Fernando Alonso, sezona her ne kadar dezavantajlı başlamış olsalar da Ferrari'nin bu sezon F14 T'yi şampiyon bir araba yapacak potansiele sahip olduğundan emin.
Alonso sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP'yi dördüncü sırada tamamlamış (Ricciardo'nun diskalifiyesi sonrasında) ancak zaman olarak yarış lideri Nico Rosberg'in çok gerisinde kalmıştı.
Ferrari bilindiği üzere Michael Schumacher'li yılların ardından bu güne kadar hiç açık avantaja sahip olarak sezona başlayamamıştı.
2014 sezonunun önceki yıllar gibi olmayacağını düşünen Alonso ise Malezya GP'de zirveye daha yakın olacaklarını iddia etti.
"Açıkçası Avustralya GP'de görünenden daha fazla potansiyele sahibiz ancak bunu gözler önüne sermek için her şeyi doğru yapmalı ve sorunsuz bir hafta sonu geçirmeliyiz."
"Mercedes bu kadar güçlüyken biz de daha fazla gelişim göstermek zorunda olduğumuzun farkındayız. Bunun için gerekli potansiyele, teknik imkana ve yetenekli insanlara sahibiz."
"Ferrari olarak güçlüyüz ve daha iyi olacağımızdan eminim. Geçen sezonların başlangıcı gibi göründüğünün farkındayım fakat kurallar farklı ve gelişim hızı da farklı olacak. Bu sezondan çok umutluyuz."
Ferrari'nin rakibi Mercedes'e göre temel zayıflığının motor olduğu görüşü hakimken Alonso gelişime açık pek çok başka alanın da olduğunun altını çizdi.
"Nasıl bir cevap vermeli tam olarak bilemiyorum. Aero ya da güç, ne konuda zorlanıyorsanız zorlanın size performans kazandıracak şeyleri bulurken dikkatli olmalısınız. Bazı alanlarda diğerlerinden fazla gelişmemiz gerekiyor fakat durmaksızın çalışıyoruz."
"Ne olursa olsun Ferrari'de son dört sezonun üçünde son yarışa kadar şampiyonluk kovalamayı başardık. Bu sezon da farklı bir şey yok. Sonuna kadar zorlayacağız."