play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 234
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 226
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 165
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 147
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 119
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 103
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 46
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 9| Puanı 37
#31 Esteban Ocon
Sıra 10| Puanı 23
#6 Isack Hadjar
Sıra 11| Puanı 21
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 20
#10 Pierre Gasly
Sıra 13| Puanı 19
#14 Fernando Alonso
Sıra 14| Puanı 16
#55 Carlos Sainz
Sıra 15| Puanı 13
#30 Liam Lawson
Sıra 16| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 10
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 6
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 4
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:460, Galibiyet:9
Ferrari | Sıra: 2
Puan:222, Galibiyet:0
Mercedes | Sıra: 3
Puan:210, Galibiyet:1
Red Bull | Sıra: 4
Puan:172, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:59, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 6
Puan:41, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:36, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:36, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:29, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:19, Galibiyet:0
Formula1 Belçika GP 27 Temmuz 2025

[Formula 1 Belçika GP 26 Temmuz 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Belçika GP 25 Temmuz 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 250
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yerel fiber altyapı sorunu, F1 takımlarının veri akışını kesintiye uğratmış
16-04-2021, 20:18
sadmin
Patron
KONU:
200,217
MESAJ:
557,523
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 27...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 26...
Formula 1 izle Canlı F1 izle
Formula 1 Belçika GP 25...
Formula 1 Haberleri
Russell: "Aldığımız ces...

Yorum: #1
Yerel fiber altyapı sorunu, F1 takımlarının veri akışını kesintiye uğratmış

[Resim: 47701.dd3ef696.f1tr.com]

Formula 1 organizasyonu, Imola pistinin bulunduğunda Emilia Romagna bölgesindeki bir fiber altyapı arızası nedeniyle, TV yayınlarının ve takım radyolarının olumsuz etkilendiğini açıkladı.

Formula 1'in veri sistemi, ilk antrenman seansının başlangıcında aniden gitti ve temel işlemlerin, bir uydu bağlantısı üzerinden devam etmesine izin veren "kurtarma moduna" geçti.

Bununla beraber veri akışı, araç üstü görüntüler ve takım radyoları gibi pek çok özellik, seansın en azından önemli bir kısmında kapsam dışında kaldı.

Öğle arasında bu fiber arıza giderildi ve ikinci antrenman seansında normal sistemin sıfırlanmasının ardından herhangi bir sorun kalmadı.

COVID-19 kısıtlamalarının bir sonucu olarak F1, yarışa giden personel sayısını en aza indirmek amacıyla teknik çalışmalarını pist üstünden, Biggin Hill'deki İngiltere merkezine taşımıştı. Ancak F1, bugünkü sorunun yerel bir problem olduğunu duyurdu.

Kesinti, takımlar için önemli sorunlara neden oldu çünkü sürücüler, takım radyosuyla ilgili kesintiler vardı ve takımlar sürücülerini trafikle ilgili olası sorunlarla ilgili bilgilendiremedi.

Pit duvarıyla olan temas eksikliği, Esteban Ocon ve Sergio Perez arasında yaşanan ve kırmızı bayrağa neden olan olayın gerçekleşmesine de katkıda bulundu. Hakemler, incelemenin ardından herhangi bir işlem yapmamayı seçtiler.

Ferrari takımı patronu Mattia Binotto, "Bu, elbette büyük bir problemdi. Tüm takımlar tam olarak aynı problemleri mi yaşadı bilmiyorum. Fakat bizim için çok zordu, özellikle Charles [Leclerc] ile olan durum zordu, çünkü onunla iletişim kurmanın bir yolu yoktu."

"Bu zor bir durum, çünkü onu yaklaşan araçlar hakkında bilgilendiremiyorsunuz. Elbette kendi telemetremiz var. Ancak takım radyosu aralıklı olarak çalıştı ve bu, durumu karmaşıklaştırdı. Ek olarak Charles'ın güç ünitesinde küçük sorunlar vardı. Onlara tepki vermek için bolca vaktimiz olsa da, bunlar ek zorluklara neden oldu."

"Sürücüyü birinin yaklaştığı konusunda uyaramadığınız zaman, bir program yürütmek gerçekten zor ve motorla ilgili bir sorun varsa ona talimat vermenin bir yolu yok. Bu ciddi bir sorun."

"Ayrıca yarışta kullandığımız güç üniteleriyle sürüş yapıyoruz. Bu üniteyi Bahreyn'de kullandık ve tüm hafta sonu bunu kullanmamız gerekiyor. Eğer herhangi bir sorununuz varsa, buna nasıl tepki vereceğinizi ve iletişim kuracağınızı bilmiyorsunuz." dedi.

Alfa Romeo patronu Fred Vasseur, "Biraz garip bir deneyimdi çünkü tur zamanımız yoktu. En azından güvenlik için gereken verilere sahiptik. İlk kez seansın ortasında geldi ve bu yüzden bizim için sorun değildi, büyük bu bir drama olmadı."

"Seanstan sonra bunu tartıştık, çünkü sürücüler durumdan şikayetçilerdi, ancak 20 yıl önce yarışan sürücüler araçlarını takım telsizi olmadan kullanıyordu!" dedi.

Aston Martin'in patronu Otmar Szafnauer ise, "Bu tür verileri kaybedene kadar, aslında bunlara ne kadar güvendiğinizin farkında olmuyorsunuz. Bir anda her şey gitti ve adeta karanlıkta kaldık. Sürücülerle iletişime dahi geçemedik. Bu, bizim için işleri çok daha zor hale getirdi." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
16/04/2021, 20:18

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Verstappen: “Red Bull’un düşük hız sorunu sürpriz değil” sadmin 0 36 28/05/2025, 7:59
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: “Monako’da trafik sorunu sıralamayı mahvedebilir” sadmin 0 45 27/05/2025, 12:45
Son Mesaj: sadmin
  Alonso: "Bugün bizim için veri toplama günüydü" sadmin 0 80 17/05/2025, 0:15
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1