play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 534
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Azerbaycan, 2021 için Liberty'den daha iyi bir anlaşma istiyor
26-05-2018, 01:32
sadmin
Patron
KONU:
205,489
MESAJ:
563,251
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Hamilton: "Şu anda inan...
Formula 1 Haberleri
Piastri: "Son turumda e...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, Abu Dhabi’dek...
Formula 1 Haberleri
2025 Abu Dabi Finali Sı...
Formula 1 Haberleri
Norris: "Hedefim aynı, ...

Yorum: #1
Azerbaycan, 2021 için Liberty'den daha iyi bir anlaşma istiyor

[Resim: 10387.c0ee1988]

Azerbaycan GP organizatörleri Formula 1 yönetiminden, 2021 yılından itibaren yarış maliyetinin azaltılmasını istedi.

Organizasyon, Bernie Ecclestone'nı ve F1 takımları yarışın finansal olarak yatırıma değer olduğuna ikna etmek için gerekli olan bir hamle sonucu şu an takvimde bulunan pistler arasında en çok para ödeyen konumunda.

Ecclestone, ilk beş yılın ardından sona erdirme opsiyonlu 10 yıllık bir sözleşmeyi kabul etmişti

Şu ana kadar üç yarışa ev sahipliği yapan Azerbaycan, önümüzdeki iki yıl boyunca mevcut şartlara bağlı kalacak ve bu iki yılın sonunda orijinal kontratı yarısı sona ermiş olacak.

Ancak organizasyon, kontratın ikinci yarısı olan 2021 ile 2025 arasında daha makul bir anlaşma istiyor.

Bu adım, sezon sonu Almanya GP anlaşması sona erecek olan Hockenheim'ın aynı tarz bir istekte bulunduğunu açıklamasının ve Miami GP'sinin yeni tarz bir gelir paylaşımını hedeflemesinin ardından geldi.

Azerbaycan GP organizatörü Arif Rahimov, "2016'dan itibaren beş yıl ve beş yarışı kapsayan bir kontratımız var. Eğer iki taraf da bu kontrattan vazgeçmez ise anlaşamayız."

"Ara verme opsiyonumuzu kullanmadık. Kontratın ikinci bölümü için görüşüyoruz. Hepimiz de bazı konuların halledilmesi gerektiğini biliyoruz, bu sebeple hem bizim, hem de F1 için iyi olması için çok çalışıyoruz." dedi.

Liberty'nin F1'in başına geçmesinden bu yana, yarışların hangi fiyatlar karşılığı düzenlediği daha çok ortaya çıkmaya başladı ve bu sebeple organizatörlerin yarış fiyatları ile ilgili daha çok bilgisi var.

Rahimov, "Genelde ortalamaya yakın olmak isteriz. Artık herkes bu bilgiler sonucu ortalamanın ne olduğunu biliyor."

"Tüm yarışların ortalamasını alamayız, çünkü Avrupa yarışları, lojistik gibi bazı sebeplerden dolayı daha az para ödüyor."

"Ancak en azından deniz aşırı yarışların ortalamasında olmak istiyoruz. Bu bizim FOM ile görüştüğümüz tek şey değil, birçok diğer ticari konular da mevcut. Yeni bir yaklaşım denemek istiyorlar, bu iki taraflı bir çaba."

"Haziran'dan önce bu konuyu halletmeye çalışacağız, sanırım bir anlaşma sağlayacağız. Açıkçası ben bir düzenleme istiyorum ve bu onların gelirlerini azaltan bir şey." dedi.

Rahimov, 2019 sezonunda Miami GP'sinin gelişi ile Azerbaycan'ın takvimden çıkacağı söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını söylerken, bazı kaynaklar Bakü'dek pit ve padok altyapısının Florida'ya taşınacağını dahi söylüyor.

"Eğer Miami takvime girerse diğer yarışlar yerinde kalabilir. O zaman 22 yarış olur."

"Bu sadece bir söylenti ve nasıl yayıldı bilmiyorum, çünkü başından beri hiçbir mantığı yok. Tahminim bu ay veya önümüzdeki ay, bir sonraki sezonun takviminin taslak halini yayınlayacaklardır.

"Biz de bu takvimde yer alacağız ve birçok soru cevap bulmuş olacak."

Azerbaycan ayrıca, 2019 ve sonrasında yarışın tekrar Haziran'da yapılmasının istiyor.

Rahimov, "Yarışın tekrar Haziran ayında yapılmasını istiyoruz. Pisti hazırlamak uzun sürüyor, üç dört ay gibi bir zaman alıyor ve yarış Nisan'da olunca hazırlık dönemi kötü hava şartlarına den geliyor. Yağmur, rüzgar ve birçok şey verimli çalışmamızı etkiliyor, bu sebeple tekrar Haziran'a alınmasını istiyoruz." dedi.

&&&


26/05/2018, 1:32

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hamilton, Abu Dhabi’deki Erken Elenişin Ardından 2026 F1 Kuralları İçin Karamsar Konuştu sadmin 0 51 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen: "Pole'ü aldığım için inanılmaz mutluyum" sadmin 0 53 4 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hadjar, Hamilton’ın 2021 F1 Şampiyonluğunu Kaybetmesine Tepki Gösterdi: “Televizyonumu Kırdım” sadmin 0 51 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1