play facebook twitter youtube instagram rss
Formula1 Sayın Misafirimiz, F1tr.com Platformuna Hoşgeldiniz. (Giriş YapınÜcretsiz Kayıt Olun)


#81 Oscar Piastri
Sıra 1| Puanı 198
#4 Lando Norris
Sıra 2| Puanı 176
#33 Max Verstappen
Sıra 3| Puanı 155
#63 George Russell
Sıra 4| Puanı 136
#16 Charles Leclerc
Sıra 5| Puanı 104
#44 Lewis Hamilton
Sıra 6| Puanı 79
#16 Andrea Kimi Antonelli
Sıra 7| Puanı 63
#23 Alexander Albon
Sıra 8| Puanı 42
#31 Esteban Ocon
Sıra 9| Puanı 22
#6 Isack Hadjar
Sıra 10| Puanı 21
#27 Nico Hulkenberg
Sıra 11| Puanı 20
#18 Lance Stroll
Sıra 12| Puanı 14
#55 Carlos Sainz
Sıra 13| Puanı 13
#10 Pierre Gasly
Sıra 14| Puanı 11
#22 Yuki Tsunoda
Sıra 15| Puanı 10
#14 Fernando Alonso
Sıra 16| Puanı 8
#87 Oliver Bearman
Sıra 17| Puanı 6
#30 Liam Lawson
Sıra 18| Puanı 4
#5 Gabriel Bortoleto
Sıra 19| Puanı 0
#7 Jack Doohan
Sıra 20| Puanı 0
McLaren | Sıra: 1
Puan:374, Galibiyet:7
Mercedes | Sıra: 2
Puan:199, Galibiyet:1
Ferrari | Sıra: 3
Puan:183, Galibiyet:0
Red Bull | Sıra: 4
Puan:162, Galibiyet:2
Williams | Sıra: 5
Puan:55, Galibiyet:0
RB F1 Team | Sıra: 6
Puan:28, Galibiyet:0
Haas F1 Team | Sıra: 7
Puan:28, Galibiyet:0
Aston Martin | Sıra: 8
Puan:22, Galibiyet:0
Sauber | Sıra: 9
Puan:20, Galibiyet:0
Alpine F1 Team | Sıra: 10
Puan:11, Galibiyet:0
Formula1 Avusturya GP 26 Haziran 2025

Yorum: 0 | Görüntüleme: 198
Değerlendir:
  • 0 Oy - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WEC BMW Le Mans'da çaylaklar ile yarışmaktan endişe duymuyor
22-05-2024, 09:06
sadmin
Patron
KONU:
199,755
MESAJ:
556,985
F1 PUANI:
ÜYELİK:
02-03-2012
******
Pilot
Takım
C.Leclerc
C.Leclerc
Ferrari
Ferrari

Son Haberler
Formula 1 Haberleri
Alonso: “Hamilton’ın ya...
Formula 1 Haberleri
Hadjar: "Kanada GP'sind...
Motor Sporları
Rea, geleceğini değerle...
Formula 1 Haberleri
Rosberg: "Kanada GP, Pi...
MotoGP
Acosta'dan Ducati sorus...

Yorum: #1
BMW Le Mans'da çaylaklar ile yarışmaktan endişe duymuyor

[Resim: 51717.2d496ad1.f1tr.com]

BMW, gelecek ayki Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nın merkez etkinliği Le Mans için Hypercar pilot kadrosundaki çaylak sayısından endişe duymuyor. Mümkün olan en iyi kadroya sahip olduklarına inanıyorlar.

BMW Motorsport takım patronu Andreas Roos, organizasyona yeni katılan Raffaele Marciello, Marco Witmann ve Sheldon van der Linde'nin 15-16 Haziran'daki Le Mans 24 saat yarışında deneyim eksiklerini kapatacaklarına inanıyor ve WRT tarafından yürütülen programın muhteşem bir kombinasyona sahip olacağını söylüyor.

Marciello ve Wittmann 24 Saat Spa yarışını kazanırken, van der Linde ise Nurburgring 24 saat yarışlarında iki kez ikincilik elde etti ve tıpkı Witmann gibi DTM'de şampiyon oldu.

Motorsport.com'a açıklama yapan Roos, "Çok güçlü bir sürücü kadromuz var ve elimizden gelen iyi sürücü kadrosunu kurabilmek için WRT ile çok sayıda konuşma gerçekleştirdik."

"LMP1 araçlarıyla bile Le Mans'a katılmış çok deneyimli sürücülerimiz var. 24 saatlik yarışları kazanabileceklerini kanıtlamış genç ve hızlı sürücülerimiz var. Genç sürücülerimizin yanında deneyimli sürücülerimizin de mükemmel bir kombinasyonuna sahibiz." dedi.

