Haas'ın çaylak pilotu Oliver Bearman, 2024 Suudi Arabistan Grand Prix'sinde Ferrari adına gerçekleştirdiği ilk yarışının hâlâ en gurur duyduğu an olduğunu söyledi.
Oliver Bearman, İspanyol Carlos Sainz'ın apandisit nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından Ferrari'de son dakikada yedek olarak direksiyon başına geçmişti.
İlk yarışında etkileyici bir performans sergileyen Bearman, 11. sıradan başlayıp yarışı 7. sırada bitirdi. Böylece Ferrari adına yarışan en genç pilot ve ilk yarışında puan alan en genç pilot unvanını elde etti.
Yılın ilerleyen bölümünde ise, 2025'ten itibaren çok yıllık kontrat imzaladığı Haas'ta Kevin Magnussen'in yerine piste çıktı.
Magnussen, 12 ay içinde izin verilen ceza puanı limitini aşarak yarış yasağı almıştı.Daha sonra, Magnussen'in hastalık nedeniyle çekildiği Brezilya Grand Prix'sinde de yarıştı. Bakü'de 10. olarak bir puan daha topladı, Sao Paulo'da ise yarışı 12. sırada tamamladı.
Mevcut sezonda, yaz arasına gelindiğinde Bearman, 8 puanla şampiyonada 19. sırada yer alıyor.
Haas pilotu, F1.com'a verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: "Evet, öne çıkan bazı anlar oldu. Tabii ki Suudi Arabistan'daki yarıştan çok memnun kaldım. Ama bu yıl da birkaç iyi yarış geçirdik. Bahreyn harikaydı; arkadan gelip puan almayı başardım."
Ayrıca gerçekten iyi sürdüğümü hissettiğim ama sonuçlara yansımayan yarışlar da oldu – Monako buna bir örnek. Imola da öyle…"
"Bu yarışlarda çok iyi sürdüğümü hissettim ama elimde gösterecek sonuç yoktu. Şu ana kadarki en iyi anım kesinlikle Suudi Arabistan, fakat umarım onu aşacak bir şey olur."
tr.motorsport.com