play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 336
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 314
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 273
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 237
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 173
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 125
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 88
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 70
#6 Isack Hadjar
Sıra 9| Puanı 39
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 10| Puanı 37
#14 Fernando Alonso
Sıra 11| Puanı 36
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 13| Puanı 32
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 15| Puanı 28
#10 Pierre Gasly
Sıra 16| Puanı 20
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 17| Puanı 20
#87 Oliver Bearman
Sıra 18| Puanı 18
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 18
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:650, Galibiyet:12
Mercedes | Sıra: 2
Puan:325, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 3
Puan:298, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:290, Galibiyet:4
Williams | Sıra: 5
Puan:102, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:72, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:68, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 8
Puan:55, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 9
Puan:46, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:20, Galibiyet:0
Formula1 Amerika GP 19 Ekim 2025

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Amerika GP 18 Ekim 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 438
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Yarış Japonya GP 2023 - Kazanan Max Verstappen
24-09-2023, 09:46
sadmin
Patron
KONU:
202,856
MESAJ:
560,415
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Formula 1 Hatıra Eşyala...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Max Verstappen KAZANMAK...
Formula 1 Haberleri
Racing Bulls, 2025 Amer...
Formula 1 Haberleri
Steiner: Verstappen 202...
Formula 1 Haberleri
F1, Austin’da Kavurucu ...

Yorum: #1
Japonya GP 2023 - Kazanan Max Verstappen

[Resim: 46472.51cafa3a.f1tr.com]

2023 Formula 1 sezonunun 17. ayağı olan Japonya Grand Prix'sini Red Bull pilotu Max Verstappen kazanırken, Red Bull Markalar Şampiyonası'nda şampiyonluğunu ilan etti.

Geçtiğimiz hafta sonu Singapur GP ile ufak bir Asya turuna başlayan F1 padoğu, sezonun 17. ayağı için Japonya'ya geldi.

Akıcı ilk sektörü, tutkulu taraftarları ve cesaret gerektiren hızlı virajları ile ünlenen Suzuka Pisti'nin ev sahipliği yaptığı hafta sonunda yarış bugün koşuldu.

Türkiye ve Avrupa'daki F1 takipçilerinin Pazar uykularından feragat etmelerine neden olan bu yarış öncesinde Max Verstappen pole pozisyonundaydı, gridde onun arkasında McLaren'lar yer alıyordu: Oscar Piastri ikinci, Lando Norris üçüncü cepteydi.

Ferrari'den Charles Leclerc dördüncü sıradaydı. Üçüncü çizgiyi Sergio Perez ve Carlos Sainz oluşturdu. Dördüncü çizgide ise Mercedes pilotları vardı.

Tüm hafta sonu olduğu gibi, yarış gününde de Suzuka'da hava güneşli ve sıcaktı.

[Resim: 46473.d04bf365.f1tr.com]

Yarış raporu

Formasyon turunun da sorunsuz bir şekilde tamamlanmasıyla 53 turluk yarış başladı. Yarışın muhtemelen en kritik bölümlerinden birisi starttı zira Verstappen ikinci virajı önde döndüğü anda kendi yarışını koşabilecekti.

Yarış çizgisinden kalkan Verstappen ilk cepten fena bir start almadı ama McLaren'lar da iyi bir çekiş yakalamıştı ve Piastri neredeyse Verstappen ile yan yana gelmek üzereydi.

Hollandalı pilot, hemen sağa doğru kapanarak Piastri'nin önünü kapadı, dışarıdan ise Norris geliyordu. Piastri içeride, Verstappen ortada, Norris ise dış çizgideydi. Hollandalı pilot yine de önde kalmayı başardı.

İkinci sıradan başlayan Piastri ise iç çizgide Verstappen'in arkasında kalınca dışarıda daha iyi bir çizgiye olan takım arkadaşı Norris'e geçildi. Ferrari'ler iyi kalktılar ve ilk virajı 4 ve 5. sıralarda döndüler.

[Resim: 46474.d9193fa8.f1tr.com]

Onların arkasında ise bolca temas yaşandı. İlk olarak Lewis Hamilton ile Sergio Perez ilk viraja gelinirken temas yaşadılar.

