play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 33
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aston Martin, Fernando Alonso’nun ABD GP hız eleştirisi için inceleme başlatacak
24-10-2025, 00:18
sadmin
Patron
KONU:
203,280
MESAJ:
560,885
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
McLaren, Austin sonrası...
Formula 1 Haberleri
Pierre Gasly, F1 ABD GP...
Formula 1 Haberleri
Alex Albon: McLaren, Bi...
MotoGP
Francesco Bagnaia, Fela...
MotoGP
MotoGP Dünya Şampiyonu ...

Yorum: #1
Aston Martin, Fernando Alonso’nun ABD GP hız eleştirisi için inceleme başlatacak

[Resim: 58126.974175cd.f1tr.com]

Fernando Alonso, Aston Martin’i Rekabet Sıralamasında Dokuzuncu Sıraya Yerleştirdi

Formula 1 Amerika Grand Prix’sinde yarışan Fernando Alonso, Aston Martin takımını rekabet açısından “dokuzuncu” sıraya koydu ve bu yorum takımın kamuoyuna yanıt vermesine neden oldu.

İspanyol pilot, Circuit of the Americas pistinde düzenlenen yarışta 10. olarak bir puan kazandı. Yarışı Haas pilotu Oliver Bearman’ın altı saniye gerisinde tamamladı. Cumartesi günü düzenlenen Sprint Yarışı’nda ise altıncı sıradan start alarak hafta sonuna umutlu başlamıştı.

Ancak Alonso’nun yarış macerası, yarışın hemen başında yaşanan çoklu araç kazasına karışmasıyla sona erdi. Bu kazada McLaren takımı iki aracını da yarışı tamamlayamadan kaybetti.

Grand Prix sıralama turlarında Q3’e kalmayı başaran Alonso, bu pozisyonda kalmayı başardı ve Racing Bulls pilotu Liam Lawson’ın ataklarını savuşturdu. Ancak Alonso, Aston Martin’in performansını inceledikten sonra, takımın “sekizinci en hızlı takım” olduğunu belirtti ve “Bu hafta sonunun Aston Martin için özellikle iyi geçtiğini düşünmüyorum” dedi.

Yarış sonrası Alonso, takım arkadaşı Lance Stroll’un 12. sırada bitirmesine rağmen AMR25 aracının eksikliklerini ortaya koyduğunu ifade etti. Alonso, “Öndeki araçlara kıyasla yavaştık ve arkamızda Racing Bull (Lawson) vardı. Onlar yarış boyunca bizden bir saniye içinde kaldılar, bu da onların bizden daha hızlı oldukları anlamına geliyor. Yarışta diğer seanslara göre biraz daha fazla zorlandık. Sıralamalarda biraz daha hızlıyız ama yarışta daha az rekabetçiyiz. Son beş yarış için bunu geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Önceki günkü görüşünü değiştiren Alonso, Aston Martin’in rekabet açısından sadece bir takımın gerisinde olduğunu söyledi: “Bugün muhtemelen dokuzuncuyuz çünkü dokuzuncu ve onuncu takımın kim olduğunu tam olarak hissedemiyorum. Alpine belki daha fazla zorlanıyor ama Alpine’den sonra bilmiyorum. Haas kesinlikle önümüzde, Ollie’nin güçlü yarışı bunu gösterdi. Sauber kesinlikle önümüzde, Williams ise başka bir ligde. Şu anda arkamızda çok fazla takım yok. Onuncu olup bir puan almak iyi bir sonuç ama Meksika için daha iyi olmamız gerekiyor.”

Aston Martin’in Pist Sorumlusu Mike Krack ise Alonso’nun eleştirilerine yanıt vererek, performans değerlendirmesi yapmadan önce tüm verilerin detaylı incelenmesi gerektiğini söyledi. Krack, “Analizi detaylı incelememiz gerekiyor. Çünkü bazı pilotlar yumuşak, bazıları sert, bazıları ise orta sertlikte lastik kullanıyor. Trafik durumu, DRS kullanımı gibi faktörlere bakmadan hızımızı tam olarak değerlendiremeyiz. Bazı pistlerde daha iyi performans gösteriyoruz, bazı pistlerde aracın güçlü ve zayıf yönleri var. Örneğin Budapeşte bizim için daha uygundu, Bakü ise daha az. Sezon boyunca maksimumu almak ve mümkün olduğunca puan toplamak bizim için zorluk. Analiz yapıldıktan sonra detayları gözden geçireceğiz” dedi.

Fernando Alonso’nun Aston Martin’de iyileştirme talepleri ve takımın performans değerlendirmeleri, sezonun kalan yarışlarında merakla takip edilecek.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
8 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Alonso: "Verstappen, 2021'i tekrarlayarak daha üstün bir araca karşı şampiyonluk kazanabilir" sadmin 0 27 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Ralf: "Red Bull'da Tsunoda için yolun sonuna gelindi" sadmin 0 31 9 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: “Yaşlandıkça Yavaşlamıyorum, Şimdi Her Zamankinden Daha İyiyim” sadmin 0 128 Dün, 0:08
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1