play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 131
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 115
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 99
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 93
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 53
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 6| Puanı 48
#44 Lewis Hamilton
Sıra 7| Puanı 41
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 30
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 14
#18 Lance Stroll
Sıra 10| Puanı 14
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 11| Puanı 9
#10 Pierre Gasly
Sıra 12| Puanı 7
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 14| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 15| Puanı 6
#6 Isack Hadjar
Sıra 16| Puanı 5
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 17| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 18| Puanı 0
#30 Liam Lawson
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:246, Galibiyet:5
Mercedes | Sıra: 2
Puan:141, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:105, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 4
Puan:94, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:37, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:20, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 7
Puan:14, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 8
Puan:8, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 Miami GP 4 Mayıs 2025

[Formula 1 Miami GP 3 Mayıs 2025 sprint yarışını izle canlı internetten]

[Formula 1 Miami GP 2 Mayıs 2025 sprint sıralama turlarını izle canlı internetten]

Yorum: 0 | Görüntüleme: 155
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windsor: "Ferrari'nin Newey kararı muhtemelen onlara Verstappen'e mal oldu"
09-12-2023, 13:52
sadmin
Patron
KONU:
198,710
MESAJ:
555,771
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Eski Alpine Patronu Sza...
Formula 1 Haberleri
Cadillac için gündeme g...
Formula 1 Haberleri
Brundle: “Verstappen, P...
MotoGP
Márquez, Le Mans’ta dör...
Formula 1 Haberleri
Horner’dan Zak Brown’ın...

Yorum: #1
Windsor: "Ferrari'nin Newey kararı muhtemelen onlara Verstappen'e mal oldu"

[Resim: 51524.cb15bb3d.f1tr.com]

Ferrari'nin Adrian Newey'i Red Bull'dan çalmak için milyarlar harcamama yönündeki aptalca kararı muhtemelen takımın Max Verstappen ile sözleşme imzalama şansına mal oldu.

Bugüne kadar Formula 1 otomobili tasarlamış en büyük mühendislerden biri olarak kabul edilen Newey'nin kazandığı şampiyonluk sayısı, Red Bull'un 2023'teki çifte şampiyonluğundan sonra 25'e ulaştı ve bu sayı spordaki herhangi bir kişiden çok daha fazla şampiyonluk anlamına geliyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner'ın deyimiyle 'havayı görme' yeteneği Newey'i rakip tasarım gurularından ayıran en önemli özelliği.

Red Bull'un 2014'te motor tedarikçisi Renault'nun topu taca atmasıyla sona eren şampiyonluk serüveninin ardından Horner, Newey'nin Ferrari ile sözleşme imzalamaya yarım saat kadar yakın olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay Eff Won podcast'ine verdiği demeçte Horner, "Adrian ayrılmaya çok yaklaştı, [Ferrari'ye] imza atmasına yarım saat kalmıştı."

"Ferrari onun için çok uğraştı. Ona dünyayı vaat ettiler. Bir Hollywood yaşam tarzına sahip olabilir, her gün Monako'dan fabrikaya uçabilir ve hiç vergi ödemezdiniz. Sadece bir otomobil tasarlayamaya odaklanabilirdi." dedi.

Ancak Red Bull takım patronu onu kalmaya ikna etmeyi başardı ve neredeyse on yıl sonra Red Bull bir kez daha Formula 1'in en baskın gücü oldu.

Yeni yer etkili aerodinamik çağda altı yarış dışında tüm yarışları kazanan Newey tasarımı otomobillerin, özellikle Verstappen'in ellerinde, önümüzdeki yıllarda da hüküm süreceği tahmin ediliyor.

Ferrari'nin eski takım menajeri Peter Windsor, Ferrari'nin 64 yaşındaki tasarımcıyla anlaşmak için milyarlar harcamış olması halinde neler olabileceğini aklından geçirdiğini söylüyor.

Sezon sonrası YouTube yayınında Windsor, "Max'i bir Ferrari'de görmek çok güzel olurdu, değil mi?"

"Diğer tüm takımların aptallığından ve bir adamın, Adrian Newey'nin, herkesi nasıl gülünç duruma düşürdüğünden bahsediyorum."

[Resim: 51525.e9ad1ca8.f1tr.com]

"Eğer Ferrari'nin sekiz yıl önce, hatta yedi yıl ya da altı yıl önce Adrian'ı işe alacak, ona iki milyar ya da her neyse ödeyecek aklı olsaydı. Şimdiye kadar dört ya da beş Dünya Şampiyonası kazanmış olacakları için tüm paralarını ve daha fazlasını geri alırlardı."

"Ferrari'nin bunu yapmaması bence Adrian'ın şu anda herkesi aptal gibi göstermesinden daha aptalca."

"Çünkü Ferrari'ye gitmiş olsaydı, Ferrari'nin daha fazla şampiyonluk kazanacağına hiç şüphe yok."

"Muhtemelen Max de onunla birlikte giderdi."

"Bunu yapmadılar, değil mi? Yapmadılar." dedi.

Bu yılın başlarında Red Bull Newey ile yeni bir sözleşme uzatırken Verstappen'in sözleşmesi 2028 sezonunun sonuna kadar devam ediyor.

Ancak üç kez Dünya Şampiyonu olan Verstappen, Red Bull günleri sona erdiğinde Ferrari'ye geçmeyi reddetmedi.

Gazzetta dello Sport'un haftalık dergisi Sportweek'e verdiği röportajda Verstappen, "Bu sporda inanılmaz bir geçmişleri var ve rekabet etmek için harika bir rakip. Mevcut kontratım sona erdiğinde 31 yaşında olacağım ve hala iyi işler yapabileceğimi düşünüyorum." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
09/12/2023, 13:52

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Brundle: “Verstappen, Piastri’nin Norris’ten daha etkili olduğunu biliyor” sadmin 0 32 Bugün, 1:47
Son Mesaj: sadmin
  Norris: "Verstappen akıllıca yarışmıyor" sadmin 0 29 Bugün, 1:32
Son Mesaj: sadmin
  Marko: "Verstappen, 2026'da takımda kalacak" sadmin 0 24 Bugün, 1:30
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler:
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1