📻 Hamilton: "Perez bana çarptı."

[Resim: 46475.338d0e41.f1tr.com]

Daha da arkalarda ise Valtteri Bottas, Guanyu Zhou, Esteban Ocon, Alexander Albon ve Logan Sargeant gibi isimler ilk viraja gelirken fazla yakınlaştılar ve bolca karbon fiber havaya uçtu.

Bu temaslar sonucu ilk viraja fazlasıyla parça yayıldığından güvenlik aracı çıktı. Bottas, Zhou, Ocon, Albon, Sargeant ve Perez ilk virajda yaşanan temaslar sonucu pite geldiler. Aracında ufak bir hasar olabileceğini söyleyen Hamilton ise yoluna devam etti.

[Resim: 46476.694878fc.f1tr.com]

Güvenlik aracının arkasında ise Verstappen, Norris, Piastri, Leclerc, Sainz, Alonso, Hamilton, Russell, Liam Lawson, Yuki Tsunoda ilk 10'u oluştu.

Temas dolu startın ardından güvenlik aracı devrede!

[Resim: 46477.6ba3b28d.f1tr.com]

4. turun sonunda yarış yeniden başlarken, ilk 10 aynı şekilde yoluna devam etti. Arkalarda ise Logan Sargeant, Valtteri Bottas'a 11. virajda çarparak Fin pilota spin attırdı. Beş tur içerisinde ikinci kez temas yaşayan Bottas, pite gelerek yarışı bıraktı. Sargeant ise kazaya neden olduğundan 5 saniye zaman cezası aldı.

5. tura geldiğimizde Mercedes sürücüleri 7. sıra için mücadele etmeye başladılar. İlk olarak Russell takım arkadaşının önüne geçse de sonrasında Hamilton yeniden 7. sırasını geri aldı.

7. tura geldiğimizde DRS açıldı, Verstappen ön tarafta çoktan 2.5 saniyelik bir fark yakalamış ve DRS mesafesinden çıkmıştı. Norris ise takım arkadaşının 2.5 saniye kadar önünde ilerliyordu.

[Resim: 46478.4d2d0200.f1tr.com]

İlk turdaki temasın ardından pite gelerek ön kanadını değiştiren Perez 18. sırada yarışını götürüyordu ve kendisine güvenlik aracı kurallarını ihlal ettiği için 5 saniye zaman aldı.

12. turda yarışa yumuşak lastikle başlayan Fernando Alonso pite gelerek sert lastiğe geçti. Onun dışında ilk 10'daki herkes yarışa orta hamurla başlamıştı ve yolunda devam etti.

Aynı tur içerisinde Sergio Perez bir kez daha olaya karıştı. Güvenlik aracından sonraki turlarda 12. sıraya kadar yükselen Perez, Magnussen'e 11. virajda oldukça iyimser bir atak yaptı ve Danimarkalı pilota çarparak ona spin attırdı.

📻 Perez: "Bir kez daha ön kanatta hasar var."

🎙️ Serhan Acar: "Bu şekilde içeriye dalarsa ön kanatta tabii ki hasar olur."

[Resim: 46479.3d5d4f01.f1tr.com]

İki pilot da bu temas sonrası hasar aldılar ve pite gelmek zorunda kaldılar. Perez bu temastan sonra yine ceza aldı ve aracındaki hasar yüzünden de yarışı bıraktı. Meksikalı pilotun 15 turluk yarışı oldukça dağınık ve temas doluydu.

Bu temas nedeniyle piste saçılan karbonfiber parçalarını toplamak için sanal güvenlik aracı uygulaması devreye girdi ve Piastri, sanal güvenlik aracı altında pite geldi. Onun dışında herkes yoluna devam etti ve 15. turda normal yarış temposuna dönüldü.

16. turda Lewis Hamilton dışarı taştığı ufak bir an yaşadı, bu da onun olan Russell'a geçiş şansı tanıdı. İki Mercedes pilotu yine pist üstünde yakınlaştılar ama Hamilton, -biraz da sert bir savunmayla- yine önde kalmayı başardı.

