play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 346
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 332
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 306
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 252
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 192
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 142
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 89
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 41
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 39
#55 Carlos Sainz
Sıra 11| Puanı 38
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 37
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 16| Puanı 28
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 20
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:678, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:341, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:334, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:331, Galibiyet:5
Williams | Sıra: 5
Puan:111, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:69, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:59, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:48, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Meksika GP 26 Ekim 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 257
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alonso: “F1’e ayak uydurmak WEC ve IndyCar’a göre daha zor”
28-04-2021, 22:01
sadmin
Patron
KONU:
203,290
MESAJ:
560,895
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Aston Martin’e bütçe sı...
Formula 1 Haberleri
Piastri: "Bu hafta sonu...
Formula 1 Haberleri
Perez, Ferrari ile pist...
Formula 1 Haberleri
Sainz: “Meksika’da hede...
Formula 1 Haberleri
Oscar Piastri’yi En Çok...

Yorum: #1
Alonso: “F1’e ayak uydurmak WEC ve IndyCar’a göre daha zor”

[Resim: 48471.e11c225f.f1tr.com]

Fernando Alonso, Formula 1'e ayak uydurmanın IndyCar’da ya da spor otomobil yarışlarına katılmaktan daha zor olduğunu söylerken, bu kategorilerden öğrendiklerini F1’de kullanmayı umut ediyor.

2 kez dünya şampiyonu Alonso, son iki yılını farklı yarış kategorilerinde geçirdikten sonra 2021’de F1’e Alpine takımıyla geri döndü.

İspanyol pilot 2018 ve 2019’da Toyota ile iki kez Le Mans 24 Saat’i kazanmasının yanında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası’nı da kazandı.

Indianapolis 500’de 2 kez yarıştı ve 'Triple Crown' unvanına sahip olmaya çalıştı. Ayrıca Dakar Rallisi’nde de yarıştı.

Alonso, bir sürücü olarak becerilerini daha kapsamlı bir hale getirmek başka kategorileri de keşfetmeye çalıştı ve F1 dışındaki serilere alışmanın daha kolay olduğunu fark etti.

Bunun sebebi ise grand prix hafta sonlarının disipliniydi. Alonso konu hakkında şunları söyledi: “Formula 1 dışındaki deneyimlerden öğrenebileceğiniz gerçekten çok şey var.”

“Çünkü Formula 1 oldukça kapalı bir yer, aynı şeyleri ve aynı rutini her iki haftada bir tekrar ediyorsunuz. Yıllar geçtikçe sürüş şekliniz de aynılaşıyor ve sadece takımın verdiği talimatları takip ediyorsunuz.”

“Araçtaki her şeyi en iyi hale getirmeye çalışıyorlar ve sizin sürüş tarzınızı da en iyi hale getirmeye çalışıyorlar. Yani, size ne yapmanız gerektiğini söylüyorlar; nerede bataryanızda enerji saklamanız gerektiğini, nerede lastik yakmanız gerektiğini ve starttan önce bunu kaç kere yapmanız gerektiğini gibi.”

“Her şey fazlasıyla kontrol altında bu yüzden Formula 1’de çok fazla şeyi doğaçlama yapamazsınız.”

Alonso, dayanıklılık yarışlarının farklı klasmanların bulunmasının ve ek takım arkadaşı unsurlarının ona yeni beceriler öğrettiğini ve Indy 500 için yarış hazırlıklarının da becerilerine bir derinlik kattığını anlattı.

“Dayanıklılık yarışlarında diğer birçok seriye kıyasla daha çok kendiniz gibi olmanız gerekiyor. Farklı turlarda, farklı yerlerde, farklı zamanlarda trafikle karşılaşabiliyorsunuz.”

“Yarış aracına her bindiğinizde, takım arkadaşınızla çok daha fazla şey paylaşmanız gerekiyor. Dayanıklılık yarışlarında, Formula 1’e göre çok daha fazla takım çalışması var. Bu yüzden, yeni öğrendiğiniz şeyler var ve motor sporlarındaki geleceğiniz için farklı bir yaklaşım görmüş oluyorsunuz.”

“IndyCar için de aynıları geçerli. Araçtaki ayarlamaların detay seviyesi açısından IndyCar’daki hazırlıklar Formula 1’e göre çok yüksek.”

“Araçlar aynı ve küçük detaylar sizin sürüş stilinizi, performansınızı ve geçiş yapma imkanlarınızı etkiliyor. 2 ya da 3 tur sonra olacakları önceden tahmin etmeniz gerekiyor.”

“Farklı kategorilerde yarışmaktan öğrendiğim bir çok ders var ve umarım bunları Formula 1’de ya da gelecekte uygulamayı başarırım.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/04/2021, 22:01

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Aston Martin’e bütçe sınırı prosedür ihlali nedeniyle para cezası verildi, bir takım daha tehlike altında sadmin 0 13 3 dakika önce
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin, Fernando Alonso’nun ABD GP hız eleştirisi için inceleme başlatacak sadmin 0 38 Bugün, 0:18
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Verstappen, 2021'i tekrarlayarak daha üstün bir araca karşı şampiyonluk kazanabilir" sadmin 0 30 Bugün, 0:04
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1