play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 390
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 366
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 341
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 276
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 214
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 148
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 122
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 43
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 43
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 40
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 40
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 36
#18 Lance Stroll
Sıra 15| Puanı 32
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 30
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:756, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:398, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:366, Galibiyet:5
Ferrari | Sıra: 4
Puan:362, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:82, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:72, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:70, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:62, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Katar GP 30 Kasım 2025

[Formula 1 Katar 29 Kasım 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Katar GP 28 Kasım sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 36
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ferrari, 2025 Aracı Geliştirmesini Erken Durdurmanın Mental Etkisini Hafife Aldı
28-11-2025, 21:49
sadmin
Patron
KONU:
205,052
MESAJ:
562,778
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
McLaren Takım Radyosu: ...
Formula 1 Haberleri
Russell, 2025 Katar GP’...
Formula 1 Haberleri
Verstappen, Sıralama Tu...
Formula 1 Haberleri
Katar F1 Sprint Sıralam...
Formula 1 Haberleri
Tsunoda: "Artık kendime...

Yorum: #1
Ferrari, 2025 Aracı Geliştirmesini Erken Durdurmanın Mental Etkisini Hafife Aldı

[Resim: 60211.c4b9ccc3.f1tr.com]

Ferrari Takım Patronu Frederic Vasseur, 2025 Formula 1 sezonunda araç geliştirmesini erken durdurmanın psikolojik etkisini “hafife aldığını” kabul etti.

2025 yılı, Ferrari için unutulmak istenen bir sezon oldu. Sezonun bitimine iki yarış kala Ferrari, takımlar şampiyonasında dördüncü sırada yer alıyor ve bu, 2020’den bu yana en düşük dereceleri olarak kayıtlara geçti. Takım, halen bir grand prix galibiyeti elde edemedi ve bu da onları ilk dörtte yer alıp yarış kazanamayan tek ekip konumuna getirdi.

SF-25, sezonun başından itibaren sorunlu bir araç olarak öne çıktı. Hem Charles Leclerc hem de Lewis Hamilton, aracın yol tutuşundan memnun kalmadı. Sezon boyunca süspansiyon tasarımındaki eksiklikler nedeniyle araç, ideal sürüş yüksekliğinde çalıştırılamadı. Yapılan çeşitli güncellemeler Ferrari’nin paketini geliştirse de, bu yıl yarış galibiyeti için yeterli olmadı.

Katar Grand Prix’si sırasında konuşan Vasseur, 2025 sezonundan erken vazgeçmenin takım üzerinde olumsuz etkileri olduğunu kabul etti. Vasseur, “Şanghay’daki çifte diskalifiye ile sezona en iyi şekilde başlamadık. Bu, doğrudan rakiplerimize kıyasla çok fazla puan kaybetmemize neden oldu,” dedi. “Sezonun oldukça erken bir döneminde, McLaren ilk dört-beş yarışta çok baskındı ve 2025’in bizim için çok zor geçeceğini anladık. Bu nedenle sezonun başlarında odağımızı 2026’ya kaydırmaya karar verdik.”

“Bu zor bir karardı ve belki de psikolojik yönünü hafife aldım. Sezonun bitimine 18 yarış varken ve yeni bir aerodinamik güncelleme getirmeyeceğinizi bildiğinizde, bu durumu yönetmek psikolojik açıdan oldukça zor. Ancak genel olarak mekanik anlamda bazı güncellemeler getirmeye ve operasyonel olarak daha iyi iş çıkarmaya devam ettik. Bu, sporumuzun DNA’sında var. Bunu kabul etmek zorundayız. Bu bir karardı ve hâlâ bu karardan eminim,” ifadelerini kullandı.

Vasseur, yaşanan hayal kırıklığını anlıyor

Son haftalarda Leclerc ve Hamilton’ın yaşadığı hayal kırıklığı doruğa ulaştı. Sao Paulo Grand Prix’sinin ardından Hamilton, Ferrari hayalinin “kâbusa” dönüştüğünü açıkladı. Bu açıklamanın ardından Ferrari Başkanı John Elkann, pilotlarının “daha az konuşması gerektiğini” belirtti.

Vasseur ise pilotlarının arkasında durdu ve sezon boyunca yaşadıkları hayal kırıklıklarını tamamen anladığını ifade etti. “Açıkçası bu bir dram değildi. İki pilotumu da biliyorsunuz,” diyen Vasseur, “Onlar oldukları gibiler ve bunu tamamen kabul ediyorum. Bu hayal kırıklığıyla tamamen aynı noktadayım, pit duvarında da aynı duyguları yaşıyoruz.”

“Brezilya’da yaşanan kazada Charles yarış dışı kaldığında, Piastri ve Antonelli’nin kazası nedeniyle potansiyel bir ikinciliği bir anda kaybetmek büyük bir hayal kırıklığı. Sezon boyunca P2 için bu kadar emek verdikten sonra, bir saniyenin onda birinde bu fırsatı yitirmek çok büyük bir kayıp.”

“Teknik bir sorun nedeniyle iyi bir yarış çıkaramadığınızda da bu hayal kırıklığı, yaptığımız işin DNA’sında var. Pilotlar arasında bu duygularını ifade etme şekilleri farklı olabilir ama herkes aynı hissediyor,” ifadelerini kullandı.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Russell, 2025 Katar GP’deki DRS Bölgesinin Değiştirilmesini Neden İstiyor? sadmin 0 4 2 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen, 2025 Katar GP’si Sprint Sıralama Turlarında Süspansiyon Sorunlarından Şikayetçi sadmin 0 33 46 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton, 2025 Katar Sprint Sıralama Turlarında Q1’de Elendi: Kısa Açıklama Yaptı sadmin 0 34 1 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 26 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1