💢 Mercedes mücadelesi kızıştı!

📻 Russell: "Hamilton kiminle savaşmak istiyor, birbirimizle mi yoksa diğerleriyle mi?!"

[Resim: 46480.77cf942e.f1tr.com]

[Resim: 46481.62956eef.f1tr.com]

17. turda hem Verstappen hem de Hamilton pite geldi. Bundan bir tur sonra Norris ve Leclerc'in de içeri geldiğini gördük.

Sonraki turlarda diğer pit-stop'ların da tamamlanmasıyla Verstappen yeniden liderliğe yükseldi. Bu noktada sadece Russell pite gelmemişti ve yarışa başladığı orta hamur lastiklerle yoluna devam ediyordu. Kendisi tek-pit stop yapmayı deneyecekti ve pite gelmediğinden ikinci sıradaydı.

İngiliz pilot da 25. turda pite geldi ve sert lastiğe geçti. Böylelikle sanal güvenlik aracı arkasında pite gelen Piastri, yeniden ikinci sıraya çıkmış oldu. Norris ise üçüncü sıradaydı.

Norris yine de pist üstünde takım arkadaşından daha hızlıydı ve Piastri'nin arkasına gelmişti, takım da iki pilotunun yerini değiştirdi.

📻Norris: "Ne yapıyor bu[Piastri]!"

📌Arka arkaya Norris tarafından gelen telsiz mesajlarından sonra Norris, Piastri'nin önüne geçiyor.

30. tura geldiğimizde Verstappen 13 saniyelik bir farkla liderdi, Norris ise takım arkadaşının 3 saniye kadar ikinciydi.

Dördüncü sıradaki Leclerc, yavaş yavaş Piastri ile arasındaki farkı eritmeye başlamıştı. Sainz, Hamilton, Russell, Ocon, Alonso ve Tsunoda ise ilk 10'u tamamlıyorlardı.

[Resim: 46482.9f5f20b0.f1tr.com]

35. turda ilk 6'daki ikinci pit-stop'lar başladı. Leclerc, Hamilton, Norris, Piastri ve Verstappen pite gelirken, Sainz dışarıda kaldı. Bu durum İspanyol pilotun rakiplerine bolca zaman kaybetmesine ve 7. sıraya gerilemesine neden oldu.

Böylelikle ikinci pit-stop'ların ardından Verstappen, Norris, Piastri, Leclerc, Russell, Hamilton, Sainz ilk 7'si oluştu.

📻 Sainz: "Sanırsam erken pitle bizi geçtiler."

[Resim: 46483.611b6712.f1tr.com]

15. tur civarında yarışı bırakan Perez ise enteresan bir şekilde aracına yeniden bindi ve 40. turda yeniden yarışa katıldı ve Magnussen temasından aldığı 5 saniyelik cezası bir sonraki yarışa aktarılmasın diye bu cezayı çekerek 1 turun ardından yeniden pite geldi.

Ön tarafta ise Perez'in takım arkadaşı Verstappen çok rahattı. İkinci pit-stop'ların ardından damalı bayrağa kadar hatasız sürüşüne devam eden Verstappen, Honda'nın evinde zafere ulaştı.

Pole pozisyonundan başladığı yarışı harika yöneten ve ekranlarımıza neredeyse hiç gelmeyen Verstappen, 53 turluk yarışın her anında yarışı kontrol ediyordu.

Verstappen böylelikle bu sezonki 13. zaferini alırken, Red Bull ise Markalar Şampiyonluğu'nu ilan etti!

Altıncı kez şampiyonluğa uzanan Red Bull takımı, güç ünitelerini kullandığı ve teknik yardım aldığı Honda'nın evinde şampiyonluğunu ilan etti.

Bitime 6 yarış kala şampiyon olan Red Bull, bu alandaki rekoru da kırdı ve en erken şampiyon olan takım oldu.

[Resim: 46484.837cbec1.f1tr.com]

Harika bir hafta sonu geçiren McLaren'da Lando Norris ikinci, Oscar Piastri ise üçüncü oldu ve takım iki pilotuyla birden podyuma çıkmış oldu.

