play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 216
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 201
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 146
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 91
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 23
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 15| Puanı 12
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:417, Galibiyet:8
Ferrari | Sıra: 2
Puan:210, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:209, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:29, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:28, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:26, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 İngiltere GP 6 Temmuz 2025

Yorum: 2 | Görüntüleme: 456
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andretti: “Saldırgan Hamilton, var olmayan bir sorun yaratıyor”
21-07-2020, 16:20
sadmin
Patron
KONU:
200,089
MESAJ:
557,373
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Ecclestone: "Hamilton a...
Formula 1 Haberleri
Colapinto'nun geleceği ...
Formula 1 Haberleri
Eski Red Bull pilotu, V...
MotoGP
Marquez: "Isınma turlar...
Formula 1 Haberleri
Windsor: Hamilton, Ferr...

Yorum: #1
Andretti: “Saldırgan Hamilton, var olmayan bir sorun yaratıyor”

[Resim: 31160.a407a991.f1tr.com]

Yarış efsanesi Mario Andretti, siyasetin spora karışmasını sevmediğini belirtti ve Lewis Hamilton’ın Formula 1’i bir protesto platformu olarak kullanmasını eleştirdi.

25 Mayıs’ta George Floyd’un bir Minneapolis polisi tarafından öldürülmesi, kamera kaydına alınmış ve bu görüntüler dünyaya yayılmıştı. Bunun üzerine dünya genelinde #BlackLivesMatter hareketi altında protestolar başladı.

Altı kez F1 şampiyonu Hamilton, açık tekerlekli en üst düzey serilerde yarışan tek siyahi sürücüyken, NASCAR’daki tek siyahi sürücü ise Darrell “Bubba” Wallace. Bu iki sürücü de hareketi desteklediler ve birçok destek aldılar.

NASCAR’ın Haziran ayındaki Talladega yarışı öncesinde Wallace’ın garajında bir intihar ipi asılı şekilde bulundu, ancak FBI’ın araştırmasından sonra bunun bir garaj açma ipi olduğu anlaşıldı. Hamilton’ın yarışlar öncesinde diz çökme eylemi yapması ise bazı tartışmalara yol açtı.

Şili gazetesi El Mercurio’ya konuşan Andretti, “Sporun, siyasetle karışmamasını isterim. Fikirlerinizi ifade etmenin yeri ve zamanı vardır. NASCAR’da Bubba Wallace’ın olayı, olması gerekenden fazla büyüdü.”

“Korkunç gibi gözüken bir durum, aslında öyle değildi. Aşırı ve sebepsizdi. Her şeyden önce siyaseti düşünürseniz bu olur.”

“Lewis’in durumu da aynı. Lewis’e çok saygı duyuyorum, ancak neden bir saldırgan olursunuz ki? Her zaman sözü dinlenen ve saygı duyulan biri.”

“Bence tüm olay, gösteriş yapmak. Bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Ve bu, var olmayan bir sorun oluşturuyor.”

“Aracı siyaha boyamanın ne gibi bir faydası olacak bilmiyorum.”

“Farklı geçmişleri bulunan, farklı ırklardan sürücülerle tanıştım ve onları her zaman çok hoş karşıladım. Yarış dünyasında ten renginizin bir önemi yok, koltuğunuzu sonuçlarla hak etmelisiniz ve bu durum herkes için aynı.”

“Evet, yarış dünyasında siyahi sürücüler azınlıkta ancak bunun sebebi hoş karşılanmamaları değil.”

“Bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum ancak Indy’de, NASCAR’da daha önce de siyahi sürücüler oldu ve her zaman hoş karşılandılar. Bazılarıyla hâlâ arkadaşım.”

“Neyin yanlış olduğunu bilmiyorum. Evet, belki biraz az çeşitlilik olabilir ancak bunun sebebi ayrımcılığa maruz kalmaları değil.” ifadelerini kullandı.

