play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 99
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 89
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 87
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 73
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 47
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 38
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 31
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 20
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 11| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 12| Puanı 6
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 6
#55 Carlos Sainz
Sıra 14| Puanı 5
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 5
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:188, Galibiyet:4
Mercedes | Sıra: 2
Puan:111, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:89, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:78, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:25, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:10, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:6, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 65
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2025 Formula E Miami E-Prix: Norman Nato ilk kez pole pozisyonunu kazandı
12-04-2025, 19:25
sadmin
Patron
KONU:
198,501
MESAJ:
555,544
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Pilotlar Miami pistinde...
Formula 1 Haberleri
Alonso’dan F1 geleceğiy...
Formula 1 Haberleri
McLaren: “Lando Norris’...
Formula 1 Haberleri
Marc Gené: “Ferrari’nin...
Formula 1 Haberleri
Zak Brown, Sainz’ın McL...

Yorum: #1
2025 Formula E Miami E-Prix: Norman Nato ilk kez pole pozisyonunu kazandı

[Resim: 50200.871658a5.f1tr.com]

Norman Nato, Formula E kariyerinde ilk pole pozisyonunu Miami E-Prix’si sıralama turlarında etkileyici bir performansla elde etti.

Nissan pilotu Norman Nato, Homestead-Miami Speedway’de düzenlenen 2025 Formula E Dünya Şampiyonası’nın 5. ayağı olan Miami E-Prix’sinde sıralama turlarında zirveye çıkarak kariyerinde ilk kez pole pozisyonunun sahibi oldu.

Takım arkadaşı Oliver Rowland’a kıyasla sezon başından bu yana daha düşük performans sergilediği gerekçesiyle baskı altında olan Fransız pilot, tüm seans boyunca etkileyici turlar atarak ilk kez bir Formula E yarışına ilk sıradan başlama hakkını kazandı.

Andretti’den Jake Dennis ikinci sırayı elde ederken, Porsche fabrika pilotu Antonio Felix da Costa üçüncü sırada yer aldı. Envision Racing’den Robin Frijns dördüncü sıraya yerleşirken, Mahindra Racing adına yarışan Nyck de Vries beşinci oldu.

İlk 10 şu şekilde sıralandı:

Norman Nato (Nissan)
Jake Dennis (Andretti)
Antonio Felix da Costa (Porsche)
Robin Frijns (Envision)
Nyck de Vries (Mahindra)
Stoffel Vandoorne (Maserati)
Lucas di Grassi (Lola)
David Beckmann (Cupra Kiro)
Pascal Wehrlein (Porsche)
Edoardo Mortara (Mahindra)

Sıralama Seansları Nasıl Geçti?

GRUP A

İlk grupta Porsche motorlu araçlar baskındı. Da Costa, Dennis ve Beckmann son iki dakikaya girilirken ilk üç sırayı almıştı.

Rowland, Evans ve Hughes gibi genellikle güçlü sıralama turları çıkaran isimler son anlara kadar hızlı turlarını bekletmeyi tercih etti. Ancak Rowland, son denemesinde turunu iptal etti ve telsizden “araca güvenim yok” mesajını verdi.

Vandoorne son saniyede duellolara kalmayı başardı. Da Costa, Dennis ve Beckmann ise yerlerini koruyarak çeyrek finallere adlarını yazdırdı. Genç Alman sürücü Beckmann, ilk kez duellolara kalmayı başardı.

GRUP B

Birinci antrenmanın en hızlı ismi olan Cassidy, ikinci denemesinde geçici şikanda frenajı kaçırdı, üçüncü turunda ise ikinci sektörde dışarı taşarak zaman kaybetti.

Grubun sonunda Lucas di Grassi en hızlı zamanı yaptı. Nato ve De Vries ilk dörde girerken, Pascal Wehrlein, Cassidy, Taylor Barnard ve iki DS Penske sürücüsü elendi. Robin Frijns ise son saniyede en hızlı zamanı elde etti.

Duellolar

Çeyrek Final 1: Vandoorne ile Dennis karşı karşıya geldi. Dennis, hafta sonunun en hızlı turu olan 1:23.000 ile rahat kazandı.
Çeyrek Final 2: Da Costa, Beckmann karşısında deneyimini konuşturdu ve 1:23.229 ile rakibine büyük fark attı.
Çeyrek Final 3: Di Grassi ve Nato arasındaki mücadelede, Fransız pilot 1:23.030 ile yedi ondalık farkla galip geldi.
Çeyrek Final 4: Frijns ile De Vries’in başa baş kapışmasında Frijns, son sektörde gösterdiği üstün performansla 1:23.120 yaptı ve yarı finale yükseldi.

Yarı Finaller

Yarı Final 1: Da Costa karşısında ilk sektörde hatalar yapan Dennis, ikinci ve üçüncü sektörlerdeki toparlanmasıyla farkı kapattı ve sadece bir ondalık farkla finale yükseldi.
Yarı Final 2: Frijns ile karşılaşan Nato, daha üstün görünen Nissan aracı sayesinde üç ondalık farkla finale kalan isim oldu. Bu sonuçla 2021 Roma’dan bu yana ilk kez ilk çizgiden başlama hakkı kazandı.

Final: Pole Pozisyonu İçin Kapışma

Final turuna ilk çıkan Dennis, ilk sektörde pist dışına taşarak zaman kaybetti. Nato, tur boyunca daha dengeli ve pürüzsüz bir sürüş sergileyerek 1:23.037 ile Dennis’in 1:23.166’lık derecesini geride bıraktı. Böylece Fransız pilot, kariyerinin ilk Formula E pole pozisyonunu ilan etti.

Homestead-Miami Speedway’deki yarış bugün 20:05’te başlayacak.

trf1.net



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
12/04/2025, 19:25

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Resmi: McLaren, Formula E’den sezon sonunda ayrılıyor! sadmin 0 53 26/04/2025, 17:35
Son Mesaj: sadmin
  Formula E, Excel London ile Londra E-Prix anlaşmasını uzattı sadmin 0 50 25/04/2025, 2:05
Son Mesaj: sadmin
  Aston Martin F1 yedek pilotu, Formula E’de ilk yarışına çıkacak sadmin 0 73 19/04/2025, 0:31
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1