Luke Browning, 2026 sezonu için Williams'ın yedek pilotluğuna terfi ederken, takım Driver Academy'nin yeni kadrosunu da duyurdu.
2023'ten bu yana Williams Driver Academy üyesi olan Luke Browning, 2025 sezonunda takımla birlikte üç adet ilk antrenman seansına katıldı.
Son iki yılda Formula 3'te üçüncülük ve Formula 2'de dördüncülük elde eden Britanyalı pilot, bu sonuçlarıyla süper lisans almaya hak kazandı.
Yakında 24 yaşına girecek olan Browning, bu görevi Super Formula'daki ilk sezonu ile birlikte yürütecek. Bu nedenle Montreal, Spa-Francorchamps, Singapur ve Las Vegas Formula 1 yarışlarında yedek pilot olarak görev alamayacak.
Williams, bu yarışlar için kimin yedek pilot olacağını henüz açıklamadı. Ancak test ve geliştirme pilotu Victor Martins, 2020 Formula Renault Eurocup ve 2022 Formula 3 şampiyonlukları sayesinde süper lisans kriterlerini karşılıyor. Martins; Oliver Turvey ve Harrison Scott ile birlikte takımın geliştirme programlarında yer alacak ve simülatör çalışmalarında da önemli rol üstlenecek.
Öte yandan Williams, Driver Academy'nin 2026 kadrosunu da duyurdu. Browning akademide kalmaya devam ederken, kadroya şu isimler eklendi: 2022 Fransa F4 şampiyonu Alessandro Giusti, geçen sezon Fransız F4'te 24. olan Jade Jacquet, 2025 İtalya F4 şampiyonu olan ve 2026’da Formula Regional'a geçecek olan Kean Nakamura-Berta, İtalya F4’te yarış kazanmış bir pilot olan Oleksandr Bondarev.
Akademide ayrıca karting pilotları Dean Hoogendoorn, Will Green ve Lucas Palacio da yer alıyor. Hoogendoorn, geçen yıl FIA Avrupa Junior ve WSK Super Master Series OKJ şampiyonluklarını kazanırken; Palacio ise sadece 11 yaşında WSK Super Master Series OKNJ unvanını elde etti.
tr.motorsport.com