Hamilton ise Andretti’nin sözlerine sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

İngiliz sürücü, “Bu üzücü ancak ne yazık ki hâlâ sözü geçen eski nesillerin kendi düşünce yapılarından çıkamadığı ve bir sorun olduğunu kabul edemediği bir gerçek. Yine söylüyorum, bu açıkça cahillik. Ancak bu, beni değişim için zorlamaya devam etmekten vazgeçirmeyecek. Öğrenmek için asla geç değil ve umarım her zaman saygı duyduğum bu adam kendini eğitmeye zaman bulabilir.” ifadelerini kullandı.

tr.motorsport.com


21/07/2020, 16:20
Giugiarro
Aktif Üye
KONU:
0
MESAJ:
92
F1 PUANI:
0
ÜYELİK:
26-10-2015
**
Pilot
Takım
S.Vettel
S.Vettel
Ferrari
Ferrari

Yorum: #2
RE: Andretti: “Saldırgan Hamilton, var olmayan bir sorun yaratıyor”

Andretti'ye katiliyorum gayet acik ve net ayrica Hamilton'un “Bu üzücü ancak ne yazık ki hâlâ sözü geçen eski nesillerin kendi düşünce yapılarından çıkamadığı" bunu onun icin soyluyorsun ama aslinda o ici bos dusunce yapisindan cikamayan kendinsin ayricada "Ancak bu, beni değişim için zorlamaya devam etmekten vazgeçirmeyecek. Öğrenmek için asla geç değil ve umarım her zaman saygı duyduğum bu adam kendini eğitmeye zaman bulabilir.” seni degisimden vazgecirmeye calisan yok degismeyen yine senin ve senin dusunce yapilarin ve o adami kendini egitmeyle nasil itam ediyorsun ideal egitimli senmisin? buna senmi karar veriyorsun?

"Lewis Hamilton’ın Formula 1’i bir protesto platformu olarak kullanması"

“Farklı geçmişleri bulunan, farklı ırklardan sürücülerle tanıştım ve onları her zaman çok hoş karşıladım. Yarış dünyasında ten renginizin bir önemi yok, koltuğunuzu sonuçlarla hak etmelisiniz ve bu durum herkes için aynı.”

“Bence tüm olay, gösteriş yapmak. Bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Ve bu, var olmayan bir sorun oluşturuyor.”



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
Giugiarro, Aramıza 26-10-2015 Tarihinde Katılmıştır.

[Resim: mybbsig.php]
25/07/2020, 2:53
Cevapla
sadmin
Patron
KONU:
200,089
MESAJ:
557,373
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Yorum: #3
RE: Andretti: “Saldırgan Hamilton, var olmayan bir sorun yaratıyor”

(25/07/2020, 2:53 )Giugiarro yazdı: Andretti'ye katiliyorum gayet acik ve net ayrica Hamilton'un “Bu üzücü ancak ne yazık ki hâlâ sözü geçen eski nesillerin kendi düşünce yapılarından çıkamadığı" bunu onun icin soyluyorsun ama aslinda o ici bos dusunce yapisindan cikamayan kendinsin ayricada "Ancak bu, beni değişim için zorlamaya devam etmekten vazgeçirmeyecek. Öğrenmek için asla geç değil ve umarım her zaman saygı duyduğum bu adam kendini eğitmeye zaman bulabilir.” seni degisimden vazgecirmeye calisan yok degismeyen yine senin ve senin dusunce yapilarin ve o adami kendini egitmeyle nasil itam ediyorsun ideal egitimli senmisin? buna senmi karar veriyorsun?

"Lewis Hamilton’ın Formula 1’i bir protesto platformu olarak kullanması"

“Farklı geçmişleri bulunan, farklı ırklardan sürücülerle tanıştım ve onları her zaman çok hoş karşıladım. Yarış dünyasında ten renginizin bir önemi yok, koltuğunuzu sonuçlarla hak etmelisiniz ve bu durum herkes için aynı.”

“Bence tüm olay, gösteriş yapmak. Bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Ve bu, var olmayan bir sorun oluşturuyor.”

açıkcası bunu bende düşünmüştüm ve bu eylem nekadar mantıklı gelsede bi okadarda saçma gelmişti ilk başta


25/07/2020, 7:15
Cevapla

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ecclestone: "Hamilton artık şampiyon olamaz" sadmin 0 25 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Windsor: Hamilton, Ferrari'nin pit stratejisini sorgulamakta 'tamamen haklı' sadmin 0 26 5 saat önce
Son Mesaj: sadmin
  Hamilton: "Frenleri yönetmek bana zaman kaybettirdi" sadmin 0 34 30/06/2025, 22:41
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1