Eski F1 pilotu Karun Chandhok, Suudi Arabistan GP’de Piastri ile yaşanan olayda Verstappen’e verilen cezanın doğru olduğunu savundu.
Suudi Arabistan GP’de Max Verstappen, ilk virajda Oscar Piastri’yi pist dışında geçerek avantaj sağladığı gerekçesiyle beş saniye zaman cezası aldı.
Hollandalı pilot, cezasını pit stop sırasında çekerken liderliği kaybetti ve yarış sonrası bu durumdan memnun olmadığını ifade etti. Ancak Sky Sports yorumcusu ve eski F1 pilotu Karun Chandhok, verilen cezanın doğru olduğunu düşünüyor.
Chandhok değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Oscar Piastri’nin startı harikaydı. Kirli taraftan kalkmasına rağmen mükemmel bir çıkış yaptı. Charles Leclerc ve Carlos Sainz gibi isimler, temiz taraftan kalkan araçlara karşı pozisyon kaybederken Oscar, Verstappen’in önüne geçerek ilk virajı lider döndü.”
Chandhok, Verstappen’in Piastri’yi dışarıdan geçmeye çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Oscar'ın o virajda daha iyi pozisyondaydı, Max ise virajı keserek liderliğini korudu. Bu noktada ikinci sırada kalmayı kabul edip George Russell’a karşı savunma yapmayı tercih edebilirdi. Ancak virajı keserek kalıcı bir avantaj elde etti ve hakemler de durumu bu şekilde değerlendirdi.”
Son olarak Chandhok, geçen yıl COTA’da Lando Norris’e benzer bir ihlal nedeniyle verilen aynı cezayı hatırlatarak, “Hakemler bu konuda tutarlılık gösterdi. Max’in durumu da aynıydı ve beş saniye ceza verildi,” sözleriyle kararın doğru olduğunu savundu.
tr.motorsport.com