play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#4 Lando Norris
Sıra 1| Puanı 408
#33 Max Verstappen
Sıra 2| Puanı 396
#81 Oscar Piastri
Sıra 3| Puanı 392
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 309
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 230
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 152
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 150
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 73
#55 Carlos Sainz
Sıra 9| Puanı 64
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 51
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 49
#14 Fernando Alonso
Sıra 12| Puanı 48
#87 Oliver Bearman
Sıra 13| Puanı 41
#30 Liam Lawson
Sıra 14| Puanı 38
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 33
#31 Esteban Ocon
Sıra 16| Puanı 32
#18 Lance Stroll
Sıra 17| Puanı 32
#10 Pierre Gasly
Sıra 18| Puanı 22
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 19
#43 Franco Colapinto
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:800, Galibiyet:14
Mercedes | Sıra: 2
Puan:459, Galibiyet:2
Red Bull | Sıra: 3
Puan:426, Galibiyet:7
Ferrari | Sıra: 4
Puan:382, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:137, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:92, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:80, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 8
Puan:73, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:68, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:22, Galibiyet:0
Formula1 Abu Dhabi GP 7 Aralık 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 145
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wolff: "Verstappen ile görüştük fakat Russell-Antonelli ile devam edecek gibiyiz"
24-07-2025, 01:53
sadmin
Patron
KONU:
205,456
MESAJ:
563,216
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula E
Dan Ticktum Formula E’d...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, Formula 1 Şam...
Formula 1 Haberleri
Lawson, 2026’daki Formu...
Formula 1 Haberleri
Norris’in “Kabusuna” Dö...
Formula 1 Haberleri
Hamilton'dan Ferrari'ye...

Yorum: #1
Wolff: "Verstappen ile görüştük fakat Russell-Antonelli ile devam edecek gibiyiz"

[Resim: 54356.3274525e.f1tr.com]

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Max Verstappen'in takıma katılacağı yönündeki iddialara yanıt verdi. Avusturyalı yönetici, pilot kararlarının Spa’da netleşmesini beklediklerini söyledi.

Formula 1’de haftalardır konuşulan bir konu var: Max Verstappen, Red Bull’dan ayrılıp Mercedes’e geçecek mi?

Özellikle Red Bull takım patronu Christian Horner’ın görevden alınacağına dair iddiaların ardından bu söylentiler iyice alevlenmişti. Ancak Mercedes cephesinden gelen son açıklamalar, bu söylentilerin şimdilik gerçekleşmeyeceğini ortaya koydu.

Mercedes takım patronu Toto Wolff, Belçika Grand Prix’si öncesinde Avusturya devlet televizyonu ORF’ye verdiği demeçte, "Bence bu konuda büyük sürprizler yaşanmayacak," diyerek Verstappen transferi için şu an somut bir gelişme olmadığını ifade etti.

Bu hafta sonu 70. kez düzenlenecek Spa-Francorchamps Grand Prix’si öncesinde Mercedes’in 2025 sezonu için pilot kararını vermesi bekleniyor.

Ancak bu karar yalnızca takım tarafından değil, aynı zamanda pilotlar tarafından da netleştirilmeli.

Wolff, bu sürecin karşılıklı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Sadece takımın karar vermesiyle olmaz. Pilotlar da neyle karşı karşıya olduklarını bilmeli. Biz her zaman bu kurala sadık kalmaya çalıştık. Bu sefer de öyle yapacağız.”

“Yönümüz George ve Kimi ile devam etmekten yana. Bu bizim birinci önceliğimiz. Görüşmeler sürüyor. Herkes her şeyin farkında.”

[Resim: 54357.17dc2e3c.f1tr.com]

Verstappen’in çıkış maddesi bu yıl için geçersiz

Wolff, Verstappen gibi dört kez üst üste dünya şampiyonu olmuş ve 65 yarış zaferi bulunan bir pilotu görmezden gelmenin mümkün olmadığını da kabul etti: "Max ve onun gelecekteki planlarına bakmamak da olmaz. Biz bunu yaptık ama büyük bir sürpriz olacağını sanmıyorum.”

Hollandalı pilotun sözleşmesinde yer alan ve sezona devam ederken takımdan ayrılmasına imkân tanıyan özel çıkış maddesi bu yıl için geçersiz durumda.

Bu maddeye göre Verstappen’in sezonun yarısında, yani şu an itibarıyla, pilotlar şampiyonasında ilk üç dışında yer alması gerekiyordu. Ancak Spa’ya üçüncü sırada gelen Verstappen’in bu şartı sağlamadığı için söz konusu çıkış hakkı artık devre dışı kalmış durumda.

Son günlerde sosyal medyada Verstappen ile Wolff’un birlikte tatil yaptığına dair bazı fotoğraf kolajları dolaşıma girdi.

Hatta bu fotoğraflar, transfer iddialarını daha da güçlendirdi.

Ancak Wolff, bu görsellere karşı oldukça soğukkanlı ve esprili bir yanıt verdi: “Yeni olan şey, insanların uçaklarla fotoğraf kolajları yapması. Daha önce böyle bir şey hiç olmamıştı."

"Fakat tatilinizi birbirinize yakın yerlerde geçirmeniz, Formula 1’de hâlâ birlikte çalıştığınız anlamına gelmez.”

"Her zaman iyi geçindik. Tesadüfen aynı bölgelerde tatil yapıyoruz.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
24/07/2025, 1:53

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mark Hughes: Verstappen, McLaren’lara Sandığımızdan Daha Yakın sadmin 0 85 Bugün, 1:08
Son Mesaj: sadmin
  Red Bull: "2025 Formula 1 Sezonunda Verstappen’in Olağanüstü Yönü Tüm Dünyaya Gösterildi" sadmin 0 73 Bugün, 1:06
Son Mesaj: sadmin
  Verstappen, 2025 Abu Dabi GP’de Red Bull’un temposundan endişeli sadmin 0 69 Bugün, 1:04
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1