play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Emilia Romagna GP 18 Mayıs 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 150
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
F1 dünyasının "ne kadar küçük olduğunu" fark eden Vettel, emeklilikten pişman değil
21-09-2023, 21:46
sadmin
Patron
KONU:
198,753
MESAJ:
555,814
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Oliver Oakes'in ayrılığ...
Formula 1 Haberleri
Ralf: "Hamilton'ın tarz...
Formula 1 Haberleri
Horner: "Red Bull'un Mc...
MotoGP
Bezzecchi: "Rossi bana ...
Formula 1 Haberleri
Oakes, Red Bull'un yeni...

Yorum: #1
F1 dünyasının "ne kadar küçük olduğunu" fark eden Vettel, emeklilikten pişman değil

[Resim: 46264.6ace2f67.f1tr.com]

Sebastian Vettel, Grand Prix yarışlarının ne kadar küçük bir dünya olduğunu fark ettikten sonra Formula 1'den emekli olmaktan pişmanlık duymadığını söyledi.

Dört kez dünya şampiyonu olan pilot, bu hafta sonu Japonya Grand Prix'sine biyoçeşitlilik konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan 'Buzzin' Corner' projesinin lansmanına yardımcı olmak için katıldı.

Mevcut 20 F1 pilotunun tamamı Perşembe günü Suzuka'daki 2. virajın iç kısmına inşa edilen ve Vettel'in yaptıklarına bir gönderme olarak bordürlerin de siyah ve sarıya boyandığı yeni böcek otelleri için düzenlenen lansman etkinliğine katıldı.

Kampanyaya duyduğu heyecan hakkında konuşan Vettel, özellikle F1 dışındaki hayatı fark etmesini sağladığı için emeklilikten mutlu olduğunu söyledi.

F1'e geri dönme konusunda herhangi bir tereddütü olup olmadığı sorulan Vettel şunları söyledi: "Şimdilik hayır. Yani, bu projeden keyif alıyorum."

"Açıkçası küçük bir proje ama bu yıl şimdiye kadar geçirdiğim zamandan keyif aldım ve pek çok fikrim ve okuduğum pek çok şey oldu."

"F1 uzun süre hayatımın merkeziydi ama bir kez dışarı çıktığınızda dünyanın geri kalanının ne kadar büyük, F1'in ise bir bakıma ne kadar küçük olduğunu daha iyi anlıyorsunuz."

"Ama bu spordan heyecan duymamak elde değil: inanılmaz bir spor ve o arabaları sürmek inanılmaz bir duygu. Yani evet, elbette bunu özlüyorum. Ama aynı zamanda bir noktada hepimiz için yolumuza devam etme zamanının geldiğini de hissediyorum."

[Resim: 46259.3f5046db.f1tr.com]

Vettel, Suzuka'daki böcek otelleri fikrinin bu yılın başlarında Monaco Grand Prix'sini ziyareti sırasında F1 CEO'su Stefano Domenicali'ye sunulduğunu açıkladı.

Suzuka projesi şimdilik tek seferlik olsa da Vettel, biyoçeşitlilik konusunda farkındalık yaratmaya yardımcı olmak için benzer alanlar kuran diğer yarış pistlerine de açık olduğunu söyledi.

Vettel, "Bu harika olurdu ama tabii ki bu büyük ölçüde F1'in desteğine bağlı. Açıkçası Stefano çok destekleyici oldu. Projeyi Monako'da sundum. O da destekledi ve bunu yapabileceğimizden emindi. Yani evet, bunu başardığımız için mutluyum."

"Diğer sürücülerden destek almak kesinlikle harikaydı. Herkesin desteğini almak bence oldukça etkileyici. Ayrıca bazı takım patronları, takım yöneticileri de geldi, tüm topluluk buradaydı. Çoğunun burada olması harikaydı." dedi.

Vettel biyoçeşitlilik ve iklim itici gücünden heyecan duysa da, F1'i bıraktıktan sonra bunun henüz onun mesleği haline gelmediğini düşünüyor.

"Belki de hâlâ çağrımı bekliyorum ama bu kesinlikle kalbime çok yakın ve benim için çok önemli bir şey."

"Bu benim çağrım değil, bence bir bakıma herkesin çağrısı olmalı çünkü böcekler ve yaşam biçimleri hakkında konuşmak yerine, bunu bizim hakkımızda konuşmaya geri getirebilirsiniz, çünkü hepimiz yemek yemeyi seviyoruz. Peki bitkileri kim tozlaştırıyor?"

"Her tür böcek ve eğer biyoçeşitliliği hızla kaybettiğimiz için yok olurlarsa, muhtemelen henüz anlamadığımız türleri kaybederek kitlesel bir yok oluşun ortasındayız ve bu böyle devam edecek."

"Dolayısıyla, bu düşüş devam ederse, temelde bu gezegenden yok olacağız. Ve bu utanç verici olur. Yani bu benim görevim değil. Bu hepimizin görevi olmalı."

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
21/09/2023, 21:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ralf: "Hamilton'ın tarzı ve söylemleri hoş değil" sadmin 0 17 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Stella: "Piastri'nin yaşadığı 'performans sıçraması' sadece araç sayesinde değil" sadmin 0 24 Dün, 1:41
Son Mesaj: sadmin
  Brundle: “Verstappen, Piastri’nin Norris’ten daha etkili olduğunu biliyor” sadmin 0 46 09/05/2025, 1:47
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1