play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 80
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari Barselona Testlerine Katıldı, Verstappen Kısa Süreli Kırmızı Bayrağa Neden Oldu
27-01-2026, 12:56
sadmin
Patron
KONU:
207,398
MESAJ:
565,232
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Yarış ve Sıralama Sonuçları
Barselona testleri 2026...
Formula 1 Haberleri
F1 Testlerinin İkinci G...
Formula 1 Haberleri
Mercedes’in Yeni Aracı ...
MotoGP
Maverick Vinales ve Ene...
MotoGP
2026 Red Bull KTM MotoG...

Yorum: #1
Ferrari Barselona Testlerine Katıldı, Verstappen Kısa Süreli Kırmızı Bayrağa Neden Oldu

[Resim: 63875.99e227cc.f1tr.com]

Ferrari, Barselona’daki Formula 1 testlerinin ikinci gününe Salı sabahı dahil oldu. Günün başlangıcı ise, Red Bull’un neden olduğu kısa bir kırmızı bayrak arasıyla kesintiye uğradı.

Takımlar, bu hafta gerçekleştirilen beş günlük testin üç gününde piste çıkma hakkına sahip. Yedi takım, testlere Pazartesi günü başlamıştı.

Ferrari ve McLaren, bilerek Salı gününe kadar beklemeyi tercih etti. Ferrari, pit yolunun saat 09.00’da açılmasıyla birlikte piste çıkan ilk takım oldu. Red Bull ise kısa süre sonra Ferrari’ye katıldı ve Max Verstappen, RB22’yi ilk kez kullanmaya başladı. Ancak Verstappen, ilk turunda 5. virajda kısa süreliğine çakıl havuzuna çıktı. Hollandalı pilot yoluna devam edebilse de bu olay, seansın beş dakikadan biraz fazla durmasına sebep oldu.

Test yeniden başladığında Ferrari çalışmalarına kaldığı yerden devam etti. Salı günü piste çıkacak takım sayısı ise oldukça sınırlıydı. Sabah saatleri itibarıyla McLaren henüz piste çıkma kararı almamıştı. İngiliz ekibi, aracını geliştirmeye öncelik verdiği için testlere Çarşamba günü başlamayı planlıyordu. MCL40’ın Barselona’daki ilk sürüşü, aynı zamanda aracın ilk kez piste çıkışı olacak. Geçtiğimiz hafta Avusturya’da AVL ile ileri düzey simülasyonlar gerçekleştiren McLaren, aracını henüz pistte denememişti.

Pazartesi günü piste çıkan takımların büyük çoğunluğu, Salı günü sürüş yapmayacak. Şu ana kadar sadece Red Bull piste çıkarken, Mercedes, Audi, Alpine, Cadillac ve Haas’ın bugün testlere katılmayacağı öğrenildi.

Bu durumun arkasında birkaç neden bulunuyor. Hava durumunun öğleden sonra yağışlı olması bekleniyor ve bu da seansları etkileyebilir. Ayrıca Audi ve Cadillac gibi bazı takımlar, Pazartesi günü yaşadıkları teknik sorunları çözmek için bugünü değerlendirecekler.

Mercedes pist üstü mühendislik direktörü Andrew Shovlin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Eminim ki her takım hava durumunu yakından takip ediyor. Henüz piste çıkmayan birkaç takım var ve araçlarını hazırlar hazırlamaz piste çıkmak için istekli olacaklardır. Biz de hava tahminlerine, elimizdeki lastiklere bakıyor ve en doğru günleri seçmeye çalışıyoruz. Eğer çok yağmurlu bir gün olursa, biz ve diğer bazı takımlar arazi lastiklerini tüketebiliriz. Ancak öte yandan, ıslak zeminde biraz sürüş yapmak da oldukça faydalı olabilir.”

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
3 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  F1 Testlerinin İkinci Gününde Birçok Takım Piste Çıkmadı, Verstappen Kırmızı Bayrağa Neden Oldu sadmin 0 70 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Bottas, Cadillac’ın Barselona’daki ilk gününü değerlendirdi: “Bazı sorunlar yaşadık” sadmin 0 96 8 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton ve Leclerc, Ferrari’nin Yeni F1 Aracı Hakkında İlk Yorumlarını Paylaştı sadmin 0 91 Dün, 22:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 9 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1