Moto2 Dünya Şampiyonası’nda yarışan genç Deniz Öncü, Almanya’da Sachsenring pistinde düzenlenen yarışta sezonun ikinci zaferine imza attı
Moto2 Dünya Şampiyonası’nda yarışan Deniz Öncü, Sachsenring pistinde düzenlenen yarışta bu yılki ikinci zaferine imza attı.
Ajo Takımı adına Kalex motosikletiyle mücadele eden Deniz, yarışın başından itibaren iyi bir tempo tutturdu ve 6. turdan itibaren liderliği kimseye bırakmadı. Ancak yarış planlandığı gibi 25 tur sürmedi; pistte hasar gören bir hava bariyeri nedeniyle kırmızı bayrak sallandı ve yarış erken bitirildi.
Deniz Öncü, yarışı kazandıktan sonra şu ifadeleri kullandı: “Son turlarda tempomu arttırmam mümkün değildi. Fakat yapabileceğim şeyler vardı, bu yüzden kendimi savunabilirdim. Bunun işe yarayıp yaramayacağını ise asla bilemeyeceğiz."
“İlk turdan itibaren her şeyimi ortaya koydum ve bütün yarış boyunca maksimumu zorladım. Şanslıyım ki yarış kırmızı bayrakla bitti."
Bu zaferle Deniz Öncü, sürücüler klasmanında altıncılığa yükseldi. Deniz'in önünde yer alan Diogo Moreira ile puan farkı ise sadece 31.
Sezon başından beri performansını istikrarlı şekilde geliştiren Deniz, “Harika bir his, şikayetim yok. Hedefim her zaman maksimumu vermek ve en hızlı olmak ya da en hızlılarla birlikte olmak." dedi.
2026 sezonunda nerede yarışacağı ise şimdilik net değil.
Ancak Deniz bu konuda rahat olduğunu belirterek şu ifadeyi kullandı: “Sonuçlar ortada. Bu yüzden evde oturacağımı sanmıyorum. Neler olacağını göreceğiz.”
tr.motorsport.com