Oscar Piastri, Singapur’daki ikinci antrenman seansında günün en hızlı ismi olmayı başardı.
McLaren pilotu 1:30.714’lük derecesiyle rakiplerinin önünde yer aldı. Piastri’nin performansı, dar ve zorlu Marina Bay pistinde McLaren’in güçlü temposunu bir kez daha ortaya koydu.
Genç Racing Bulls pilotu Isack Hadjar, seansı ikinci sırada tamamlayarak dikkat çekti. Piastri’nin sadece 0.132 saniye arkasında yer alan Hadjar, takımı için önemli bir sürprize imza attı.
Max Verstappen ise üçüncü sırayı aldı ve ön gruptaki sıkı mücadeleye damga vurdu.
Aston Martin adına piste çıkan Fernando Alonso, dördüncü en iyi zamanı elde ederek güçlü bir başlangıç yaptı.
Takım arkadaşı Lance Stroll de ilk altıya girerek Aston Martin’in Singapur’da rekabetçi olduğunu gösterdi. Lando Norris ise beşinci sıraya yerleşti.
Ferrari kanadında işler beklendiği gibi gitmedi. Charles Leclerc dokuzuncu, takım arkadaşı Lewis Hamilton ise onuncu sırada kaldı.
Her iki pilot da seans boyunca trafik ve ayar sorunlarıyla boğuştu. Ferrari’nin özellikle tek tur temposunda McLaren ve Red Bull’a kıyasla geri planda olduğu görüldü.
Williams pilotu Carlos Sainz sekizinci sırayı elde ederek güçlü bir orta grup performansı sergiledi. Takım arkadaşı Alex Albon ise seansı 13. sırada bitirdi.
Mercedes adına ise işler yolunda gitmedi. Andrea Kimi Antonelli 18. sırada kalırken, George Russell 20. sırada seansı tamamladı.
Özellikle Russell’ın lastik stratejisinde sorunlar yaşadığı ve aracın denge konusunda istenilen seviyede olmadığı gözlemlendi.
George Russell ve Liam Lawson, seansta iki kırmızı bayrağın çıkmasına neden olan isimler oldu.