Norris üst üste 2. kez podyumda yer alırken, Piastri ise kariyerinin ilk F1 podyumuna çıkmış oldu. Ferrari'de Charles Leclerc dördüncüydü.

Mercedes'te Lewis Hamilton ilk 5'i tamamlarken, son yarışın galibi Carlos Sainz altıncı sırada finiş gördü. Tek pit-stop stratejisini deneyen Russell ise damalı bayrağı 7. sırada gördü.

Hafta sonu boyunca zorlanan Aston Martin'de Fernando Alonso günü 8. sırada tamamladı, son puanları ise Alpine ikilisi kaptı.

AlphaTauri pilotları ilk 10'un hemen dışında yer aldılar: Lawson on birinci, yerel kahraman Tsunoda ise on ikinciydi.

Guanyu Zhou, Nico Hulkenberg ve Kevin Magnussen ise yarışı tamamlayan diğer isimler oldular. Starttaki temasta ve yarışın ilerleyen bölümlerinde araçlarına hasar alan Bottas, Sargeant, Albon, Stroll ve Perez ise yarışı bitiremedi.

Yarış sonucu:



Sıra Sürücü # Tur Zaman Ara km/s Pitler Puan Yarış dışı Şase Motor
1 Netherlands M. Verstappen Red Bull Racing 1 53 - 2 26 Red Bull Red Bull
2 United Kingdom L. Norris McLaren 4 53 +19.387 19.387 2 18 McLaren Mercedes
3 Australia O. Piastri McLaren 81 53 +36.494 17.107 2 15 McLaren Mercedes
4 Monaco C. Leclerc Ferrari 16 53 +43.998 7.504 2 12 Ferrari Ferrari
5 United Kingdom L. Hamilton Mercedes 44 53 +49.376 5.378 2 10 Mercedes Mercedes
6 Spain C. Sainz Jr. Ferrari 55 53 +50.221 0.845 2 8 Ferrari Ferrari
7 United Kingdom G. Russell Mercedes 63 53 +57.659 7.438 1 6 Mercedes Mercedes
8 Spain F. Alonso Aston Martin Racing 14 53 +1'14.725 17.066 2 4 Aston Martin Mercedes
9 France E. Ocon Alpine 31 53 +1'19.678 4.953 2 2 Alpine Renault
10 France P. Gasly Alpine 10 53 +1'23.155 3.477 2 1 Alpine Renault
11 New Zealand L. Lawson AlphaTauri 40 52 1 lap 2 AlphaTauri Red Bull
12 Japan Y. Tsunoda AlphaTauri 22 52 1 lap 2 AlphaTauri Red Bull
13 China G. Zhou Alfa Romeo 24 52 1 lap 3 Alfa Romeo Ferrari
14 Germany N. Hulkenberg Haas F1 Team 27 52 1 lap 3 Haas Ferrari
15 Denmark K. Magnussen Haas F1 Team 20 52 1 lap 2 Haas Ferrari
dnf Thailand A. Albon Williams 23 26 27 laps 3 Çarpışma Williams Mercedes
dnf United States L. Sargeant Williams 2 22 31 laps 4 Çarpışma Williams Mercedes
dnf Canada L. Stroll Aston Martin Racing 18 20 33 laps 2 Kaza Aston Martin Mercedes
dnf Mexico S. Perez Red Bull Racing 11 15 38 laps 5 Çarpışma Red Bull Red Bull
dnf Finland V. Bottas Alfa Romeo 77 7 46 laps 3 Çarpışma Alfa Romeo Ferrari




»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
(Son Düzenleme: 24/09/2023, 9:52 , Düzenleyen: sadmin.)
24/09/2023, 9:46

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yarış Singapur GP 2025 - Kazanan George Russell sadmin 0 139 05/10/2025, 16:48
Son Mesaj: sadmin
  Antrenman Singapur GP 2025 - 3. Antrenman sonuçları: Verstappen lider sadmin 0 90 04/10/2025, 14:50
Son Mesaj: sadmin
  Yarış Azerbaycan GP 2025 - Kazanan Max Verstappen sadmin 0 207 21/09/2025, 15:40
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1