play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 423
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 421
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 410
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 319
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 242
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 156
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#14 Fernando Alonso
Sıra 10| Puanı 56
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 51
#6 Isack Hadjar
Sıra 12| Puanı 51
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#31 Esteban Ocon
Sıra 14| Puanı 38
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 38
#18 Lance Stroll
Sıra 16| Puanı 33
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 33
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:833, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:469, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:451, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 4
Puan:398, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:89, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:79, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:70, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 109
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Carlos Sainz Sr, FIA başkanlığına aday olmak isteme sebebini açıkladı
10-05-2025, 02:33
sadmin
Patron
KONU:
206,050
MESAJ:
563,845
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Red Bull, Max Verstappe...
Formula 1 Haberleri
Ferrari, 2026 F1 sezonu...
MotoGP
Pirelli, 850cc MotoGP L...
Formula 1 Haberleri
FIA, Mercedes ve Red Bu...
Formula 1 Haberleri
Verstappen: "40 yaşıma ...

Yorum: #1
Carlos Sainz Sr, FIA başkanlığına aday olmak isteme sebebini açıkladı

[Resim: 51603.f77da513.f1tr.com]

Motorsport.com’a özel açıklamalarda bulunan Carlos Sainz Sr, FIA başkanlığına aday olmayı “şu anda değerlendirmek için doğru zaman” olduğunu söyledi.

FIA başkanlık seçimleri 12 Aralık'ta Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılacak.

2024 Dakar Rallisi'ni Audi ile kazanarak hâlâ aktif olarak yarışan Carlos Sainz Sr, FIA başkanlığı görevini daha önce de zaman zaman düşündüğünü ancak bunu şimdiye dek hiç ciddi bir şekilde ele almadığını söyledi.

"Bu kararı etkileyen birçok neden var, ama bu sporda 40 yılı aşkın süredir direksiyon başındayım ve motor sporları bana her şeyi verdi."

"Başkanlık uzun zamandır aklımdaydı ama derinlemesine düşünmemiştim. Şimdi ise kariyerimde bu adımı atmak için doğru zaman olabileceğini düşünüyorum. İyi bir iş çıkarabileceğime ve bu spora bana verdiklerinin bir kısmını geri verecek mükemmel bir ekip kurabileceğime inanıyorum."

"Bu sporda yıllar içinde çok fazla tecrübe biriktirdim ve otomobil sporlarını güçlendirmek ve geliştirmek adına yeni ve ilginç katkılar sunabileceğimden eminim."

Williams F1 pilotu Carlos Sainz Jr'ın babası olan Sainz Sr, oğlunun F1'de yarışıyor olmasının çıkar çatışmasına yol açacağı iddialarına da yanıt verdi: "Benim geçmişim ortada ve insanlar beni yeterince tanıyor. Bu durumun bir sorun olmayacağını biliyorlar."

"Carlos artık çocuk değil, 10 yıldır Formula 1’de yarışıyor ve eğer bu projeye devam edersem aramızdaki ilişki elbette değişecek."

"Ama FIA son derece ciddi bir kurum ve bu konuda herhangi bir çıkar çatışması yaşanmaz."

[Resim: 51604.e51bba8e.f1tr.com]

Başkanlık görevine gelirse neler sunabileceği sorulduğunda ise Sainz, en büyük avantajının geçmişteki profesyonel yaklaşımı olduğunu söyledi: "Herkesin bir organizasyonu yönetme tarzı, en iyisinin ne olduğuna dair inancı farklıdır."

"Benim geçmişime baktığınızda şunu görürsünüz: Bir şeye kendimi adadığımda, tek bildiğim yol onu profesyonel, ciddi ve dürüst bir şekilde yapmaktır."

Son yıllarda FIA'nın Formula 1 ile olan ilişkisi bir dizi tartışma nedeniyle gerilmiş durumda.

Mohammed Ben Sulayem'in görev süresi boyunca bir yarışın sonucunu etkilemeye çalıştığı iddiasıyla soruşturma geçirmesi, bazı serilerdeki pilotlarla küfür yasağı gibi konularda yaşadığı gerilimler ve FIA'nın Paris merkezli ofisinden üst düzey yöneticilerin ayrılması gibi gelişmeler, kurumun imajını olumsuz etkiledi.

Ancak Sainz bu konulara girmemeyi tercih etti: "Son zamanlarda bazı tartışmalar yaşandığı açık. Ama ben sadece kendime odaklanmak istiyorum."

"Eğer aday olursam bu kimseyle kavga etmek için olmayacak. Bu, motor sporlarına duyduğum tutku ve sevgiyle, bazı şeyleri iyileştirme ve katkı sağlama inancımla olacak."

"Bence bu zaman, kişisel ve profesyonel açıdan benim için doğru zaman olabilir. Bu yüzden bu ihtimali değerlendiriyorum."

"Motor sporlarının diğer tarafında da yer aldım ve herkesin sesini dinlemenin ne kadar önemli olduğunu biliyorum: Pilotlar, takımlar, taraftarlar, organizatörler, sponsorlar, üreticiler..."

"Bu ilişkiyi çok daha akıcı ve güçlü hale getirebileceğime gerçekten inanıyorum."

"FIA'nın gelecekte herkes tarafından saygı duyulan ve takdir edilen bir kurum haline gelmesini istiyorum.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
10/05/2025, 2:33

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  FIA, 2026 Formula 1 Takımlarının Resmi Giriş Listesini Açıkladı sadmin 0 56 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Honda, Aston Martin iş birliği kapsamında Adrian Newey ile yapılan yoğun görüşmeleri açıkladı sadmin 0 49 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Marko, Verstappen ve Vettel arasındaki farkı açıkladı: "Vettel her şeye 'analitik' yaklaşıyordu" sadmin 0 49 11 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1