mazepin, davayı kaybetti

[Resim: 40721.766d6bf7.f1tr.com]

Dmitry Mazepin’in şirketi Uralkali tarafından Force India Formula 1 takımı kayyumlarına karşı Londra Yüksek Mahkemesi’nde açılan dava kapatıldı.

Fakat Rus kimya şirketi iddialarını sürdürerek kararı temyize götüreceklerini söyledi.

2021 Haas F1 takımı pilotu Nikita’nın babası Dmitry Mazepin’in şirketi Uralkali, takıma 2018 Temmuz’da kayyum atandığında Force India’yı almak için çalışan birçok şirketten biriydi ve Dmitry en yüksek teklifi kendilerinin yaptığını düşünmekte.

Hintli bankaların haciz tehditlerine karşı takım sahibi Dr Vijay Mallya ilk planı olan takım hissesi satmaktan vazgeçip takımın varlıklarını satmaya yöneldi.

Varlıklar en sonunda Lawrence Stroll liderliğindeki Racing Point ortaklığına satıldı ve benzeri görülmemiş bir gelişmeyle takımın katılım başvurusunu devralmak için yeni bir takım kurularak takımın araçlarını tamamen FIA ve F1 onayında yarıştırma hakkı kazanılmıştı.


Kaybeden Mazepin ise kayyum görevini gören FRP Danışmanlık şirketinden Geoff Rowley ve Jason Baker’a karşı kendi şirketi Uralkali yoluyla dava açtı.

Temelde Uralkali’nin iddiası ise kayyumların “adil ve düzgün bir satış işlemi yürütemediği” yönündeydi.

Daha detaylı olarak ise Uralkali FRP’nin “ihmalkar bir tutumla en iyi teklifi yapan şirketi onaylayacağını söyleyerek yalan beyanda bulunduğunu” ve “ihmalkar bir tutumla teklifte bulunma işleminin tüm teklif verenler için eşit bir şekilde yürüteceğini söyleyerek yalan beyanda bulunduğunu” iddia etti.

Ek olarak ise Uralkali FRP’nin “teklif verme işlemini ihmalkar bir şekilde yürüttüğünü” ve “Bay Stroll’e Uralkali’nin telifinin detaylarını açıklayarak güven sağlama görevlerini ihlal ettiklerini” söyledi.

Yüksek Mahkeme ise Salı günü Uralkali’nin tüm iddialarını reddetti.

Mazepin’in kendisi ise bir tanık olarak yer almadı ve Uralkali’yi temsilen Paul Ostling katıldı. Yargıç ise iddiada bulunan temel kişinin bulunmamasının Uralkali’nin aleyhine olduğunu açıkça belirtti.

Alınan karara karşılık yaptığı duyurusunda Uralkali iddialarını sürdüreceğini açıkladı.

Açıklamasında şirket: “Uralkali mahkemenin kararı sebebiyle hayal kırıklığına uğrasa da da davada şirketin önceki iddialarından bazılarının onaylanmasından memnun, aralarında Uralkali’nin Force India F1 takımının varlıkları için verdiği teklifin kazanan tekliften yüksek olması da bulunmak üzere.”

“Uralkali bugün verilen kararı temyiz etmek için izin almak ve uygulanabilir yasal kurallar çerçevesinde haklarını korumak isteğindedir.”

FRP Danışmanlık’tan Motorsport.com’a verilen bir duyuruda sonuçtan memnun oldukları bildirildi: “Bay Justice Miles (Yargıç) sadece Uralkali’nin tüm iddialarını reddetmekle kalmadı Bay Rowlet’nin de satış işlemini ‘adilce ve düzgünce’ yürüttüğünü onayladı.”

“Bu karar FRP’nin başlangıçtan itibaren tutumunu haklı çıkardı, tutumumuz ise ortak kayyumların görevlerini verimlilik ve profesyonellik çerçevesinde yürüterek tüm teklif verenlerle tamamen eşit bir şekilde ilgilendiğiydi.”

tr.motorsport.com


16/12/2020, 22:58

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Red Bull, 2025 Avusturya GP'siyle bir rekoru kırma şansını kaybetti sadmin 0 27 03/07/2025, 23:02
Son Mesaj: sadmin
  İddia: Cadillac F1'in sahibi, Los Angeles Lakers'ı satın almaya hazırlanıyor sadmin 0 38 20/06/2025, 1:57
Son Mesaj: sadmin
  Steiner: "Barselona'da Verstappen, aracına sert lastik takıldığını görünce 'aklını kaybetti'" sadmin 0 43 09/06/2025, 0:44
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1