play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#44 Lewis Hamilton
Sıra 1| Puanı 0
#81 Oscar Piastri
Sıra 2| Puanı 0
#87 Oliver Bearman
Sıra 3| Puanı 0
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 4| Puanı 0
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 5| Puanı 0
#3 Max Verstappen
Sıra 6| Puanı 0
#31 Esteban Ocon
Sıra 7| Puanı 0
#43 Franco Colapinto
Sıra 8| Puanı 0
#4 Lando Norris
Sıra 9| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 10| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 0
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 0
#23 Alexander Albon
Sıra 13| Puanı 0
#16 Charles Leclerc
Sıra 14| Puanı 0
#63 George Russell
Sıra 15| Puanı 0
#55 Carlos Sainz
Sıra 16| Puanı 0
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 0
#41 Arvid Lindblad
Sıra 18| Puanı 0
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 19| Puanı 0
#6 Isack Hadjar
Sıra 20| Puanı 0
#11 Sergio Perez
Sıra 21| Puanı 0
#77 Valtteri Bottas
Sıra 22| Puanı 0
Formula1 Avustralya GP 8 Mart 2026

Yorum: 0 | Görüntüleme: 70
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aston Martin’in Formula 1’deki Geleceği Bu Hafta Şekillenebilir
18-02-2026, 14:25
sadmin
Patron
KONU:
208,426
MESAJ:
566,285
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Coulthard: "Hamilton’ın...
Formula 1 Haberleri
Leclerc, Bahreyn’deki i...
Formula 1 Haberleri
Eski Red Bull pilotu, V...
Formula 1 Haberleri
Red Bull’un Hadjar’da G...
MotoGP
Alex Rins, Ducati MotoG...

Yorum: #1
Aston Martin’in Formula 1’deki Geleceği Bu Hafta Şekillenebilir

[Resim: 65453.9aad3269.f1tr.com]

Aston Martin, Tarihinin En Kritik Haftasına Giriyor

Aston Martin Formula 1 Takımı, varlığının en zorlu dönemlerinden birine girerken, karşı karşıya olduğu tabloyu süslemeye gerek yok. Takımın sahibi Lawrence Stroll’un büyük yatırımlarına rağmen, sezonun açılış yarışı olan Avustralya Grand Prix’si öncesinde Aston Martin’i üç günlük test süreci bekliyor. Takım, Adrian Newey önderliğinde bu kısa sürede yaşanan sorunları çözemezse, gridin en arkasında yer alma riskini göze almak zorunda kalacak.

Takımın tecrübeli temsilcilerinden Pedro de la Rosa’nın sezonun başlamasına haftalar kala yaptığı, “Gerçek şu ki, yavaşız. Olmak istediğimiz yerde değiliz.” açıklaması, Aston Martin cephesinde alarm zillerinin çaldığını gösteriyor. Bu açıklama, takımın performansını kasıtlı olarak gizlemesiyle ilgili değil; aksine, Lance Stroll’un “Dört saniye gerideyiz” itirafının ardından, Aston Martin’in hedefleri ile gerçekler arasındaki rahatsız edici farkı ortaya koyuyor.

Lawrence Stroll, takımı için yüz milyonlarca dolarlık son teknoloji bir fabrika ve rüzgar tüneli inşa ettirdi. Honda ile fabrika destekli güç ünitesi anlaşması yapıldı. Williams, McLaren ve Red Bull ile özdeşleşen, şampiyonlukların mimarı Adrian Newey takıma katıldı. Kadroda iki kez dünya şampiyonu Fernando Alonso ve kendini kanıtlamak isteyen Lance Stroll bulunuyor. Kâğıt üzerinde bu kombinasyon, şampiyonluk için ideal bir karışım gibi görünse de, pist üzerinde tablo çok daha farklı.

Newey, yaşanan sıkıntılar için bazı gerekçeler öne sürdü. Rüzgar tünelinin faaliyete geçmesinin zaman aldığını ve Red Bull’dan takıma katılımının planlanandan geç gerçekleştiğini belirtti. Takım, bu sezon ilk defa kendi şanzımanını ve süspansiyonunu geliştiriyor ve artık Mercedes’e bağımlı kalmıyor. Honda ise güç ünitesi tedarikinde Formula 1’e adeta yeniden başlıyor. Ayrıca yeni teknik düzenlemeler de yürürlüğe girmiş durumda.

Ancak bunlar birer mazeret olarak görülmüyor. Zira bu düzenlemeler uzun süredir biliniyor ve gridde yeni olan Audi ya da Cadillac gibi takımlar veya diğer küçük takımlar tarafından benzer olumsuzluklar dile getirilmiş değil.

Bu nedenle, önümüzdeki üç gün, Aston Martin için görkemli fabrika açılışlarından ya da yüksek profilli transferlerden çok daha önemli. Testler, teorinin asfaltla buluştuğu ilk an ve şu ana kadar Aston Martin’in gerçek performansı ortaya çıkmış durumda.

Elbette bu üç gün, şampiyonluk mücadelesini belirlemeyecek. Hatta Melbourne’deki ilk yarışı bile tamamen değiştirmeyebilir. Ancak bu testler, Stroll’un büyük vizyonunun planlandığı şekilde ilerleyip ilerlemediğini ya da şimdiden geride kalıp kalmadığını gösterecek.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
1 saat önce

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Leclerc, Bahreyn’deki ikinci testin başında Ferrari ile en hızlı turunu attı sadmin 0 6 2 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Keanu Reeves, Yeni Belgeselde Cadillac’ın Formula 1 Hazırlık Sürecindeki Yoğunluğu Anlattı sadmin 0 52 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Audi Formula 1 Takımı’ndan İsviçreli Pilota Sürpriz Çağrı sadmin 0 59 2 saat önce
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 26 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2026

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1