play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 161
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 158
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 136
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 99
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 79
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 63
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 48
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 20
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 15
#18 Lance Stroll
Sıra 11| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 12| Puanı 12
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 13| Puanı 10
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 7
#87 Oliver Bearman
Sıra 15| Puanı 6
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 16| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 17| Puanı 4
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 18| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 19| Puanı 0
#14 Fernando Alonso
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:319, Galibiyet:6
Mercedes | Sıra: 2
Puan:147, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 3
Puan:143, Galibiyet:2
Ferrari | Sıra: 4
Puan:142, Galibiyet:0
Williams | Sıra: 5
Puan:54, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 6
Puan:26, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 7
Puan:22, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:14, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 9
Puan:7, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 10
Puan:6, Galibiyet:0
Formula1 İspanya GP 1 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 40
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wheatley: "Barselona'daki sıralamalardan sonra her şey ortaya çıkacak"
28-05-2025, 09:40
sadmin
Patron
KONU:
199,297
MESAJ:
556,423
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Alonso'dan Monako GP yo...
Motor Sporları
Toprak Razgatlıoğlu, 20...
Formula 1 Haberleri
Hamilton, İspanya GP'si...
Bilgiler ve Teknik Yenilikler
Ferrari - Horner görüşm...
Motor Sporları
Trafik ve Yol Güvenliği...

Yorum: #1
Wheatley: "Barselona'daki sıralamalardan sonra her şey ortaya çıkacak"

[Resim: 52344.b6de6b6c.f1tr.com]

Sauber takım patronu Jonathan Wheatley, Formula 1'de uygulanacak olan yeni esnek kanat denetimlerinin ön sıralardaki takımları olumsuz etkileyebileceğini ve bu durumun Sauber gibi takımların lehine sonuçlanabileceğini söyledi.

İspanya Grand Prix'si itibarıyla FIA, ön ve arka kanatlar üzerindeki yük testlerini sıkılaştırarak, bazı takımların aerodinamik avantaj için kullandığı “aşırı esneme” uygulamalarını yasaklıyor. Takımların tamamı, yeni kurallara uyum sağlamak amacıyla araçlarına çeşitli yükseltmeler getirmek zorunda kalacak.

Ferrari takım patronu Fred Vasseur, bu yeni uygulamaların şampiyonluk yarışındaki sıralamaları etkileyebilecek bir “oyun değiştirici” olabileceğini belirtmişti. Wheatley ise bu değişikliğin Sauber gibi arka sıralarda yer alan takımlar için fırsat yaratabileceğini düşünüyor.

Monako'da basın mensuplarına konuşan Wheatley, şu ifadeleri kullandı: “Ön kanat esnekliğiyle ilgili yeni kurallar nedeniyle her takımın bu hafta bir tür yükseltme yapması gerekecek. Daha önce bu konuyu konuşurken, bu değişikliklerin grubu biraz daha sıkılaştırabileceğini umuyordum."

"Belki de bazı takımlar bu kurallardan diğerlerine kıyasla daha fazla avantaj elde ediyordu. Ben iyimser biriyim. Diğer takımların bu durumdan bizden daha fazla etkileneceğini umuyorum. Her şeyin lehimize işlemesini umuyorum.”

[Resim: 52345.83522f7d.f1tr.com]

Barcelona-Catalunya Pisti, teknik yapısı ve aerodinamik verimlilik gereksinimi nedeniyle bu yeni kuralların etkilerinin test edilmesi açısından ideal bir zemin olarak görülüyor. Wheatley de bu yüzden, yeni testlerin etkisinin sıralama turlarında net şekilde görüleceğine inanıyor: “Bu konuyu (esnek kanatlar) sporumuzda uzun süredir konuşuyoruz. Sezon başında bazı takımlar gerçekten büyük avantaj sağlıyordu."

"Tüm takımlar son derece zeki. Avantaj kaybını en aza indirmek için uğraşacaklardır. Ama Barcelona bir aerodinami pisti. Sıralamalardan sonra etkileri net biçimde göreceğimizi düşünüyorum.”

Audi bünyesindeki takımın, İspanya GP’si için önemli bir güncelleme paketi getirmesi bekleniyor. Wheatley, güncellemenin yalnızca ön kanatla sınırlı kalmayacağını, yarış öncesi FIA medya oturumunda detayların paylaşılacağını söyledi: “Göreceğiniz birkaç parça olacak. Hepsini yarış öncesi basın toplantısında açıklayacağız.”

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
28/05/2025, 9:40

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Sainz: "Elde ettiğimiz sonuçlardan sonra neden Williams'a geçtiğimi anlamışsınızdır" sadmin 0 24 Dün, 23:10
Son Mesaj: sadmin
  Croft: "Ferrari'nin sorunları Barselona'da da devam edecek" sadmin 0 24 Dün, 21:57
Son Mesaj: sadmin
  Wolff: "Barselona GP itibarıyla Ferrari, güç sıralamasında yukarı çıkabilir" sadmin 0 58 Dün, 2:01
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1