WRT patronu Vincent Vosse, Le Mans çaylaklarının daha önce yarışa katılmış olan üç BMW Hypercar pilotundan pek bir eksiğinin olduğunu düşünmüyor.

Robin Frijns (2021, LMP2) ve Dries Vanthoor (2017 daha önceki klasman birincileriyken, Rene Rast 2014 yılına kadar beş kez Le Mans'a katıldı ve 2016 yılında LMP2'de ikinci oldu.

Motorsport.com'a açıklamalarda bulunan Vosse, "Le Mans elbette diğer pistlerden farklı ama Le Mans'ı zor bir pist olarak görmemelisiniz."

"Le Mans teknik ya da zor bir pist değil. Le Mans'da deneyim sahibi olmak her zaman güzeldir ancak pisti bilmemek dünyanın sonu değil." dedi.

[Resim: 51718.553ba711.f1tr.com]

Imola'da altıncı olarak, BMW'nin WEC'e dönüşünden bu yana en iyi sonucunu elde eden 20 numaralı M Hybrid V8'i Van der Linde, Rast ve Frijns paylaşacakken, Wittmann, Marciello ve Vanthoor ise 15 numaralı aracı paylaşacak.

Güney Afrikalı pilot van der Linde, BMW'nin Le Mans deneyimi olmayan sürücülere şans vermesinden dolayı övgüyü hak ettiğini söyledi.

"Bu çok heyecan verici. BMW'nin bizi tecrübemiz olmadan takıma alması onlara şapka çıkartılması gereken bir durum."

"Birçok üreticinin deneyimli pilotları tercih ettiğini biliyoruz ve BMW açıkça gençleri tercih etti ki bunu görmek çok güzel ve çok sık rastlanan bir durum değil."

"Öğrenmesi en zor pist olduğunu düşünmüyorum. Yarış, çoğunlukla farklı sınıflardaki araçlarla mücadele etmekle ve geceyi sorunsuz atlatmakla ilgili." dedi.

Van der Linde, 24 saatlik yarışlarda genelde üç farklı sürücüyle aynı aracı paylaşmaya daha alışkın olduğunu söyleyerek, "normalden biraz daha fazla" antrenman yaptığını belirtti.

Frijns, Le Mans çaylakları ile tecrübeli pilotların karışımının fazla önemsenmemesi gerektiğini savunuyor. 2021'deki ilk klasman galibiyetinin de gösterdiği gibi, diğer kategorilerde başarılı olan pilotların Circuit de la Sarthe'de hemen etkili olabileceğini düşünüyor.

[Resim: 51719.04a8fb59.f1tr.com]

Hollandalı pilot, 2015'ten beri WRT'nin GT3 programında yer alıyordu ve WRT'nin LMP2'ye adım atmasından önce etkinlikte deneyimi olmadığı için Le Mans'da yarışma fırsatı bulamadığını söyledi.

Motorsport.com'a konuşan Frijns, "Le Mans'a katılmak için iletişim kurduğum bazı takımlar, 'tamam ama sen Le Mans'ı bilmiyorsun, biz seni çaylak olarak alamayız' şeklinde geri döndü."

"Ama sonra 2021'de oraya gittim ve doğrudan kazandım. Yani benim için, eğer bir sürücü olarak hızlıysanız, hızlısınızdır, nereye gittiğinizin önemi yok."

"Le Mans tabii ki 24 saatlik bir yarış. Herkes en iyisini yapmak istiyor, kimse hata yapmak istemiyor. Fakat sonuçta iyi bir sürücüyseniz, her pistte iyi bir sürücüsünüz." dedi.

tr.motorsport.com



»»»»»»»»»»»» F1tr. com İmza ® ««««««««««««
22/05/2024, 9:06

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  LeMans Ferrari, Le Mans 24 Saat'te #50 numaralı aracının diskalifiye edilmesine şaşırmış sadmin 0 30 Dün, 17:04
Son Mesaj: sadmin
  LeMans Le Mans 24 Saat: #50 numaralı Ferrari diskalifiye edildi! sadmin 0 42 17/06/2025, 16:31
Son Mesaj: sadmin
  LeMans Yaşanan sorunlara rağmen Le Mans'da zafere ulaşan Kubica: "Çok özel bir gündü, bu zaferi beklemiyordum" sadmin 0 45 17/06/2025, 2:05
Son Mesaj: sadmin

Hızlı Menü:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir
Bunlar da ilginizi çekebilir! Close

© F1tr.com
★ Tüm hakları saklıdır
2012-2025

F1tr.com altyapı gücünü Özkula'dan alır.
Formula1Formula1