Formula 1’deki ilk sezonuna hazırlanan Cadillac, Barselona’daki resmi shakedown testinin açılış gününde piste çıkan takımlar arasında yer aldı. İlk günü direksiyon başında geçiren Valtteri Bottas, testin beklenildiği gibi bazı teknik sorunlarla geçtiğini doğruladı.
Beş günlük test programında üç gün piste çıkma hakkı olan Cadillac, Circuit de Barcelona-Catalunya’daki ilk gününü veri toplama odaklı geçirdi.
Pazartesi sabahı aracı kullanan Bottas, gayriresmi olarak 33 tur tamamladı ve 1.24.651’lik en iyi derecesini kaydetti. Tur zamanlarının bu aşamada önemsiz olduğunu vurgulayan Fin pilot, testin asıl amacının sistemi tanımak olduğunu ifade etti.
Bottas, sabah seansını şu sözlerle anlattı:
“Sabah erken saatlerde hava oldukça soğuktu. Burada lastikleri çalıştırmak her zaman zor, bunu biliyoruz. Sıcaklık yükseldikçe işler biraz daha iyiye gitti ama gün boyunca bazı sorunlar yaşadık.”
Bu tür aksaklıkların testlerin doğasında olduğunu belirten Bottas, yaşananları doğal karşıladı:
“Bu aslında bir hata ayıklama süreci. Zaten burada olmamızın nedeni de bu. Görünen o ki piste çıkan hemen her takımın benzer sorunları vardı.”
Cadillac’in önündeki sürece de değinen tecrübeli pilot, asıl hedefin bu problemleri anlamak ve çözmek olduğunu vurguladı:
“Şimdi mesele bunları net şekilde tespit edip, her geçen gün daha fazla tur atabilmek. Ama her şeye rağmen burada olmak ve bu aracın içinde yer almak harika.”
tr.motorsport.com